Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Mannen met overgewicht minder vruchtbaar

Geschreven door Dorinde op July 10, 2008

Eerder was al duidelijk dat vrouwen met overgewicht vaker kampen met problemen bij het zwanger raken dan vrouwen met een gemiddeld gewicht. Nu blijkt dat ook zwaarlijvige mannen minder vruchtbaar zijn. Dat blijkt uit een studie van de Schotse Universiteit van Aberdeen die donderdag gepubliceerd is.

Volgens de onderzoekers, die meer dan tweeduizend mannen volgden, moeten stellen die problemen hebben met zwanger raken dan ook eerst op dieet. “Mannen met een normaal gewicht hebben meer en normaler zaad dan te zware of te lichte mannen”, aldus een van de onderzoekers.

Hoe dat precies komt wordt nader onderzocht. Een van de oorzaken zou kunnen zijn dat het vet de ballen van de man warm houdt, waardoor het sperma oververhit raakt. Maar ook de hormoonspiegel en het dieet kunnen van invloed zijn op de kwaliteit van het zaad.

Bij vrouwen is het al jaren bekend dat er een verband bestaat tussen het gewicht van vrouwen en hun vruchtbaarheid. Vrouwen die te zwaar zijn hebben vaker problemen om zwanger te worden. Bovendien hebben ze een vaak een onregelmatige menstruatie of helemaal geen menstruatie.

Bron: telegraaf.nl & atriummc.nl

Deze pagina is al meer dan vier weken geleden aangemaakt.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan

Deel dit artikel

LinkedInFacebookGoogle+

Rubrieken