Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Valtaf.nl gaat stoppen! klik hier om erover te lezen.
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Derde van vrouwen liegt over gewicht

Geschreven door Susanne op June 13, 2008

Meer dan de helft van de Nederlandse vrouwen, 54%, ziet op tegen de zomer, het seizoen van de bikini en de strakke shirtjes. Van de dames voelt 12% nog niet lekker in bikini. Dit is gebleken uit en enquête van Get In Shape, een tijdschrift over afslanken. Ook legt deze enquête bloot waarom de vrouwen opzien tegen zon zee en strand. Een derde van de vrouwen liegt namelijk over haar gewicht en smokkelt er maar liefst 5.5 kg af. Mannen liegen overigens ook over hun gewicht, zij het wat minder: zo’n 20%. Ruim een kwart van de mannen vindt ook dat hun vrouw teveel zeurt over gewichtsproblemen. Mannen volgen ook minder vaak een dieet: 28% tegenover 73% van de vrouwen.

Opvallend is dat een vijfde van de respondenten zelfs bij het invullen van de enquête een loopje nam met de waarheid. Hoewel 22% zei redelijk op gewicht te zijn, lieten hun lengte en gewicht zien dat er sprake was van overgewicht. Stress is meestal de grote boosdoener: 55% van de vrouwen regeert op stress door meer te gaan snacken en te snoepen, 22% van de vrouwen die op dieet zijn gaat zicht nooit te buiten aan lekkernijen.

Laatst is er ook op Valtaf.nl een enquête geweest over dit onderwerp. Uit deze enquête is gebleken dat 44% zich op dit moment nog niet op zijn op haar gemak in zwemkleding voelde.

Bron: ANP.nl
June 13, 2008 om 05:16
Haha, dat zou nogal opvallen als ik er 5 kg afhaal.
Trouwens zie je wel vaak in tijdschriften ed dat vrouwen wel degelijk liegen over hun maten!
June 13, 2008 om 05:54
Ik ben eigenlijk nog niet klaar voor mijn bikini, maar ik begin zo langzamerhand te leren dat ik me daar niet druk om moet maken. Als het van het zomer warm genoeg is om op het strand te liggen, dan maakt het me tegenwoordig niet meer genoeg uit om dan maar niet naar het strand te gaan.
Ik ben wel mijn uiterste best aan het doen om zo slank mogelijk te zijn voor ik op vakantie ga.

Liegen over mijn gewicht heb ik nog nooit gedaan, maar ik vertel het ook niet aan iedereen. Sommige mensen schatten mij lichter in, dan ik ben... nou lekker zo laten zou ik zeggen. :D
Onbekend
June 13, 2008 om 07:01
Ik voel me PRIMA in badkleding, ik zwem 2x per week en 1x per week aquajoggen... Alhoewel dat wel in badpak gebeurd ;) Overigens heb ik wel een tankini en daar voel ik me wel ok in, niet topzeker maar dat komt wel!

:leonieislief:
Onbekend
June 13, 2008 om 07:24
Aan de ene kant zou ik me nog niet prettig voelen in zwemkleding. Maar ik probeer me voor te stellen wat voor mensen ik op het strand tegen zou komen en dan zijn er aardig wat mensen dikker dan ik. ;) Dat doet me dan wel weer goed. :P
Ik zou het alleen niet prettig vinden om naast een super slanke vriendin te liggen...

Verder heb ik ook wel eens gelogen over mijn gewicht, maar nooit meer dan een kilo. Als ik vijf kilo smokkel, dan valt dat teveel op. ;)
June 13, 2008 om 07:36
Zelfs toen ik 120 kilo woog droeg ik nog een bikini, in een badpak voelde ik me altijd helemaal een vierkantje. ik droeg dan wel een tankini. nu 43 kilo minder maak ik me eigenlijk een druk om de zichtbare ribbeltjes dan toen, ik heb nu wel een bikini en ik draag hem ook. maar dat heb ik met al mijn kleding, ik heb nu meer moeite met kleding kopen dan 1.5 jaar geleden, omdat ik nu alle ribbeltjes die nog over zijn extra zie, erg raar, maar helaas waar...:)

hopelijk gaat het me lukken om te wennen aan mijn figuur zoals het nu is, er moet nog 3 kg. af en dan ben ik tevreden,ik zal er aan moeten wennen dat alles niet zo strak meer is, en als mensen het niet mooi vinden dan kijken ze maar de andere kant op.

ik ga gewoon in mijn bikini met veel trots op wat ik heb bereikt!

:babbie:
June 13, 2008 om 10:45
Ik zie het zovaak op meidenforum enzo, dat bijna iedereen zegt ondergewicht te hebben. Maar, maar een paar procent heeft dat volgens de statestieken en niet de 95% die het beweert.

