Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Cholesterol en overgewicht

Geschreven door Afvallen met Anne op July 10, 2008

Mensen met ernstig overgewicht hebben vaak te maken met een verhoogd cholesterolgehalte in het bloed. Dit risico is nog groter als je veel vet opslaat op je buik.

Cholesterol is een vetachtige stof in heb bloed. Het wordt gemaakt in de lever, maar het zit ook in voedingsmiddelen. Je hebt 2 soorten cholesterol. HDL (Hoge Dichtheid Lipoproteïne) ook wel “goed”cholesterol en LDL (Lage Dichtheid Lipoproteïne) ook wel “slecht” cholesterol. LDL cholesterol kan blijven “plakken” aan je bloedvaatwanden. Hierdoor kan het bloed minder goed door je bloedvaten stromen. HDL zorgt als “goed” cholesterol ervoor dat te veel cholesterol wordt afgevoerd via de ontlasting. Dit verlaagt je cholesterolgehalte en beschermd daarom tegen hart-en vaatziekten.

Bij een te hoog cholesterolgehalte in je bloed, heb je dus te veel LDL en te weinig HDL. Verzadigd vet in het eten verhoogt het LDL gehalte. Onverzadigd vet vergroot het HDL gehalte. Bij een te hoog cholesterolgehalte is het daar
Sluit een abonnement 'Afvallen met Anne' af om het artikel te lezen en ontvang toegang tot persoonlijke dagmenu's, handige tips en slanke recepten.

Je probeert een pagina op te vragen die alleen toegankelijk is voor abonnees. Helaas wordt dit abonnement thans niet meer aangeboden. Je kunt de pagina dus niet bekijken.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan

Deel dit artikel

LinkedInFacebookGoogle+