Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Moeite met plassen

Geschreven door Emiel op January 6, 2007

In veel kroegen zijn er voor mannen een paar meter brede metalen bakken waar je met zijn vieren of met zijn vijven naast elkaar kunt urineren. Gewone mannen kunnen dat, denk ik, maar ik niet. Mij lukt het niet om met een slager links en een bouwvakker rechts schouder aan schouder te pissen. Dat gaat gewoon niet.

Ik ga niet graag naar het toilet in een horecagelegenheid. Het idee van de metalen bak beangstigt mij en daarom schuif ik het toiletbezoek voor mij uit. Soms echter, staan broeksknoop en blaas op springen en heb ik geen keus. Het moet. Zodra ik dan gezellig in gezelschap van een paar altijd lange mannen voor de bak hang verdwijnt elke aandrang. Nog geen minuut terug was de nood zo hoog dat ik tegen mijn zin naar het toilet ben afgedaald, maar die aandrang is voor de bak verdwenen. Ik kijk naar beneden en hoop, bid en wacht tot er iets komt. Al is het maar een klein straaltje of desnoods een druppel.

Ik heb veel moeite met plassen. Ik houd er niet van als andere mensen mij kunnen horen. Ik maak geen gebruik van een toilet als er buiten voor de deur iemand zit of staat en ik kondig nooit aan dat ik naar het toilet ga, en al helemaal niet wat ik daar ga doen. Andere mensen doen dat wel, ‘Momentje, ik ga even plassen,’ zeggen ze en produceren daarna schaamteloos een zo harde straal die iedereen door drie deuren heen hoort.

Nog een stille frustratie: mannen die gebruik willen maken van mijn persoonlijke toilet thuis. Ook daar heb ik een hekel aan. Helemaal als ze lang en jong zijn, die mannen, omdat het nou eenmaal altijd een gok is waar de straal landt en omdat het moeilijker is om van hoogte te richten en omdat een harde en hoge straal voor meer opspat zorgt. ‘Ja, dat mag wel,’ zou ik antwoorden als ik bijdehand was, ‘maar enkel als je het geknield doet.’

Als we de rare Franse gaten in de grond buiten beschouwing laten, dan maak ik onderscheid tussen twee verschillende toiletpotten: de plonser en de showpot en ze zijn allebei even waardeloos: In de showpot blijft de ontlasting ter bezichtiging liggen totdat je hebt doorgetrokken, vijf minuten hebt gewacht totdat de stortbak weer is gevuld met water en voor de tweede keer hebt doorgetrokken, terwijl de plonser voor een heel ander probleem zorgt. Ervaren gebruikers van de plonser, waaronder ik, strekken tegelijkertijd met het aanspannen van de kringspier de knieën zodat ze zich op tijd uit de voeten maken voor de plons. De beginnende, dronken en bejaarde gebruiker van de plonser weet dit niet of kan dit niet en ontvangt daarom geheid een met water, urine en soms wc reiniger besmeurde kont. Ik ben niet sportief aangelegd, dus daarom geef ik – ondanks de overduidelijke nadelen - de voorkeur aan de showpot.

Waarom heb ik, en wellicht vele mensen met mij, zo’n moeite met toiletbezoek? Er zijn immers sterke vermoedens dat werkelijke iedereen (ja, zelfs de koningin!) regelmatig naar het toilet gaat. Toch heb ik liever niet dat de mannen naast mij, mijn collega’s, vrienden en familie en de rest van de wereld de indruk heeft dat ik me bezighoud met dit soort vieze en vunzige praktijken. Plassen en poepen is alleen voor gewone mensen, en niet voor geweldige en bijzondere mannen als ik.
January 7, 2007 om 13:42
Hihi.. schitterende column!

ik ben wel geen man maar ik wil ook niet dat anderen mij horen op die plaats :grinnik: Daarom ben ik ook niet zo opgezet met naast elkaar liggende toiletten, zoals je vaak in grote treinstations vindt of inderdaad in grote horecazaken. Neem daarbij dan nog mijn hemelse schrik om opgesloten te geraken in een wc (deur die klemt of slot die het plots begeeft).