Een vriendin van me zegt ook dat ze ondergewicht heeft, ik denk dat zij er wel 30 kilo afdenkt want ze is behoorlijk aan de maat, van de dokter moet ze ook afvallen.
June 13, 2008 om 11:09
Toen ik nog 27 kilo zwaarder was loog ik eigenlijk áltijd over m'n gewicht... Alleen m'n vriendje wist wat ik écht woog. Ik vond het gewoon té genant om het te zeggen en had geen zin in dat "schrikeffect" Nu ik het eraf heb lieg ik er niet over. Ben trots op m'n gewicht en iedereen mag het weten hahahah. En die bikini... tja blijft lastig, wij vrouwen vinden altijd wel "iets" wat beter kan *zucht*
June 14, 2008 om 14:26
nopes, ik zou me ook niet prettig voelen in een bikini.
Ik laat mensen mijn gewicht altijd gokken. Ze gokken het altijd lager dan het daadwerkelijk is. Ik bevestig noch wel noch niet.
Ik laat ze in hun eigen waan.
:$
June 15, 2008, gewijzigd door Evaem op June 19, 2008 om 16:18
Ik heb nog nooit gelogen over mijn gewicht en als mensen willen weten wat ik weeg, geef ik gewoon antwoord. Bikini's vind ik niet zo fijn, maar dat heeft meer te maken met de uitgezakte staat van mijn buik na drie kinderen te hebben gekregen dan van mijn overgewicht. Ik heb echt zo'n hangbuik... blegh.

Verder heb ik bijna nooit last van het bikiniprobleem, wij gaan altijd naturistisch op vakantie. ;-)
June 15, 2008 om 07:26
Ik lieg niet over mijn gewicht....ik vertel het gewoon niet ;)
Daarintegen bikini's trek ik gewoon aan. Opmerkingen pareer ik met: ja, gek hè, dikke mensen willen ook graag een leuk kleurtje krijgen!
Tijdens het banen trekken een badpak aan, maar dat is gewoon praktisch.
:zonnen:

June 15, 2008 om 08:32
@Witolifantje;
Ik kan er ook slecht tegen als mijn vriendinnen/familie opmerkingen maken over dikke mensen op het strand ofzo. Tuurlijk, ik geef toe dat het er niet altijd even charmant is. Maar moet iedereen dan altijd maar perfect slank zijn? Moet je met een maatje meer, dan maar je totaal isoleren van iedereen?
Ik vind het geweldig om te zien wanneer wat stevigere mensen in bikini verschijnen, niet omdat het er zo mooi uit ziet, maar omdat ze het durven. Ze laten het niet omdat andere mensen het niet mooi vinden, ze kiezen voor zichzelf, en dat is pas mooie schoonheid. :)
June 15, 2008 om 10:15
Nou ik heb nog nooit gelogen over mijn gewicht; waarom zou ik? Er zijn wel meer dikke mensen. Ik ben ook altijd gewoon naar het strand geweest; droeg en draag wel geen bikini, want dat vind ik geen gezicht als je te dik bent, maar stoor me er niet aan als anderen dat wel doen. Ik heb me nooit geschaamd voor mijn oversized lichaam. Heb een dochter met ook behoorlijk wat overgewicht en die heeft net zo veel zo niet nog meer zelfvertrouwen als ik; zo heb ik haar ook opgevoed. Zij heeft ook nooit problemen gehad met haar overgewicht. We doen er nu wel samen wat aan, maar dat is meer voor de gezondheid dan voor de rest.
Eva
June 15, 2008 om 12:02
sorry maar wat in hemelsnaam is een tankini?
Het maakt mij niks uit, ga het liefst naar het naakststrand, word je tenminste egaal bruin :D
dikke vrouwen die zeker van zichzelf zijn stralen iets positiefs uit waardoor niemand let op vetrollen en bobbels. Net als dunne vrouwen die onzeker zijn, die vallen juist weer wel op.
Het is maar net hoe je jezelf voelt
Overigens op een overvol strand waar de gemiddelde hollander binnen 10 minuten knalrood is, humeurig van de schreeuwende badgasten, de gillende kinderen en de balgooiende pubers en volgeplakt zit met zand en zonnebrand, ziet niemand er echt florisant uit:D
Onbekend
June 15, 2008 om 12:51
Ja, wat is een tankini ?

Ook ik ga liever naar het naaktstrand, dik of dun maakt niet uit. Je lijf is er nu eenmaal zoals het nu is. Afgelopen vakantie had ik een badpak bij me omdat ik niet naakt kon zonnen. Dat beviel me niks. Na een dagje heb ik toch maar een bikini gekocht. Zit niet lekker en staat ook niet echt charmant vanwege de overtollige rolletjes. Na nog een dag het bovenstukje uit gedaan toen bleek dat dat kon. Dus helaas toch een stukje wit.
Al met al maak ik me maar niet te druk over wat anderen denken. Dat hoor ik toch nooit en is hun eigen verantwoordelijkheid.

Liegen over mijn gewicht ? Waarom ?
Men schat mij ook meestal te laag.
June 15, 2008 om 13:27
ik lieg nooit over mijn gewicht,
maar als vreemde mensen aan mij vragen wat mijn gewicht is dan zeg ik te veel;)
Eva
June 16, 2008 om 13:06
hm een badpak met een gat erin??? of een megagroot bovenstukje en megagrote slip dat het net een badpak lijkt??
June 17, 2008 om 07:39
Een tankini is dus een bikini met in plaats van een bh-formaat bovenstukje een topje tot op het broekje.

(als je het op google bij afbeeldingen zoekt, zie je het gelijk)
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan

Deel dit artikel

LinkedInFacebookGoogle+

Rubrieken