Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Overgewicht in 2080?

Geschreven door Kim op June 7, 2006

Iedere diëtist streeft ernaar om zoveel mogelijk mensen zo gezond mogelijk te laten afvallen. Maar de voorspellingen zijn dat we langzaam aan net zo dik worden als de Amerikanen. In Amerika heeft momenteel 74% van de bevolking overgewicht of obesitas. De Nederlandse overheid start verschillende campagnes en er komen steeds meer gezondheidslogo’s op producten te staan. Maar stel dat we nu niet belemmerd zouden worden door kosten of wetenschap? Wat zou dan de oplossing zijn voor overgewicht? En hoeveel zwaarlijvigen zou Nederland dan in 2080 tellen?

Ik denk aan verschillende bizarre (maar misschien best logische en simpele) oplossingen.
Stel je eens voor dat wetenschappers erachter komen hoe ze chocola zodanig zouden kunnen veranderen dat het calorieën kost om het te eten. Dan kunnen alle chocaholics chocola eten totdat ze er… tja, dun van worden. Of dat aan chips een stofje wordt toegevoegd dat ervoor zorgt je na 100 calorieën automatisch vol zit en geen hap chips meer naar binnen kan krijgen. Dan eet niemand meer een familiezak chips leeg!
Of heel iets anders. Een pilletje dat uit alles wat je eet de benodigde voedingsstoffen, vitamines, mineralen en vezels haalt en de rest via je zweet, urine of ontlasting afvoert.
Pilletjes bestaan er al in verschillende uitvoeringen, maar geloof me, de perfecte wonderpil is (nog) niet uitgevonden.

Die aanpassingen aan chocola of chips lijken heel leuk, maar eten we daar echt gezonder door? En de hamvraag, is niemand meer te dik in 2080? Ik denk het niet. Maar het is in ieder geval wel erg leuk om erover na te denken. Iemand nog leuke suggesties?
September 30, 2006 om 15:37
Simpel!

By-pass maag en darmen en iedereen tijdens zijn slaap aan het infuus.

VOORDELEN
-Precies alle voedingstoffen die je nodig hebt. (Iedereen gezond en op ideaal gewicht.)
-Je kunt nog steeds genieten van eten.
-Het 'niet vol' zitten stoort vermoedelijk niet zo erg als je nog nooit vol hebt gezeten en zulke gevoelens geen factor meer zijn en wel of niet meer eten.

NADELEN
-Misschien een beetje eng, aan het infuus hangen etc.
-Nog meer ruimte voor ongelijkheid tussen de armen en de rijken, eten voortaan voorbehouden aan alleen de rijken? Armen zouden immers prima kunnen overleven met alleen het infuus.
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan

Deel dit artikel

LinkedInFacebookGoogle+

Rubrieken