Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

zeven

Geschreven door Snaai op February 18, 2007

Zeven is het geluksgetal. Zegt men. Zeven is ook iets dat je doet met een zeef.

2007 wordt mijn jaar. En als je klaar bent met lezen, ben je hopelijk zo gemotiveerd dat het ook jouw jaar wordt.

2007 is het jaar dat voor mij begon met zeven weken vakantie. En over zeven weken ben ik jarig. Hopelijk begint mijn gewicht dan met het cijfer zeven.

2007 is het jaar waarin ik mijn 65e verjaardag ga vieren. En dat zal op een zeer bijzondere manier gebeuren. Ik zal op mijn verjaardag voor het eerst van mijn leven een marathon lopen. En dat gaat gebeuren in de stad waar ik geboren ben: Rotterdam.

Om die marathon te lopen moet je wel wat oefenen en als onderdeel van die training zal ik zondag a.s. over zeven bruggen in Rotterdam gaan lopen. Verder natuurlijk de komende zeven weken zeven dagen in de week ook werken aan een goede conditie.

Een jaar geleden zag mijn lijf er niet uit, dat zoiets voor mogelijk kon worden gehouden. Ook al was ik toen in zeven weken inmiddels ongeveer zeven kilo afgevallen. Maar in zeven maanden was ik ruim 20 kilo lichter dan aan het begin van het jaar en liep ik in die zevende maand de vierdaagse van Apeldoorn, 30 kilometer per dag.

Er is meer veranderd. Ik ben vorig jaar begonnen als wandelaar en inmiddels ben ik gevraagd om een opleiding te volgen als trainer van andere wandelaars. Als het lukt (en waarom zou het NIET lukken?) word ik in mei van dit jaar door de KNAU benoemd tot gediplomeerd trainer.

Hoe komt dat toch allemaal? Waarom lukt het afvallen nu wel en lukte het alle vorige keren maar een beetje? Je weet wel: het lukt, maar na een poosje val je terug in oude gewoonten en blijkt het uiteindelijk niet gelukt te zijn.

Ik schreef het al eerder. Ik weet al heel lang wat ik wel moet doen en wat ik niet moet doen om succesvol mijn gewicht onder controle te krijgen, alleen deed ik het niet. Ik gaf de verantwoordelijkheid aan een ander. Ik geef die ander een bedrag en reken erop, dat die ander mijn gewicht . . . . . . .

En dat werkt niet. Die ander staat niet naast je als je een aanslag doet op de koektrommel, de chocola of de chips. Die ander incasseert het geld en geeft wat adviezen die soms zelfs onjuist zijn. Het voorlichtingsbureau voor de voeding is het daarom met veel van die adviezen helemaal niet eens. Die adviseurs zijn het niet eens met dat voorlichtingsbureau en maken het belachelijk.

Maar kijk eens met een nuchtere blik op de website http://www.voedingscentrum.nl/ en je zult zien dat men daar geen onzinnige verhalen schrijft. Ook niet over de verschillende in ons land bekende manieren om je gewicht te beheersen.

http://www.voedingscentrum.nl/voedingscentrum/Public/Dynamisch/gewicht+en+dieet/overgewicht/afvallen/vermageringsdi__ten/ bevat een overzicht en je zult zien, dat het heel eenvoudig is om een eigen manier te vinden voor een gezonde toekomst. Zonder allerlei ingewikkelde recepten of dure ingrediënten, zonder boeken en zonder weegclubs.

Een beetje steun van “lotgenoten” is natuurlijk nooit weg, maar daarvoor ben je op deze website natuurlijk al op de goede plaats. Ik schreef het al bovenaan: zeven doe je met een zeef. Zeef dus uit de grote hoeveelheid informatie de voor jou belangrijke zaken en 2007 wordt ook jouw jaar.
February 23, 2007 om 04:58
Hallo Hans,

helemaal waar, helemaal WAAR!!!! Ik ben zelf de baas en zal dat iedere dag moeten zijn, alleen ik kan mijn gewicht verminderen en uiteindelijk is dat een machtig gevoel, ik ben helemaal niet afhankelijk van anderen!!!!

veel groeten van een afvaller
March 30, 2007 om 09:16
nou is 8 mijn geluksgetal dus dan moet 2008 dus mijn jaar worden...

:tijgerkatje2:
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan

Deel dit artikel

LinkedInFacebookGoogle+

Rubrieken