Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Valtaf.nl gaat stoppen! klik hier om erover te lezen.
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Wist je dat...(ontbijtkoek)

Geschreven door Kim op February 12, 2007

February 12, 2007 om 08:50
ik koop altijd de goedkoopste ontbijtkoek. vooral als mijn zonen sávonds nog zin hebbn in iets lekkers, is dit een goed alternatief voor chips of andere snacks. wil je luxe doe er dan wat halvarine en een beetje suiker op ! mmmm lekker en goedkoop. ikzelf eet af en toe een plakje met ""niks"dan heb je toch weer je trek gestild.:broodjevanalleswat:STERKE
February 12, 2007 om 09:42
Hihi,

Nee, van ontbijtkoek kopen wij juist altijd de, duurste; de volkoren variant van Peijnenburg. Wel de duurste, maar o zo lekker. Dan verwen je jezelf eens echt, met een plakje ontbijtkoek... de zachte boter van becel erop en genieten maar. Inderdaad misschien redelijk wat Kcal, maar geen (of nauwelijks) vet. En als je het in je voeding 'inpast', qua Kcal, dan is er niks mis mee. Daar kan een vette koek dan niet meer tegenop!
February 12, 2007 om 11:17
Ik vind al jaren dat ontbijtkoek overgewaardeert wordt als "slank" tussendoortje, het zit barstensvol koolhydraten, en veroorzaakt geheid een dip in mijn bloedsuikerspiegel bij mij! Tuurlijk er zit geen vet in, maar daar is alles mee gezegd.
February 12, 2007 om 11:28
De dietiste zei zelfs dat onbijtkoek/peperkoek een heel gezond tussendoortje is tijdens een dieet en aan te raden boven alle andere koekjes en snacks. Er zitten heel wat minder calorien in, nl 300 a 330 per 100gr. In koekjes zit je snel aan 450 per 100gr.
Droog brood eet ik niet graag en zeker geen bruin, dus daar moet beleg op. Dan zit je er snel boven.
February 13, 2007 om 08:04
Ik zie het zo, als je trek hebt in koek of taart, dan heb je de mogelijkheid om een calorie arm alternatief te nemen, een plakje ontbijtkoek of indische cake (iets meer calorieen), altijd beter dan taart of van die roze koeken bij de thee ...... Nergens staat dat je elke dag ontbijt koek moet nemen, dient als vervanger voor wat anders om gezonder te eten en minder kalorieen tot je te nemen, en als je er toch bij afvalt is het toch prima?
February 13, 2007 om 12:43
inderdaad - ontbijtkoek is een gezond alternatief voor andere koek of voor taart. Niet voor boterhammen natuurlijk, het kan geen maaltijd vormen.
February 22, 2007 om 16:52
bij mij in kliniek.. staat een boterham met boter en beleg ongerveer gelijk an 2 plakken ontbijtkoek besmeerd met boter ;)
March 2, 2007 om 15:21
Bij streep-je-slank (Margriet-dieet) staat een plak ontbijtkoek gelijk aan een boterham, allebei 8 streepjes. Viel mij ook een beetje tegen van die ontbijtkoek, ik had hem slanker ingeschat. Apart dat "De" Sonja de ontbijtkoek steeds promoot als goed tussendoortje. Is een boterham dan toch niet heilzamer?
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan

Deel dit artikel

LinkedInFacebookGoogle+

Trefwoorden