Maar het idee van plastuiten voor vrouwen, zie ik evenmin niet zitten. Dus zit er maar een oplossing op: weinig eten en drinken of nergens heen gaan :grinnik:

groetjes,

Isabella
January 7, 2007 om 14:33
hoi Emiel.
ik vind het ook niks hoor als ze naast je staan te pissen.
het is net of ze staan te luisteren wanneer he staaltje gaat lopen.
ik leef met je mee.
joep
January 7, 2007 om 17:22
Ha een column van Emiel..die ga ik eens even heerlijk met laptop en al op het toilet lezen...ff rust...haha...

Hij is weer géwéldig leuk, mmm....moet je vaker doen...stukkies schrijven dan...
Nee ik moet er ook niet aan denken hoe jij het doet op welk soort toiletpot of pisbak dan ook..laat mij maar in de waan dat zo een geweldige, bijzondere, knappe, intelligente, knappe man die zóvelen inspireert tot afvallen, het gewoon niet doet!

Liefs van je grootste fan,
Wendy
:wendyxl:
January 8, 2007 om 02:31
Over jouw probleem met mannelijke bezoekers op jouw eigen wc: ik vraag mensen bij mij thuis gewoon netjes te blijven zitten. Ik vind het namelijk sowieso heel smerig als mannen staan. Ook die van mijzelf gaat netjes zitten ;)

En ik ben nog niemand tegen gekomen die daar moeite mee had, met mijn verzoek. Ze staan er vaak niet eens bij stil 'dat dat ook kan'.
January 8, 2007 om 03:41
Toen ik met mijn man ging samenwonen, heb ik hem voor de keuze gesteld: als je gaat zitten plassen, maak ik het toilet schoon, blijf je het staand doen, dan maak je het zelf schoon. De keuze was niet moeilijk ;-) Enne, over die plonstoiletten en die showpotten: gooi er eerst wat toiletpapier in! Bij plonstoiletten geen nat gedoe, bij showpotten geen 'remsporen' meer. Tenslotte vind ik dat in alle toiletten een radio zou moeten staan, die automatisch harder gaat spelen als de 'bezetter' meer geluid produceert...
January 8, 2007 om 05:02
Als puber had ik dat ook ja, dat schamen als je geluid maakt op de WC. Nu heb ik meer iets van: "Ik ga ze lekker choqueren met een harde, kletterende straat"
Boven de 30 moet je toch schijt hebben aan anderen...
January 8, 2007 om 15:13
:lian:

Lekker hoor, ff flink schijten! :D
January 9, 2007 om 18:07
Wij waren een keer op een festival en toen moest een vriendin plassen en besloot het achter een auto te doen. Wildplassen dus! Ze had een lekker bakkie op en vond toen dat haar broek zo warm werd. Had ze dus haar broek vergeten te laten zakken! Wat dat betreft hebben mannen het toch wel wat makkelijker, als ze het maar echt uit het zicht doen! Je ziet steeds vaker mannen gewoon leunend tegen hun auto lekker plassen. Zit ik echt op te wachten! Yagh!
January 15, 2007 om 07:07
Hoi Emiel,

Via een collega op het werk kreeg ik deze informatie door (luister eens naar je buur)
* kortstondig plassen => een zenuwpees
* met tussenpauzes => een creatieveling
* stil plassen => eerder het verlegen type
* met krachtige straal => duidelijk een macho
* zeer lang => een volhouder
* afwisselend zacht en hard => een avonturier
* met één enkele straal => de perfectionist
* druppelen => een twijfelaar

