Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Valtaf.nl gaat stoppen! klik hier om erover te lezen.
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Drink jij teveel? Test jezelf!

Geschreven door Kim op May 11, 2007

Bij een alcoholist denk je al snel aan iemand die elke avond dronken is. Maar de werkelijke grens ligt vele malen lager. Een ernstig alcoholprobleem heb je als je 6-7 glazen alcohol per dag drinkt. De grens voor je gezondheid ligt lager. Bij vrouwen is dat bij 14 glazen per week (dit geldt bij alle soorten dranken) en bij mannen 21 glazen. Daarnaast is het van belang dat je weet in welke situaties je drinkt. Is dat vanwege de gezelligheid of om je goed en zeker te voelen. En drink je als je moet rijden of zwanger bent (of wil worden). Wil jij jezelf testen? Kijk dan op www.drinktest.nl Deze test bestaat uit 2 delen en is binnen 10 minuten ingevuld. De test geeft je een goed beeld over jouw drinkgedrag.

NIGZ/Alcoholinfo
May 11, 2007 om 12:50
ik en alcohol gaan niet samen. Na 1 glaasje krijg ik een zere keel of val ik in slaap. Mijn laatste alcoholkater is ongeveer twintig jaar geleden, nee, denk wel 25 jaar geleden.
Het rare is, dat als ik flink gefeest heb, met water, ik ook zoiets als een kater voel de volgende morgen.
strange.:uhu:
May 13, 2007 om 04:27
ik drink ook niet. moet jaren geleden zijn dat ik nog eens 1 kriekje op heb op een terrasje...
ik lust de meeste alcoholische dranken niet, en kan heel goed zonder. ookal kan dan een glaasje rode wijn af en toe goed zijn voor de gezondheid, ik drink dan wel een vers soepje, of eet wat framboosjes, hmmmmmm :D

ik ben onbewust straightedge :) want roken, caffeine en drugs doe ik ook niet.
en ik mis niks!

:kiroma:
May 13, 2007 om 17:07
Zuipschuit meldt zich. Ik heb menig kilootje te danken aan de vele biertjes en vergeet alle wijntjes niet. Maar zelfs ik mag mezelf geen alcoholist noemen. Om de week alcoholist ongeveer.
May 14, 2007 om 04:53
Ik drink ook alleen in het weekend, meer dan genoeg!
Waar ik me aan irriteer, dat zijn de mensen die, zodra het dreigt gezellig te worden, direct overstappen op de Spa-rood!
Zijn ze nou zo bang om al lallend al hun zieleroerselen over tafel te gooien en zichzelf teveel bloot te geven?
Voor mij is een glaasje alcohol stemming verhogend en als je wat bleu van jezelf bent geeft het nèt even dat extra duwtje!
May 14, 2007 om 17:56
*proest* (nee niet proost.. ) Ik drink te weinig om getest te worden.... :muwhahahaha::ineendeuk::lachen:
May 15, 2007 om 05:19
hahahahah volgens de site drink ik ook veel minder dan de meeste vrouwen doen *8*

was helemaal niet nodig om naar de 2e lijst te gaan :gogo:
May 17, 2007 om 08:14
Ik drink al tien jaar geen druppel alcohol meer. Ben dus vroeger regelmatig aangeschoten geweest. Kreeg hierdoor ook problemen in die toenmalige relatie. Ik was dus echt een probleemdrinker, kon geen dag buiten mijn 'vriendje'alcohol. Ik ben nog steeds blij dat ik toen gestopt ben, met hulp van mijn huidige man. Ben toen 12 kilo afgevallen. Nu wil ik er nog een paar kilo's af, zodat ik eindlijk dat buikje wegkrijg.Alleen snap ik Irene niet ze drinkt voor de gezelligheid, maar kan er niet tegen en gaat meteen naar bed. Hoezo gezellig?!?!
June 1, 2007 om 07:08
Wel een goeie test, niet te streng ofzo. Ik ben nog stteds goed bezig. Maar drink minder sinds ik ben gaan samenwonen. Drink vooral ook als men mama op bezoek is! Dus het zijn niet altijd slechte vrienden hé. Maar zij heeft me ook geleerd waar men grens ligt! Waarvoor heel veel dank!
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan

Deel dit artikel

LinkedInFacebookGoogle+