Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

nieuwe kleren, nieuwe schoenen

Geschreven door Snaai op August 31, 2006

Zoals bij iedereen die afvalt, moest ik dit jaar al een aantal keren nieuwe kleding aanschaffen. De spijkerbroek die ik in mei kocht (maat W36/L32) zakt inmiddels alweer van mijn kont. De gesp van de riem, die ik er toen bij kocht, moest toen in gaatje 1 en inmiddels zit de gesp in gaatje 6.

Ergens vond ik nog een spijkerbroek in maat W34/L35 en die heb ik al jaren niet meer over mijn kont kunnen krijgen. Afgezien van het feit dat de broekspijpen flink omgeslagen moeten worden, zit de broek in de taille bepaald niet strak meer.

De in mei gekochte schoenen zijn gewone nette stappers waarop ik een paar maanden niet dagelijks gelopen heb. In verband met wandelen en hollen kocht ik in juni twee paar sportschoenen en die worden ook regelmatig gebruikt.

Het is de lezers in mijn dagboek (snaai) niet ontgaan: ik heb wat problemen met mijn enkel. Daardoor kon ik de laatste tijd niet zo bewegen als ik graag wil en dat leidt tot van alles.

Dat leidt tot frustraties die nodig moeten worden opgelost door een vreetbui. Dat leidt tot minder bewegen, waardoor de balans tussen genuttigde en verbruikte calorietjes wordt verstoord. Dat leidt tot visioenen, dat de toekomst er somber uitziet.

Gelukkig leidt het ook tot het zoeken naar oorzaken en oplossingen. En die oplossingen liggen soms op een totaal onverwachte plek. De fysiotherapeut had tijdens de eerste behandeling (het intake-gesprek) al uitgebreid aandacht besteed aan mijn schoenen, maar heeft tijdens de laatste behandeling een opmerking gemaakt waardoor een kwartje is gevallen.

Omdat de enkelproblemen zorgen voor minder sportief gedrag was er alle reden om wat vaker op die nette stappers rond te hobbelen. Die zogenaamde nette stappers blijken op dit moment op zijn minst de enkelproblemen te verergeren, misschien zijn ze er zelfs de oorzaak van. Nadat dinsdag die schoenen in de kast gezet zijn, heb ik geen klachten meer gehad.

Zondag 3 september zal ik helaas niet in Haarlemmermeer aan de start verschijnen. Het is niet verstandig om zonder goede voorbereiding plotseling 10 km te gaan hollen. Gelukkig heeft mede-columnist Wilma beloofd, dat zij voor mij 10 km gaat hollen, ook al doet ze dat niet in Nederland.

Maandag zal ik met de fysiotherapeut overleggen hoe en hoe snel het hollen weer kan worden opgepikt. De verbruikte en genuttigde calorietjes komen weer in balans. Ondanks de vreetbuien is het streefgewicht nog steeds in de buurt van de dagelijks gemeten waarde. Nog vier maanden te gaan naar het einddoel: een gewicht waar het getal met een zeven begint en een BMI onder de 25.
September 1, 2006 om 14:07
Eindelijk de oorzaak gevonden....nu weer rustig opbouwen en genieten...

:hug:

chantal
Onbekend
September 1, 2006 om 16:57
Hey die Hans,

Zo dat is effe lekker, dat je (in ieder geval een deel van) de oorzaak hebt gevonden. Moet je toch een goed gevoel geven. Ga lekker van je weekend genieten en hopelijk komt er nu echt vooruit gang met je enkel zodat je snel weer rond kunt dribbelen!

Succes!!!

Liefs,

:kiwi:
September 2, 2006 om 10:53
Ik heb het een dagje eerder gedaan, en het was heerlijk, vanmorgen om kwart over 8 rende ik al langs het prachtige strand van West Australie. Het zonnetje was al warm aan het worden, want de lente is hier losgebarsten tot ieders genoegen.
Het is hier wel wat zwaarder dan in Nederland omdat er behoorlijk wat vals plat is en heuvels, maar ik heb doorgezet, want 10 km is 10 km!
Ik hoop dat jij ze snel weer zelf kan lopen :lente5: en het liefst in de juiste BMI!
Groetjes
Wilma
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan

Deel dit artikel

LinkedInFacebookGoogle+

Rubrieken