Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Waarschuwing voor eten van snacks

Geschreven door Kim op March 2, 2007

March 2, 2007 om 05:56
ALS ZE AL DIE GEZONDE PRODUCTEN NOU OOK EENS WAT GOEDKOPER MAKEN, DAN WEET IK ZEKER DAT IEDEREEN AFVALT......

:kussie: ;dbees :knorretjebloem:
March 2, 2007 om 06:41
Die "gezonde" boodschappen bij de reclames voor "slechte" snacks die ken ik al, dat doen ze in Mexico namelijk ook.

Het is heel grappig, krijg je een reclame voor bijvoorbeeld chocolade te zien, staat er in kleine letters onder "eet meer fruit!" en wanneer je een reclame voor koekjes te zien krijgt, staat er onder: "eet deze koekjes samen met een glas melk"

Ik vind het op zich geen slecht idee, ik vraag me alleen af hoeveel nut het heeft...
March 2, 2007 om 14:18
Volgens mij heeft het weinig effect, zie de waarschuwing in beeld bij drankreclames. Wat wel effect zou kunnen hebben in inderdaad het goedkoper maken van gezonde voeding en tussendoortjes en het ongezonde duurder maken. Nu is het vaak net andersom. En ik denk dat er ook veel vaker aandacht voor ongezond leven in de diverse tv-programma's zou moeten zijn. Herhaling is toch de kracht van reclame, in dit geval voorlichting.

:tini:
March 3, 2007 om 08:01
"In Frankrijk zijn momenteel 20 van de 60 miljoen inwoners te zwaar." Dat is veel minder dan 1%, niet slecht :lachen:

Ik zeg: belasting op ongezonde producten (fastfood e.d), gezond goedkoper!
March 3, 2007 om 10:28
kant en klare maaltijden verbieden?? wat een onzin, je bepaalt toch echt wel zelf wat je eet! Bovendien, mensen die echt dik zijn.. die zie ik in de super vaker naar de chips, chocola en snoep grijpen dan naar kant en klare maaltijden. Stap maar eens een Mac binnen, meer dan de helft die er meestal zit heeft gewoon een overgewicht, en dan is een 'normale' menu niet genoeg, dus wordt het een super menu. Klinkt misschien wel hard, maar je kiest er zelf voor, dus eigen schuld dikke bult! Al die keren dat ik vroeger uit school naar de mac ging, en dan ook nog thuis avond eten en daarna nog snoepen, ja dat was m'n eigen schuld! Gelukkig heb ik nooit overgewicht gehad, maar ik deed het toch echt wel allemaal zelf!

Al met al, je kan het mensen niet verbieden, iedereen bepaalt zelf wat ie eet, en tsja het is nou eenmaal zo dat de een er wel van aankomt en de ander niet.
Dre
March 5, 2007 om 15:31
... en kom je er gelukkigerwijs niet van aan, dan ga je wel dood aan verstopte hartkransslagaderen! (Makkelijk hoor, "eigen schuld, dikke bult" roepen als je zelf nooit overgewicht gehad hebt!) :dom:
March 6, 2007 om 03:03
kant en klaarmaaltijden verbieden hoeft nou ook weer niet,wel kan er een voorschrift komen wat er zoal in moet zitten,matig vet,een max aan zout en een min aan groenten bv
in een maatschappij met veel 2-verdieners is tijd kostbaar en snap ik best dat men kiest voor een kant en klare maaltijd,hoewel het ook anders kan,gewoon dubbel koken als je kookt en invriezen
March 6, 2007 om 04:25
Wat een onzin nou: dat je niet "eigen schuld dikke bult" zou mogen zeggen als je zelf nooit overgewicht hebt gehad. Wat is dat nu voor rare opvatting. Dus alleen als je dik bent mag je zeggen dat je het zelf hebt gedaan...? Slanke mensen doen het juist wel goed, zij hebben dus ook (hun eigen) waarheid in pacht, heb daar 'verdikkie' eens respect voor.

Ik ben het met Nenic eens. Ik heb zelf wel een beetje overgewicht gehad, maar ook ik zeg: "het is toch je eigen schuld..., je doet het zelf".
En als je dichtgeslibte adres krijgt als gevolg van te vet eten geldt ook: "je doet het zelf".

De meeste mensen met overgewicht zijn geen toevallige slachtoffers, maar zijn in principe de daders van het probleem, waar ze later zelf het slachtoffer van worden. Je moet de schuld dus niet bij een ander leggen, noch bij de media/reclames/voedselindustrie.

Die zou wel een andere benadering kunnen toepassen, maar dat is niet goed voor de verkoop. Het is daarom te begrijpen dat weinig bedrijven daar blij mee zijn.

Wat volgens mij goed zou kunnen helpen is om aan te geven hoeveel energie een product bijdraagt aan de dagelijkse energiebehoefte. Als er bijvoorbeel staat: Een normale/gezonde avondmaaltijd zou 'x' Kcal/Vet/Eiwit /Vitaminen moeten bevatten. Deze avondmaaltijd (kant-en-klaar-maaltijd) bevat: 'y' Kcal?vet/Eiwit/enz. .... dan kunnen mensen daadwerkelijk zien hoe fout/goed een maaltijd is en op basis daarvan een verstandige (of soms onverstandige) keuze maken.
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan

Deel dit artikel

LinkedInFacebookGoogle+

Rubrieken