Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Posters in het ziekenhuis

Geschreven door Emiel op January 15, 2006

"Waarom hang je geen posters op in het ziekenhuis?" vroeg het meisje met wie ik in de kroeg aan de praat was geraakt. Ze studeerde geneeskunde en liep nu co-schappen in een ziekenhuis. Ik vertelde haar over deze website en hoe ik mijn best doe om meer deelnemers naar op de site te krijgen.

"Ik werk nu op een afdeling in het ziekenhuis en daar komt, uhm, jouw doelgroep in grote getale langs. Als ze jouw poster zien dan zou het best kunnen dat ze jouw website gaan bezoeken en zich aanmelden. Is dat geen goed idee voor je?"

"Wat voor werk doe je dan, dat je zoveel in contact komt met dikke mensen?" wilde ik weten. "Ik doe allerlei onderzoekjes. Veel dikke mensen laten zich onderzoeken omdat ze heel erg hopen dat we iets vinden waardoor hun overgewicht kan worden verklaard. Ik werk mee aan deze onderzoeken om te kijken of er iets is, een kwaal ofzo, waardoor ze zo dik zijn geworden."

"Maarja," zei de arts in opleiding half lachend, "we vinden natuurlijk helemaal nooit wat. Ze moeten het afvallen zelf doen door minder te eten en meer te bewegen."
January 18, 2006 om 04:20
Hai Emiel, het is niet echt een tactisch antwoord, maar een advertentie plaatsen in een ziekenhuis kan wel helpen. Ik werk zelf ook in een ziekenhuis en ik denk ook dat je heel wat mensen hiermee kan aansporen tot.....
groetjes Weruno
January 18, 2006 om 17:28
Emiel, Wat een verstandige dame is die AIO, fijn om te merken dat mensen daadwerkelijk wat leren op de Universiteit in Nederland.

Laatst zag ik op de TV een arts uit Amerika die heilig geloofde in het vet-gen. Zijn conclusie was dat mensen met dat gen die normaal eten toch dik worden, en daar dus niks aan kunnen doen.

Mijn veel verstandigere conclusie is dat die mensen gezegend zijn met een efficientie-gen en dus met veel minder eten toekunnen. Die mensen moeten dus blij zijn, minder eten en het geld dat ze zo overhouden schenken aan kinderen in Afrika die het gen niet hebben.
September 14, 2006 om 13:30
Wel goed om te lezen dat deze mensen met zorg behandeld worden, ondanks het vooroordeel dat de artsen hier blijken te hebben.

Als je zo'n ziekenhuis ervan zou kunnen overtuigen met feiten dat deze site echt goed helpt bij afvallen, dan zou je er misschien wel een samenwerking uit kunnen slepen. Die mensen waarbij ze niks vinden zouden de tip kunnen krijgen om zich hier aan te melden door een flyertje o.i.d. Een win-win situatie toch? Het ziekenhuis hoeft de dikke persoon niet helemaal met lege handen naar huis te laten gaan en de dikke persoon heeft een kans erbij.

Ishgirl
September 14, 2006 om 13:31
o pardon, zie nu dat dit bericht heel oud is :vingerinneus:
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan

Heb jij ook Twitter?

Deel dit artikel

LinkedInFacebookGoogle+

Rubrieken