Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Ongezonde voeding beïnvloedt schoolprestaties

Geschreven door Dorinde op March 25, 2008

Kinderen met een gezond voedingspatroon presteren op school beter dan kinderen die voornamelijk ongezonde voeding eten. Dit blijkt uit een onderzoek van de Canadese Universiteit van Alberta.

Kinderen die teveel vet en zout eten en te weinig groente, fruit en vezels eten, presteren slechter in een test dan kinderen die gezond eten. De onderzoekers houden bij hun conclusies wel rekening met sociaaleconomische factoren.

Het onderzoek werd uitgevoerd onder 5000 Canadese leerlingen van ongeveer 10 jaar oud. De onderzoekers verzamelden gegeven over hun lengte, gewicht en voedingsinname. De voedingsinname werd beoordeeld met een speciale meting, the Diet Qualtity Index- Internation 1(DQI-1). Deze schaal loopt van 0 tot 100, hoe hoger de score, hoe beter het voedingspatroon. Kinderen met een lage DQI-1 score hadden 41procent meer kans om te zakken voor de test, dan kinderen met een hoge score.

Met de uitkomsten willen de onderzoekers laten weten dat het belangrijk is voor scholen om te investeren in goede voedingsvoorzieningen. Dit zou zorgen voor verbeteringen in het voedingspatroon van de leerlingen, de gezondheid en de schoolprestaties van de leerlingen.

Bron: gezondheidsNet.nl
March 25, 2008 om 14:54
De conclusie verbaast me niks. Wel verbaast ben ik dat deze informatie nauwelijks gebruikt wordt. De meeste kantines zijn nog steeds ver beneden de maat, zowel op scholen als bedrijven.
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan

Deel dit artikel

LinkedInFacebookGoogle+

Rubrieken