Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Een goed gewicht voor je kind

Geschreven door Freya op July 10, 2007

Dit leuke boek geschreven door diëtiste Lien Joossens en Lies Elslander is niet gericht op het laten afvallen van je kinderen, maar hen een gezond voedingspatroon aan te leren. Het boek geschreven voor de ouders bevat veel praktische adviezen en recepten hoe je je kind gezonder kunt laten leven. De recepten zijn makkelijk en gezond, zodat iedereen snel een gezonde maaltijd op tafel kan toveren.

Een goed gewicht voor je kind
Adviezen en lekkere recepten, Een gezond voedingspatroon voor het hele gezin ISBN: 9789002222931 € 19,95
July 10, 2007 om 06:18
TropicalMeisje - dan kun jij ons vertellen of dit boek werkelijk waar een aanrader is :)

Nu is het voor mij een beetje laat om zo'n boek te lezen maar als je ermee van jongs af aan begint dan zal het vast wel werken :)

Voor jonge moeders (die er tydens de zwangerschap het een en ander by hebben gesnoept en daar de overtollige kilo'tjes nog van meesjouwen) dus ook een aanrader. Gezond en gezellig eten met je kinderen op een verantwoorde manier :)

Liefs, Cynthia
July 10, 2007 om 09:32
Het probleem van overgewicht bij kinderen heeft over het algemeen niets te maken met het gebrek aan kennis over 'magere' en gezonde maaltijden te maken (van ouders).
Mijns inziens heeft het in eerste instantie met name te maken met dat ouders steeds meer moeite hebben om hun kind te begrenzen.
'ik wil dit en ik wil dat'. Ik denk dat er te vaak aan wordt toegegeven en als je dat eenmaal doet, wordt het alleen maar moeilijker om je kind wat te ontzeggen. Daarbij wordt er veel te weinig gesport. Ook het verleidelijke aanbod van heel veel slechte levensmiddelen en de 'leuke' reclames die daarvoor gemaakt worden is iets wat volgens mij een negatief effect heeft. Ook is het belangrijk dat ouders het goede voorbeeld geven. Ik denk dat er veel emoties gekoppeld worden aan eten. Verdriet wegsnoepen, belonen met eten, vieren met eten etc. Kinderen kopiëren feilloos na hoe jij als ouder omgaat met eten.

Het kan best een leuk boekje zijn, maar het is maar zo'n klein facet van het overgewicht probleem bij kinderen dat de titel wellicht meer beoogt dan de schrijvers kunnen waarmaken.
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan

Deel dit artikel

LinkedInFacebookGoogle+

Rubrieken