Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Bij ons thuis...

Geschreven door Kim op March 1, 2007

Misschien vertel ik je iets nieuws, maar ik denk dat veel samenwonende partners hier iets in herkennen. In de eerste week dat je samenwoont met je partner, man, vriendin of wie dan ook valt het je ineens op: ‘Elke avond vier glazen wijn of bier is niet voor iedereen gebruikelijk’, of ‘Ketchup op je pindakaas wordt niet door het hele gezin gewaardeerd’ of zelfs ‘Elke avond chips, koekjes of nootjes voor tv is niet gewoon!’ Als je gaat samenwonen merk je ineens dat jullie gewoontes best kunnen verschillen.

Zo ging het bij mij zeven jaar geleden ook. Nog geen half uur na de avondmaaltijd wilde hij graag een kopje koffie. Mijn buik zat nog vol van de pasta en kon nog geen stoot caffeine aan. Ik was van huis uit gewend om rond 17:15 uur te eten en rond 20:30 uur koffie te drinken. Voor mij was het dus geen koffietijd! Langzamerhand gaf ik eraan toe. Want het blijft een kwestie van ‘wie wint’. Ik ben er aan gaan wennen en drinken we gezellig samen een bakkie. Nu denk ik zelf na de maaltijd ‘koffie!’. Pas veel later besefte ik dat het in een restaurant doodgewoon is om een kopje koffie na de maaltijd te drinken. Ik was gewoon een late cafeïnefan! De vertrouwde gewoontes van paps en mams thuis neem je eenmaal snel over, maar die gewoontes hoeven nog niet gangbaar te zijn.

Zo ging dat ook met patat. Hij was gewend om zondags patat te eten, ik helemaal niet. De eerste tijd hebben we zijn gewoontes nog lang aangehouden. En ik moet bekennen, zo vervelend vond ik dat niet! Maar elke keer als we dat laatste patatje hadden weg gewerkt, keken we elkaar aan met een blik van ‘Volgende week iets anders?’ Dus met veel moeite hebben we ‘zondag-patatdag’ doorbroken waardoor we nu heel wisselend eten. Aardappeltjes, vlees en groente of gewoon brood zijn nu gangbare zondaghappen.

