Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Weinig slaap baby zorgt voor dikke peuter

Geschreven door Dorinde op April 11, 2008

Baby's die minder dan twaalf uur per dag slapen, lopen een twee keer zo hoog risico om als peuter van 3 te dik te zijn, dan baby’s die wel voldoende rusten.
Dit blijkt uit onderzoek van de universiteit van Harvard dat dinsdag is gepubliceerd. Het negatieve effect van het slaapgebrek is bijzonder sterk bij peuters die meer dan twee uur per dag televisie kijken: het risico op overgewicht is dan bijna met de factor zes verhoogd.

Bron:nu.nl
Onbekend
April 11, 2008 om 07:16
tja,
een aantal peuters wordt dan dikker? Alleen: die slaap heb je niet zo in de hand vrees ik.

Mijn oudste sliep als baby per 24 uur slechts 9 uur, mijn middelste 19 uur! de jongste sliep weer een uur of 12-14, maar rent zijn hele leven al: niet zo dik dus. middelste ook niet, oudste is echt de dikste, maar ook niet vreselijk dik hoor.

volgens mij geldt dit voor kinderen die veel tv kijken - wij hadden destijds gewoon geen tv, wel zo makkelijk
April 11, 2008 om 14:36
Wat een onzin, misschien moeten de kinderen wat meer spelen, laat ze eens lekker buiten spelen in plaats van de tijd voor de televisie of achter de computer door te brengen.
April 13, 2008 om 07:09
Ook ik ben het eens dat er niets klopt van dit onderzoek. Natuurlijk heb je als je minder slaapt meer voeding nodig, maar zolang een kind actief is en voldoende beweegt, dan verbruikt het kind ook meer. Mijn vier kinderen hebben ook allemaal weinig slaap nodig en er is er geen een te dik. De jongste van twee jaar slaapt ook maar ongeveer 11 tot 12 uur per etmaal en is zelfs aan de lichte kant, ze weegt maar 11,5 kg. Terwijl haar nichtje, die 9 maanden jonger is en veel slaapt, ruim een kg. zwaarder is.
Waar ze in het onderzoek spreken over kinderen die lang televisie kijken, denk ik dat dit veel meer de oorzaak is van het overgewicht bij kinderen. Zorg gewoon dat kinderen meer bewegen, dit is gemakkelijker te stimuleren, dan dat ze meer slapen!
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan

Deel dit artikel

LinkedInFacebookGoogle+

Rubrieken