Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Kleren maken de vrouw

Geschreven door SylviaS op June 7, 2006

Het is net alsof de kleding steeds kleiner wordt. En als ik het navraag bij mensen die er verstand van hebben klopt dat ook. De meeste kleding heeft als standaard de formaten van Italianen of Fransen. En die zijn veel kleiner als Nederlanders natuurlijk. Ik weer helemaal gefrustreerd de winkel uit. Normale kledingmaten, zijn die er nog wel? Ik zit wat maat betreft er net tussenin. Grote-matenzaak hoeft net niet meer, alles is net te lang of te groot. Maar gewone zaken lukt ook nog niet helemaal. Of helemaal niet, als ik het over broeken heb.

Omdat ik trouwens mijn hele leven bij de Ulla Popken en dat soort zaken heb geshopt weet ik ook niet zo goed waar ik nu kleding moet gaan kopen. Ik was 15 toen ik de overstap naar grote maten al moest maken. Het voordeel is dat ik dus ook niet zo erg goed weet wat ik verder gemist heb. En mijn moeder had ook een grote maat. Winkelen was voor ons heel gericht naar bepaalde winkels gaan. We gingen niet een hele stad aflopen en overal kijken. Want die kleding paste toch niet.

Ik heb in een ver verleden zelfs nog bij Ulla gewerkt toen ik studeerde. Dat was wel erg leuk. Ik hielp mee in de winkel en vouwde netjes alle kleding weer op. En ik kon snel zien wat de nieuwe trends waren voor grote maten. Maar waarom er nou toch nog steeds truien met beren erop worden gemaakt? Alsof je als je zwaarder bent ineens van beren houdt. Nooit begrepen. Oh en er moet me nog iets van het hart: Voor die ene mevrouw die ik ooit een oranje pak heb verkocht, het spijt me oprecht. Ik weet dat u het zelf erg mooi vond, maar toch.

Maar nu ben ik op zoek naar een leuke winkel dus. En nu moet ik ineens ook na gaan denken over wat voor stijl ik mooi vind. Daar ben ik nog niet helemaal uit. Wel netjes maar niet soft. Liefst toch een beetje stoer. Tips zijn trouwens heel welkom hier hoor. Sta overal voor open.
June 8, 2006 om 10:52
Volgens mij kan je goed terecht bij winkels als de C&A(!) en M&S. Ik vind C&A echt een aanrader omdat je daar voor alle maten wel wat hebt, heel klein en heel groot en allemaal in elkaars buurt. Zo is dat tenminste bij die op het Damrak in A'dam. En je hebt ook nog veel keuze. Ik ben 23 en kan er leuke kleren vinden maar mijn moeder en m'n oma ook. Succes!
x Ish:girl:
June 8, 2006 om 11:15
Didi is een erg leuke winkel vind ik! Maatje 5 is vaak best ruim (ik pas er tenminste regelmatig in). Vlotte, stoere, vrouwelijk kleding! De V&D wil ook nog wel eens wat ruimere kleding hebben. Miss Etam en Promiss zijn misschien ook een kijkje waard (vind ik soms wat oud bollig en degelijk, maar ieder zijn eigen smaak...). Hopelijk heb je er iets aan, ik herken het namelijk HELEMAAL!! Succes!
Groetjes, Jipzi!
Onbekend
June 8, 2006 om 16:48
Tegenwoordig kun je niet iets kopen zonder het te passen.
Ik kocht laatst een shirt, jasje en broek en alle 3 in verschillende maten.
Belachelijk als dat XS, M en L zijn, daar word je echt gek van.

Leuke winkels is afhankelijk van je maat en je stijl.
Kijk gewoon eens bij een aantal winkels. Dat helpt je ook bij het bepalen van welke stijl je mooi vind. Of lelijk natuurlijk :D
June 9, 2006 om 01:06
Mijn tip...... ga eens kijken bij Cora Kemperman ( zit in ongeveer 7 grote steden)
mooie kleuren en apart gesneden modellen, vallen vaak groot!!!!
June 9, 2006 om 04:22
Echt tips voor 'kleine' maten heb ik niet, want ik shop ook al sinds mijn 18e bij de grote maten secties van Promiss en Miss Etam (die overigens ook kleine maten hebben...).

Maar ik wil even een grondig JAaaaHAaaa! uiten op je beren verhaal. Ik erger me daar namelijk ook al 15 jaar aan ! Dikke vrouwen houden niet per definitie van beertjes, sterker nog...de dikke vrouwen die ik ken houden per definitie niet van beertjes.

En modemakers: begrijp even dat grote maten mode niet hetzelfde model met meer stof is. Zadel onbenullige dikkerds niet op met mode die ze echt niet staan en vervuil onze rekken niet met dat soort spul.

En mensen met maat 42 en lager : Hou es op met de leuke dingen uit onze rekken te trekken omdat dat zo leuk oversized staat !
June 15, 2006 om 16:11
Werk al 17 jaar bij M&S en met een beetje moeite vindt je daar zeker wel iets in grote maten. De maten lopen van 36 tot 54. Twee keer per week komt er kleding binnen.
Zal het de eerste keer niet lukken met een beetje vertrouwd raken in de winkel de tweede keer misschien wel.
August 22, 2006 om 10:38
Hm ik was altijd stevig allergisch voor miss etam

Maar tegenwoordig kan ik er vooral op broekengebied (en dat is toch het grootste probleemgebied normaal.. lang & stevig is zeldzaam... meeste winkels is het te kort of te smal zegmaar) behoorlijk mijn weg vinden.

Laatst 2 leuke katoenen witte zomerbroeken gekocht :)
Dat wilde ik al een hele tijd..maarja.. met dikke billen is het soms toch echt wel lastig shoppen.

Nu ben ik inmiddels in vrij korte tijd aardig afgevallen.. dus mijn begin juli gekochte onwijs fijne broeken... zijn ruimschoots te wijd aan het worden :)
Zaten eerst strak... nu bij lange na niet meer :)

Nuja.. binnenkort maar weer shoppen.. kijken bij welke maat ik deze keer weer uit kom.
Ik bengel namelijk ook precies op het randje "te groot voor kleine maten, te klein voor de echte grote maten" met een beetje pech :)
September 3, 2006 om 11:01
Heya,

Ik heb het zelfde probleem, grotematen winkel net te groot, normaal net te klein. Ik ga naar Miss Etam, en dan vooral de restantenwinkels, die hebben hele leuke kleding met alle maten voor heel veel gelegenheden en voor hele leuke prijzen.

Groetjes Fenella
February 3, 2007 om 11:14
Je hebt helemaal gelijk wat die beren betreft! Ook als je zwanger bent zie je opeens op truien en shirts beren, net of jezelf een baby bent geworden.
Wie bedenkt dit toch?

groeten M
April 6, 2007 om 17:45
Wat dacht je van Wehkamp, en dan niet de grote maten maar gewone kleding in maat 46 perfecto, ik heb echt al heel wat leuke trendy en hippe kleren gekocht. Je moet alleen wel weten wat je staat, naveltruitjes en minirokjes zal in maat 46 toch niet zo charmant staan. ikzelf hou van vrouwelijk en stoer en niet onopvallend.

De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan

Deel dit artikel

LinkedInFacebookGoogle+

Rubrieken