Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Valtaf.nl gaat stoppen! klik hier om erover te lezen.
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Zon, zee, zand en hormomen

Geschreven door Chacama op June 8, 2006

Geloof het of niet, maar ik heb een hekel aan het strand. Al dat zand dat overal gaat zitten. Dus in de zomer ben ik maar weinig op het strand te vinden. In het voor- en najaar daarintegen heel veel. Want dan hoef je er niet op te zitten, in te vroeten of meer van die dingen waar ik de kriebels al van krijg als ik er over schrijf. Nee, dan struin ik lekker langs de vloedlijn en drink bij de strandtent lekker een kop thee. Klets wat met de mensen om me heen en geniet van Zeeland op zijn mooist. De rust, de natuur en in dit geval dus ook het strand en de zee.

Maar, nu wil het geval dat ik een dochter heb die helemaal wild is van het strand. Hoe meer hoe liever en als het even kan van top tot teen onder het zand. Vorig jaar heb ik dat heel handig aangepakt, al zeg ik het zelf. Ik zat lekker met een leesboek op het terras een kop thee te drinken terwijl vader en dochter van boven tot onder het zand kwamen te zitten. Voor mij een genot om naar te kijken, want ik zat hoog en droog.

Inmiddels is de zon wakker geworden en beginnen bij mijn dochter de strandkriebels te ontstaan. En die van haar zijn niet dezelfde kriebels als die van mij. Nee, die van haar zijn kriebels die niet te stoppen zijn tot ze op het strand is. Het liefst in een blote buik en met blote billen. Want dan ervaar je volgens haar pas het echte strand. Ze is dan inmiddels ook al weer een aantal keer geweest en gisteren was de temperatuur dan eindelijk zo hoog dat die blote buik mocht. En ik heb begrepen dat ze genoten heeft. Ja, jullie dachten toch niet dat ik mee ben geweest. Nee, die eer heeft de oppasdochter gehad. Nog zo’n strandmonster trouwens. Die zou ook het liefst van 9 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds aan het strand liggen.

Het vreemde nu is alleen dat ik een beetje last krijg van de strandkriebels van mijn dochter. Ik heb zin om naar het strand te gaan. Daar te zijn en te genieten van hoe zij speelt. En dat ik onder het zand kom te zitten, maakt me eigenlijk weinig uit. Gewoon lekker met een koelbox -zwaar burgelijk- een hele dag op het strand doorbrengen. En misschien dan inderdaad wel zandkastelen bouwen en afspoelen in de zee. Ik weet niet hoe het komt of wat is het is, maar voorlopig houd ik het maar op hormomen, want dit zijn kriebels die ik niet ken.
June 9, 2006 om 12:15
burgerlijk of niet, genieten van het genieten van Fleur lijkt me heel leuk. enne, strandwandelen op 23 juli is dus eigenlijk iets wat je niet leuk vindt. of kwam dat idee ook al na het begin van die hormoonkuur van negen maanden?

fijn weekend, doe lekker burgerlijk. hier regent het, maar na het weekend wordt het weer prachtig.
:hug:
groetjes uit Caifornia,
Hans
June 25, 2006 om 04:08
Er is dus nog hoop voor me... Ik heb ook zo'n gruwelijke hekel aan zand ;)
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan

Deel dit artikel

LinkedInFacebookGoogle+

Rubrieken