Zo kan ik je nog uren vervelen met mijn eetgewoontes, maar wat ik liever hoor is of jij dit herkent. En wat jij heb moeten ‘afleren’ toen je ging samenwonen.
March 2, 2007 om 13:26
Lekker niks afgeleerd, alleen maar bijgeleerd. Zo at manlief altijd kerriesaus uit een flesje over de bloemkool. vind ik nu ook wel lekker. geen bloemkool zonder die kerriesaus. wij kregen vroeger thuis alleen op zaterdag een grote koek of gebakje bij de koffie. Doen wij nu nog. Die houden we in ere, zelfs nu er kilootjes afmoeten.
voor de rest geen storende gewoontes.
Onbekend
March 3, 2007 om 07:34
Dat herken ik helemaal..
Het kwam van beide kanten..
Paar voorbeelden:
Vriendjes moeder maakte altijd spaghetti met spagheroni saus.. Dus uit pot.. Mijn moeder maakte altijd spaghetti met een zakje mix.. spagheroni saus vind ik niet lekker dus uiteindelijk zijn we overgestapt naar de zakjes mix..
Bij ons was het zaterdag altijd patatdag, en bij vriendje zondag.. uiteindelijk zijn we overgestapt naar de zondag.. Nu hebben we geen vaste patatdag meer.. Heel vaak eten we 2 weken geen patat.. en als vriendje zondagavond zin heeft in patat neem ik brood of een salade of een overgebleven stampot of pasta dat in de diepvries zit..
Net zo met hapjes.. bij vriendje stond zowat elke avond een schaal met hapjes op tafel.. kaas, metworst, leverworst, zeeuws spek, nootjes, chips.. Bij ons was het nooit door de weeks, maar wel altijd vrijdagavond, zaterdagavond en zondagmiddag..
Omdat vriendje het zo gewent was ging ik ermee in.. zowat elke avond wat lekkers op tafel went snel.. totdat we allebei inzagen dat het de verkeerde kant op ging.. en nu nemen we af en toe wat lekkers maar vaak alleen in het weekend..
Zo hebben we nog veel meer dingen.. we hebben eigenlijk die dingen verdeeld.. dat van vriendje, dat van mij.. en het gaat goed..
March 3, 2007 om 10:25
Mijn man was gewend om uit zijn werk om 17.15 uur koffie te drinken met een grote koek erbij en dat terwijl om 18.00 uur het warme eten op tafel stond.
Ergens was het ook niet vreemd toen hij een half jaar met me getrouwd was, bijna 15 kg was afgevallen.
Tja.........ik was aan het lijnen en hij viel af :grrr: en ik kreeg ook nog boze blikken van mijn schoonmoeder omdat ze vond dat hij er slecht uitzag en ze vroeg of ik m wel genoeg te eten gaf! :D
March 4, 2007 om 05:39
IK heb af moeten leren zaterdag brood dag.
Thuis aten we iedere zaterdag brood met of een frikandel of hamburger ofsoep.
Gevuld turks brood. MIjn vriend is gewend om iedere dag een warm ehap voorgeschoteld te krijgen. Ik mis het wel ik ben een echte brood eter, maar daar heb ik mijn mams voor ga ik gewoon op zaterdag soms daarlangs
March 10, 2007 om 03:09
Och wat aten wij dan sober vroeger thuis.Het eten was altijd prima hoor maar hapjes nee alleen met verjaardagen,brooddag op zaterdag en verder alleen vers kost op tafel.Geen zakjes met wat dan ook voor sausjes maar vers dus ook ik toen we getrouwd waren.Mijn man at zich het apelazeres.het leek wel een vijf sterrenrestaurant.Zijn moeder zag koken als een noodzakelijk kwaad.Daarbij kwam dat manlief stopte met roken snackbar beneden aan de flat en de kilo's vlogen eraan.Na 2 jaar verhuisde we en kwamen op een flat 4 hoog zonder lift de kilo's vlogen er weer af.Maar traplopen wendt en langzaam aan kwamen de kilo's weer terug.inmiddels zijn we 5 jaar geleden weer verhuisd na 20 jaar op die flat te hebben gewoond en hebben we nu een trap in huis.Op zaterdagavond maken we het ons nog wel eens gezellig maar verder alleen met feestdagen(proberen we dan)Verder let ik wel een beetje op het eten maar ook zelfgemaakte sausjes maken dik.Ik heb een schat van een man en vind mijn leefstijl prima.Ook nu we drastisch ons gewicht moeten minderen.Maar zo af en toe zo'n zout stikkie kan hij niet laten maar hoeft van mij ook niet hij valt toch veel sneller af dan ik.:haha:
March 16, 2007 om 05:24
tja bepaalde dingen zijn wel veranderd

ik dronk bijv. nooit bij het eten
en al helemaal bijna nooit alcohol thuis
hooguit een glaasje wiskeylikeur als ik achter de pc zat en ECHT zin had in wat lekkers.

Nu woon ik samen met iemand waar best wat wijn doorheen ging als hij thuis was
vond ie heerlijk.. op de laptop, fles wijn erbij, kaasje erbij...

nu na enige tijd eerst wijn bij het eten... en de rest van de fles met kaasjes cq toastjes savonds..
gingen we terug naar 1 glas wijn bij het eten...

en sinds 1 januari.. heb ik denk welgeteld.. 1 glas wijn op :)
*kijk toch wel stoer*

ander ding wat we drastisch hebben afgeleerd is avondeten met enkel een salade (of in jobs geval met 2 blikjes knakworst) achter de pc of op de bank
voor 2 personen koken en op een fatsoenlijke tijd nodigt meer uit tot fatsoenlijk koken en opeten aan tafel.. dan voor 1 blijkt :)
March 16, 2007 om 05:29
oh en bij mams thuis: op vrijdag cola en chippies

toevallig vandeweek een zak doritos gekocht.. maar we eten eigenlijk "nooit" chips
heeeeeeeeeeeel zelden als we druk aan het bouwvakken zijn maar daar blijft het bij

en de fles cola ind e koelkast.. die ligt er al weken en heb ik speciaal gekocht voor een zekere bezoeker die niets anders lust
ergo: die ligt al 2 weken met 2 glazen er uit.. denk dat ik hem volgende keer maar meegeef voor thuis ofzo :)
Onbekend
May 1, 2007 om 13:18
jaja
het was bij mij ook de reden dat ik weer ben aangekomen, en natuurlijk mijn zwakke en slechte disipline...
maar het gaat weer de goede kant op, en mijn liefje helpt me gelukkig met afvallen, hij steunt me enorm!!!
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan

Deel dit artikel

LinkedInFacebookGoogle+

Rubrieken