Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Mooi weer

Geschreven door Chacama op June 29, 2006

Routebeschrijving naar startpunt van onderstaande wandelroute

Uit de richting Goes, Middelburg, Vlissingen

Volg route Burgh-Haamstede en ga na de Oosterscheldekering de tweede weg links.
Dit is de Daleboutsweg. Aan het einde van deze weg gaat u links. Deze weg volgt u tot u aan de linkerhand de Manege Lisuduna ziet. Recht tegenover de ingang van de manege ligt de A. v.d. Weijdeweg. Deze weg komt uit op de parkeerplaats van Staatsbosbeheer.

Uit de richting Zierikzee, Rotterdam, Ouddorp
Volg de route Burgh-Haamstede en ga bij de stoplichten linksaf richting Westerschouwen.
Dit is de Kraayestijnseweg (N57). Hier gaat u de 5e straat naar rechts.
Dit is de Daleboutsweg. Aan het einde van deze weg gaat u links. Deze weg volgt u tot u aan de linkerhand de Manege Lisuduna ziet. Recht tegenover de ingang van de manege ligt de A. v.d. Weijdeweg. Deze weg komt uit op de parkeerplaats van Staatsbosbeheer.
------------------------------------------------------------------

We gaan samen even de toekomst in. Het is nu zondag 23 juli 2006. Samen met Hans (Snaai) en nog wat gezellige mensen – misschien wel jij – staan we rond tien uur op de parkeerplaats van Staatsbosbeheer in Burgh-Haamstede. En na de nodige munten in de parkeerautomaat gegooid te hebben, keuvelen we wat en stellen ons natuurlijk aan elkaar voor. Het is heerlijk weer. Het zonnetje schijnt en de temperatuur is ideaal om in te wandelen.

We beginnen aan onze tocht die door het Zeeuwse landschap gaat. Vanaf de parkeerplaats lopen we het bos in. Het is een mooi betegeld pad en de bomen geven een lekkere verkoeling. Het is nog rustig, want de meeste toeristen vinden het nog te vroeg om op pad te gaan. Samen lopen we door het bos en we horen de diverse vogels zingen. De grote dennebomen doemen voor ons op en ik vertel jullie dat dit bos helemaal is aanglegd. Het is dus zeker geen oerbos van Nederland, maar het wel heerlijk om in te wandelen.

Trrrrrrring, doet een mountainbiker achter ons. We kijken verbaasd op en terwijl hij het mountainbikepad opschiet, komen wij tot de conclusie dat hij toch echt op het voetpad zat. Een kleine drie kwartier later komen we bij de boswachterij uit en daar gaan we de duinen over. Het is een redelijk stijle duin, maar uiteraard helpen we elkaar een handje. Als we boven op de duin staan, genieten we van het uitzicht op zee. Het is laag water en het strand is super breed.

De duinen over, gaan we linksaf het strand op. We lopen naar de Strandtent en drinken daar even een kopje koffie of thee. Na de plaspauze en de welverdiende rustpauze gaan we over het strand verder. We zoeken het verharde deel van het strand op en met de branding links van ons lopen we richting de vuurtoren van Burgh-Haamstede. Sommige van jullie zullen hem herkennen van het oude briefje van 250 gulden.

Wanneer we de vuurtoren zijn gepasseerd, is het bijna lunchpauze en bij de volgende strandtent nemen we dan ook de verdiende lunch tot ons. En voor de een zijn dat de meegebrachte boterhammen en voor de ander iets lekkers bij de strandtent. Want we bepalen immers zelf wat we uitgeven. Na de lunch en eventuele zwempartij, verlaten we hier het strand en lopen de een-na-langste duinovergang over. Vanaf de top van de duinovergang kijken we over een mooi stukje Haamstede uit. We zien de vuurtoren in volle glorie en ook het zweefvliegveld kunnen we zien liggen. Sommige van jullie ontdekken de ‘zwevers’ en kijken met veel plezier het blauwe luchtruim in om ze te volgen.

Aan de andere kant van de duinovergang vervolgen we onze weg. Tussen de luxe villa’s van Nieuw-Haamstede lopen we richting zweefvliegveld. Daar nemen we even een korte pauze en vervolgen onze weg. Langs het veld lopen we richting ‘het bos van Fleur’. Dit is niet meer dan een weg binnendoor met wat bomen aan weerszijde, maar voor mijn dochter toch wel echt een bos. Halverwege stoppen we bij een grote Duitse bunker. Deze wordt de vleugelbunker genoemd door zijn vorm. Net als deze bunker, zijn er in het duingebied van Haamstede nog veel bunkers terug te vinden. Helaas zijn ze allemaal op natuurgebied en inmiddels ook allemaal dicht gemaakt.

Iets verderop gaan we het schelpenpad langs de duinen op. Dit volgen tot we weer bij de parkeerplaats zijn. Daar kletsen we uiteraard nog even na om vervolgens onze weg weer terug naar huis te vinden.

Nu snappen jullie wel dat ik veel op deze dag in de hand heb, maar over het weer heb ik weinig (Lees: niets) te zeggen. Dus het mooie weer dat ik schets, kan dus heeeeeeeeel anders uitpakken. Maar de rest van het verhaal dat klopt wel….
June 30, 2006 om 07:50
prachtig.

zoals je zelf al schrijft, doe ik graag mee. moet wel 's nachts uit Almere vertrekken om om 10 uur bij die parkeerplaats te zijn, maar dat heb ik er graag voor over. tot dan en daar!
:hug:
Hans
June 30, 2006 om 10:02
Het zal in totaal tussen de 3 en de 4 uur zijn dat we onderweg zijn. Maar dan gaan we wel voor het relaxte looptempo. Met veel genieten. Want als we snel willen lopen en niets zien, kunnen we net zo goed op een loopband gaan staan.
July 1, 2006 om 10:18
Jammer dat het allemaal zo ver bij mij (Deventer) vandaan is.
Ik wens iedereen die gaat zeker prachtig weer en een mooi dag!

Groetjes Désirée
July 1, 2006 om 15:44
Lijkt mij een leuk plan... Maar voor mij inderdaad ook een beetje ver weg.
Misschien kunnen we iets carpoolen met wat mensen uit noord Holland. Wie o wie?

Groetjes Daffie :bloemen:
July 2, 2006 om 08:33
mooie wandeling lijkt mij...helaas ga ik zoiets niet redden.
Niet omdat ik niet wil mar met mij fibromyalgie is me dat te heftig allemaal.
En dat terwijl het zo heerlijk wandelen kon zijn in de duinen.
Veel plezier allemaal,geniet ervan

margriet
July 6, 2006 om 07:33
Ik ga zeker mee, het is een thuiswedstrijd voor me.

Jikke
July 9, 2006 om 07:34
Honden mogen zeker mee, tenminste wat mij betreft. Er geldt wel een regel dat ze op in het bos en het drukke gedeelte van het strand aan de lijn moeten....

groetjes,

Chantal

Ik zal deze week een routebeschrijving naar de parkeerplaats hier neerzetten.
July 16, 2006 om 14:15
De route beschrijving staat boven aan de column....

Tot zondag.
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan

Deel dit artikel

LinkedInFacebookGoogle+

Rubrieken