Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Calorieën op de menukaart in New York

Geschreven door Freya op July 29, 2008

Op de website hebben we over dit onderwerp al eens een discussie gehad, heeft het zin om calorieën te vermelden op de menukaart? In New York is het vanaf afgelopen zaterdag verplicht om bij restaurants met meer dan 15 filialen verplicht om de calorieën te vermelden op de kaart. Dit wordt vooral gedaan om het groeiende overgewicht in de stad tegen te gaan.

In Nederland zal deze maatregel niet snel worden genomen. We gaan in Nederland veel minder uit eten en ook veel minder naar de fastfoodrestaurants dan in Amerika. Inmiddels kan je wel al bij de MC Donalds de voedingswaarden vinden op je product. Maar hebben we hier wel behoefte aan als we uit eten gaan? Neem je een hamburger in plaats van een cheeseburger als je weet dat dit 50 calorieën scheelt?

Misschien wel een handige tip: Als je een ceasarsalade neemt, neem dan de versie met gegrilde kip in plaats van krokante kip dit scheelt 110 kcal!

July 29, 2008 om 05:21
Het lijkt mij wel handig. Zeker als je zin hebt in het ene maar ook in het andere. Ik zou WEL voor de mindere kcal gaan. Als je op de crosstrainer ziet hoeveel je al moet bewegen voor 50 kcal...

Verder zeggen de kcal wel wat maar niet alles. Een zakje chips of een kilo fruit is hetzelfde en toch absoluut niet...
July 29, 2008 om 07:13
Het lijkt mij ook wel handig en ik zou me er ook wel door laten leiden.
July 29, 2008 om 07:45
Lijkt me heel handig!
July 29, 2008 om 10:27
ik was gisteravond uit eten, maar had van te voren hier uitgezocht wat ik kon eten en hoeveel klh en vet het ongeveer zou zijn. Ik had het goede uitgezocht en geen nagerecht en was vanmorgen gewoon afgevallen. Dus ik denk dat het niet zoveel uitmaakt of het op een menu kaart staat. Ik denk eerder dat je van te voren al moet besluiten of je jezelf lekker laat gaan of niet. Ik heb mezelf niet overgegeten maar wel erg lekker.
July 29, 2008 om 12:20
Jaa handig!
Maar is het niet bedoeld om uit eten te gaan om te genieten van je eten? Teminste zo denk ik er over (maar tenzij je elke dag zon beetje uit eten gaat is het wel super handig)
Mja zo ieder zijn eigen mening! ;)
July 29, 2008 om 14:25
vraag me af of je dan veel gerechten krijgt die bijv. 299 of 499 kcal bevatten. net zoals producten die 4,99 euro kosten.
July 29, 2008 om 16:02
Tja, nou ja, als je natuurlijk al jaren aan het lijnen bent dan weet je ook best wel wat wel of niet gezond is lijkt me.
Dan hoeven ze geen kcalorieën op de menukaart te zetten.
Wat dat betreft ben ik een wandelend kcalorie-boek, hihihi.
Onbekend
July 30, 2008 om 01:30
Aan de ene kant lijkt het me reuzehandig, want je weet dan tenminste wat ook heel erg lekker is maar wel een stuk gezonder. Aan de andere kant heb ik zoiets van: als ik uit eten ga (hooguit 2x per jaar), dan wil ik ervan genieten en wil ik 1 avond vergeten dat ik op dieet ben (want een ijsje na die tijd is toch wel erg lekker bv).

Wat de voedingswaarden bij de Mac: iedereen weet dat zodra je aan de hamburgers begint en de cola, dat je al teveel calorien naar binnen krijgt. Maar aan de andere kant: je wordt wel even weer met je neus op de feiten gedrukt.

Zo had ik laatst een Magnum gekocht, wisten jullie dat daar 1200 kcalorien in zitten???? Dat is wat je eigenlijk op een dag naar binnen werkt als je op dieet bent (tenminste, mijn dietiste wilde graag dat ik 1200 kcal naar binnen werkte). Daar ben ik toch wel heel erg van geschrokken en heb besloten dat, hoe lekker ook, die dingen verboden gebied zijn vanaf nu.
July 30, 2008 om 11:43
Waar komen die roddels nou over magnums vandaan???
Een magnum bevat slechts 260 kcal en echt NIET net zo veel vet als een pakje boter, zoals vaak beweerd wordt...
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan

Deel dit artikel

LinkedInFacebookGoogle+

Rubrieken