Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Afslankprofiel van Hormoonbalans

Hormoonbalans weegt 51.50 kg, is nog niet afgevallen en heeft haar streefgewicht bereikt!

51.50 kg
51.50 kg
Doel vandaag: 51.50 kg
Huidig gewicht: 51.50 kg

Hormoonbalans over zichzelf

Hoi, even voorstellen!

Mijn naam is L. Zoals je ziet ben ik niet te zwaar. Dat vind ik zelf overigens ook niet. Mijn (en trouwens ook die van mijn man) allergrootste wens is om zwanger te mogen worden en een kindje te mogen verwelkomen in ons liefdevolle huis. Helaas bleef dat maar niet lukken. Ik dacht dat dit kwam door mijn lage lichaamsgewicht en levensstijl en dus ben ik sinds een half jaar 5 kilo aangekomen (waar ik blij mee en trots op ben, want het wilde voorheen niet lukken om aan te kom

... 
Lees verder »
Hoi, even voorstellen!

Mijn naam is L. Zoals je ziet ben ik niet te zwaar. Dat vind ik zelf overigens ook niet. Mijn (en trouwens ook die van mijn man) allergrootste wens is om zwanger te mogen worden en een kindje te mogen verwelkomen in ons liefdevolle huis. Helaas bleef dat maar niet lukken. Ik dacht dat dit kwam door mijn lage lichaamsgewicht en levensstijl en dus ben ik sinds een half jaar 5 kilo aangekomen (waar ik blij mee en trots op ben, want het wilde voorheen niet lukken om aan te komen en nu met hulp wel), gestopt met roken en gestopt met het drinken van alcohol. Tot op heden zijn we er alleen niet zwanger van geraakt. (Begrijp me niet verkeerd, ik snap dat daar ook nog iets anders voor nodig is ;-))

Twee maanden geleden kreeg ik heftige pijn in mijn buik. Na onderzoek bleek het veroorzaakt te worden door tientallen cystes op mijn eierstokken, meer dan twaalf per kant. Ik schrok me rot. Na bloedonderzoek en een echo kreeg ik de diagnose PCOS. De kans op een natuurlijke zwangerschap was zeer klein en ik mocht beginnen aan een hormoon-kuur om de kans te vergroten. De wereld schudde even. Op Internet las ik de verschrikkelijkste dingen over deze kuur, de bijwerkingen zijn absoluut geen pretje. Ook de pijn gaat er niet mee weg. Ik was net gezond, rook- en alcoholvrij en had een normaal gewicht en nu moest ik hormonen gaan slikken en spuiten!?

Ik verdiepte mezelf in het hormoondieet. Daaruit kwam naar voren dat vrouwen invloed hebben op hun hormonen door hun voedselinname. Clean eten, weinig (snelle) koolhydraten, veel eiwitten en vetten en minder zuivel zorgt voor meer balans en verlaagd in mijn geval mijn torenhoge testosteron en luteiserend hormoon. Ik kom daardoor weer in balans. Gelijktijdig begon ik met supplementen en superfoods: avocado, mango, maca, lijnzaad en vette olies, noten en vis behoren nu tot mijn dieet. Wel moeilijk, want ik ben een echte suikerjunkie en geloofde nooit in al dat "bio-gekwats". Maar: ik heb deze maand een eisprong gehad - en dus heb ik een kans, net als ieder ander. Ik voel me trots.

Ik heb me hier met name aangemeld voor het eetdagboek. Deze leefwijze is nog nieuw voor mij en ik moet dus nog leren hoe het zit met alle voedingswaarden van producten. Hopelijk helpt het me om zicht te krijgen op wat ik binnenkrijg en hierin goede keuzes te maken voor onze toekomst met als "streefdoel" in dit geval geen specifiek gewicht, maar juist een (hele) dikke baby-buik!

Liefs

Laatste dagboekbericht

Saturday, January 16, 2016
Dag 16,

Ik werd wakker van de honger. Pijn! De wekker laat me zien dat het 05:12 is. Veel te vroeg. Gefrustreerd loop ik naar beneden, vul een kom met volle kwark en lijnzaad en maak een grote kop maca-thee voor mezelf. Tot mijn grote verbazing blijf ik hongerig en gaat de pijn niet weg. Verkrampt zit ik op de bank. Is dit wel honger?

In een opwelling besluit ik een ovulatietest te gebruiken. "Zonde van het geld", denk ik nog, want ik als PCOS-meisje ovuleer niet en al zeker niet zo vroeg in mijn cyclus van gemiddeld 60+ dagen. Tot mijn grote verbazing blijk ik een positieve ovulatietest in mijn handen te hebben. Ik kijk een beetje sceptisch naar het stickie, maar het staat er echt. Voor andere vrouwen niet meer dan een vanzelfsprekendheid, maar voor mij een klein wonder.

Dag 16 van mijn nieuwe levensstijl, dag 16 van mijn cyclus en ik heb nieuws: ik ovuleer! En nu hopen op een positieve andere test over precies 14 dagen
Wil je per e-mail op de hoogte blijven als Hormoonbalans een nieuw dagboekbericht schrijft? Als geregistreerde gebruiker kan je deze optie inschakelen. Inloggen Aanmelden
Onbekend
January 16, 2016 om 07:56
Hey!

Nee ik heb geen streefdoel per week. Een kilo per week zou leuk zijn, maar met minder neem ik ook genoegen. Maar gefeliciteerd hee! Met je eisprong! Echt goed. Blijkbaar werkt het wat je doet.
Wat eet je zoal op een dag?

Groetjes, Mentje.
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan

Hormoonbalans in het kort

  • Hormoonbalans weegt nu 51.50 kg en wil graag 51.50 kg wegen. Haar BMI is op dit moment 19.15.
  • Hormoonbalans is 1.64 m, 27 jaar, geboren op May 12, 1990, aangemeld op January 14, 2016 en voor het laatst ingelogd op March 8, 2016.

Dieetdagboek

Alle consumpties en beweging van Hormoonbalans in een handig overzicht. Naar dieetdagboek

Clubs van Hormoonbalans

· Alle clubs
  • Geen clubs gevonden.

Buddies

· Volgers · Gevolgd