Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Valtaf.nl gaat stoppen! klik hier om erover te lezen.
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Beter iets dan niets

Geschreven door Chacama op December 7, 2006

Beter iets dan niets. Dat is wat ik gister dacht toen ik de woorden voor mijn column op papier zette. Maar, dat gaat toch niet op. Want als je dan terugleest wat je hebt geschreven dan kom je toch snel tot de conclusie dat het eigenlijk niets was. En niets is niet veel. En aangezien ik het niets vond, heb ik het in het niets laten verdwijnen. Dat is het mooie van computers. Je kunt van iets niets maken en dat met één druk op de knop.

En om nu eens echt iets neer te zetten, ga ik maar gewoon beginnen. Want anders wordt het natuurlijk weer helemaal niets.

Veel mensen associëren bepaalde gelegenheden met bepaalde gebruiken. Zo hoort bij een geboorte natuurlijk beschuit met muisjes. En tegenwoordig kun je zelfs kiezen tussen blauwe of roze. Bij de sinterklaas horen uiteraard cadeautjes, maar vooral lekkere pepernoten, speculaas, banketletter en ga zo maar door. Voor velen is het ook moeilijk om deze zaken met mate te nuttigen, maar goed. Het nieuwe jaar komt er aan dus dan kun je altijd weer een goed voornemen doen.

Ook Kerst zorgt voor bij veel mensen problemen. Want ook dan wordt het met eten geassocieerd. En dat maakt de feestdagen voor velen een straf. Maandenlang is er gevochten voor gezond eten en afvallen en dan opeens komt de decembermaand om te hoek kijken. Met al zijn 'uitdagingen'. En dat maakt naast de standaard kerststress de stress voor afvallers nog groter. En de valkuil twee keer zo diep. En om te verkomen dat je er in valt, is het handig om al die gelegenheden niet met eten te associëren.

De afgelopen week heb ik daar stralende voorbeelden van gekregen. Want waarom zouden pepernoten bij sinterklaas horen, als liedjes en cadeautjes net zo mooi en leuk zijn. En waarom zou bij kerst veel en lekker eten horen, als je ook kerstbomen en kerstmannen hebt? Ik weet het niet, maar ik kan wel zeggen dat ik de associaties die Fleur maakt met de feestdagen een stuk minder schadelijk voor de lijn zijn dan degene die ik er over het algemeen mee heb. De enige associatie die ik d'r nog even uit d'r hoofd moet praten is die van kerst en sneeuw. Want wat zal de teleurstelling groot zijn als het wel kerst is en er geen sneeuw ligt. Of en dat is ook nog mogelijk.....dan is het gewoon geen kerst. Ook handig. Hoef ik ook niet aan veel lekker eten te denken.

December 10, 2006 om 12:55
Hoi Chantal,

Welke associaties maakt Fleur dan zoal, behalve dat van de sneeuw?

groetjes,

isabella
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan

Deel dit artikel

LinkedInFacebookGoogle+

Rubrieken