(en vergeet niet: je buur luistert ook naar jou :grinnik:
www.metjeorenziejemeer.be )

groetjes,

Isabella :grinnik:
January 21, 2007 om 08:50
In drukke cafees zijn de roestvrijstalen lange plasbakken erg vies en is het zeker geen pretje. Als je flink aan het bier zit en er maar 3 man in het cafe zitten en dat ding goed doorspoelt vind ik het juist lekker, lekker zonder concentratie, en lekker dichtbij de plek waar het weg komt. In mijn vorige woning had ik een showpot die goed doorspoelde, nu heb ik een pot waar waarschijnlijk de spoelstraal te zacht is of te veel precies in het midden. Er blijven stukken plakken zodat je iedere keer met de borstel aan de gang moet. Heel erg smerig is dat. Even een andere pot plaatsen doe je niet zo gauw. Die plonspotten ken ik ook. Soms plonzen ze goed, en kan je mooi gebruik maken van het schoonmaak effect er van. Soms plonsen ze ook te veel, dan krijg je een kouwe spoeling en spettering wat genant aanvoelt inderdaad. Al schijnen ze in China of Japan wc's te hebben die na de grote boodschap een stevige straal omhoog geven, deze is zelfs in sterkte van te voren in te stellen. Volgende keer kunnen we het hebben over streng kijkende wc schoonmaak juffen, wildplassen en hele dure wc's zoals Centraal Station Utrecht.

February 5, 2007 om 07:16
In de showpot gewoon even wat velletjes wc-papier op het plateautje leggen vantevoren en weg glijdt de boel! Bij de plonspot eveneens een laagje zodat het niet meer plonst en ook geen sporen achterlaat. Ik haat ook het geklater van plassen. Ik plas daarom nooit recht in het water maar tegen de voorkant van de binnenkant van de pot. Dat komt een stuk zachter neer! Mannen kunnen dat natuurlijk alleen zittend. Ja vrouwen ook.
Wat ik verschrikkelijk vind zijn mannen die keihard gaan zitten scheten op de wc! Alsof ze denken 'de deur is dicht dus niemand hoort me'. Horen ze zichzelf soms niet terwijl ze de voetbal international van voor tot achter uitkammen tijdens 1 wc-bezoek?! M'n moeder is nog het ergste van iedereen, die lijkt het erom te doen de hardste scheet van de straat te produceren. Ik schaamde me altijd kapot.

Heerlijk, deze taboedoorbrekende onderwerpen, Emiel. Volgende taboe: zweten, eenzaamheid, jaloezie, stiekeme criminaliteit...?

Ik heb nu al spijt dat ik dit bericht ga plaatsen want het was nog niet eerder bekend dat ik weleens naar de wc ga. Meisjes en vrouwen in het algemeen poepen trouwens niet, wist je dat?
February 5, 2007 om 07:29
Trouwens voor de vrouwen die jaloers zijn op de staand plassende mannen: de plastuit voor vrouwen. Te koop bij de drogist. Dan kun jij ook eens de bril, de vloer, de kalender en de muur onder kletteren.
February 16, 2007 om 08:42
Hoi Emiel,
Ik herken het probleem. Zelf heb ik minder moeite met het horen maar wel met het zien.
Waarom weet ik niet maar het is net het gevoel of ze allemaal naar je staan te kijken wanneer die straal komt. Schaamte? Misschien. In de sauna heb ik geen last.

Succes

Luuk
February 26, 2007 om 19:44
Ja ik heb dat ook ben wel geen man maar toch...
Zat in brussel eens op een toillet waar een raam inzat en 5 mensen stonden te wachten.
lang had ik al opgehouden.
Maar nee geen druppel. gelukkig ben ik geen man.
tip voor het plonstoillet: leg er voor dat je gaat zitten een keurig stukje toilletpapier in en de plons is verdwenen. succes
March 22, 2007 om 15:20
hallo emiel
wat een leuke column heb je vandaag geproduceerd ik heb het met plezier gelezen en er het een en ander in herkend met dit verscil ik ben een vrouw
vroeger hebik wel last gehad van niet kunne plassen als er iemand naast stond of in de buurt maar soms had ik geluk als er een kraantje aangedraaid kon worden of om gewoon de wc doortetrekken en dan lukte het wel
maar leuk hoor ga zo door
hathor
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan

Heb jij ook Twitter?

Deel dit artikel

LinkedInFacebookGoogle+

Rubrieken