Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Kleine jeansmaten maken vrouwen gelukkig

Geschreven door Lindsay op April 28, 2007

Vrouwen die dachten dat ze in hun jeans slanker waren dan in hun andere kledingstukken komen bedrogen uit. Uit onderzoek van de Britse krant The Sunday Times blijkt immers dat de meeste jeansbroeken groter zijn dan de maat aangeeft.

De jeansfabrikanten hebben de maten de afgelopen jaren aangepast om hun klanten gunstig te stemmen. Terwijl een vrouw verrukt is dat ze nog altijd in een maatje 38 kan, is de broek in feite zelfs groter dan een maatje 40.

Vooral merken zoals Gap, Zara, H&M en French Connection maken het shoppen voor vrouwen heel wat aangenamer. De trend van onjuiste maten is overgewaaid uit de Verenigde Staten.

(bron:Het Nieuwsblad.be)
April 28, 2007 om 09:45
En zo worden we bij de neus genomen.:uhu:
April 28, 2007 om 10:03
:eek: omg! en ik heb in mn spijkerbroeken een grotere maat dan in mn andere kleren :eek::eek::eek:
April 28, 2007 om 10:57
omg, maar goed dat ik geen broek had besteld bij H&M, wou het bijna doen .. dan had ik waarschijnlijk een niet-passende broek gehad ^^
April 28, 2007 om 12:04
Maar het klopt wel.
Ik heb onlangs nog een jeansbroek teruggevonden, maatje 44, van toen ik 15 was.
Ik heb nu nog altijd qua jeansbroek maatje 44-46. Maar die broek is de helft breder dan de mijn ouwe.
Vrij frappant.
Ik dacht eerst dat die ouwe broek te vaak gewassen was enzo, maar dat bleek niet het geval... Het was een broek die ik zelfs nog nooit aan had gehad, het etiket van de winkel hing er nog aan!
AUM
April 28, 2007 om 14:14
Ik heb wel vaker het idee dat die maten niet helemaal kloppen.. belachelijk trouwens... draait toch weer om geld..

Waarom je kop in het zand steken.. heel raar dit
April 28, 2007 om 14:50
h&m valt juist kleiner dan andere winkels!
April 28, 2007 om 15:49
De ene keer valt de ene broek groter dan de andere broek. Gaat er toch om of het lekker zit! ;) Vind veel belangrijker dat je goed in je vel zit.
April 28, 2007 om 17:14
vreemd, jeansbroeken vind ik net veel minder goed passen :neen:
April 29, 2007, gewijzigd door MissBella op April 29, 2007 om 09:35
Nou ik merk inderdaad wel onderling inwinkels kleding maat verschillen. Gister nog bij V&D een jurkje maat 36 gekocht.. JEH RIGHT, het MOET minimaal een 38 zijn geweest, maar idd psychisch erug leuk! Maar dat is zelfs bij babies. al..Kijk maar naar de maat 44 van prenatal en de maat 44 van C&A, (mijn dochtertje was een couveuse baby, en die van prenatal zat geweldig met haar 42 cm kleine lichaam terwijl die van de C&A veel tegroot was. Of gaat iemand mij nu vertellen dat een babie van 42 cm en 1600 gram te zwaar is?? hihi
Liefs :bella77:
p.s. overigens is het nog veeeeeel erger.. Dat de standaard confectie maat van de jaren 50 maat 40 nu een maat 36 is. Dus vrouwen die ik de jaren 50 maatje 40 hadden.. waren maar liefst 2 maten slanker dat een vrouw met een huidige maat 40. Daar heb ik ooit een documentaire over gezien in mijn tiener jaren, (euh. zei mevrouw van 30 jaar) dus laat staat hoe de echte centimeters er nu voor staan)
April 30, 2007, gewijzigd door Yavanna op April 30, 2007 om 02:18
Ook jeans van hetzelfde merk verschillen nogal onderling. Zo paste ik 2 Replays, zelfde maat, 1 v.d broeken zat precies goed en de ander kreeg ik amper tot mijn knieeen omhoog ;)
En dit 'fenomeen' is niet bepaald alleen aan Replay voorbehouden ;)

En sowieso, jullie merken toch vast ook wel dat het met alle kledingstukken onderling verschilt?

April 30, 2007 om 03:44
Ik merk het ook ja, in elke winkel waar ik kom heb ik weer een andere maat. Hmpf soms werkt dat best frustrerend...
April 30, 2007 om 05:36
wa ne zever seg...

ik vind maten zowiezo discriminerend. ik koop heel vaak mannenbroeken, omdat die niet zo tuttig zijn,
en daar heb ik dan een 34! pffff, en ik heb in vrouwenbroeken een 46. ook het feit dat ik vaak XL moet dragen, terwijl ik me niet XL voel, ik voel me M, hooguit L!
stomme maatschappij, en dat ze dan de jeansmaten verlagen om vrouwen "blij" te maken, helemaal f*cked up...
dat ze eens wat mooie kleding in grotere maten maken dan een 42 ja, da moeten ze doen. ipv de rommel die bij grote maten hangt.
en dan 'grote maten', voel me altijd een tientonner zeg. waarom kan dat niet bij de gewone maten hangen, alleen tot 48 ipv 42 of zo.
en we moeten maar magerder worden...
ik wil gezond zijn, niet mager


May 1, 2007 om 11:30
Ik had laatst een t-shirt van de H&M en fwouk, wat jij zegt klopt dus! Laatst ging ik naar de H&M en nam een shirtje mee, ik ging ervanuit dat 'ie zou passen aangezien ik altijd die maat had. Maar hij is dus veel te wijd! Nou ja, dan maar hopen dat 'ie veel krimpt..
May 6, 2007, gewijzigd door Nijnietje op May 6, 2007 om 06:09
In Zara is het bij mij precies omgekeerd, zoals ik hierboven al ergens las... Ik was er laatst gaan kijken voor jeansbroeken, en ik had er zeker 3 of 4 mee in het pashokje, telkens de grootste maat genomen (42 of 44). Geen enkele kreeg ik aan, altijd maar net tot boven mijn knieën. Deprimerend!
Daarna een WE binnengestapt, en daar kon ik allemaal wel in hun jeans... Maar zelfs, nu blijkt de jeans van daar een beetje te groot, want ik kan hem enkel met een riem dragen. Ik shop nooit meer voor broeken in de Zara :p
May 6, 2007 om 08:59
Het was mij inderdaad al eens opgevallen dat ik bij de h&m kleren een maat kleiner moet pakken dan bij andere winkels, en dat ze dan nog ruimer zitten dan normaal...

Heb het overigens ook wel eens heel erg andersom meegemaakt: ik zag een broek liggen die 4 maten groter was dan wat ik normaal heb, maar hij zag er niet zo groot uit en was erg afgeprijsd, dus ik besloot 'm even te passen... en ik kwam er met geen mogelijkheid in!
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan

Deel dit artikel

LinkedInFacebookGoogle+

Rubrieken