Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Eetstoornissen steeds jonger

Geschreven door Freya op August 18, 2008

Het aantal jonge nieuwe patiënten met de eetstoornissen anorexia en bouilimia nervosa is in Nederland de afgelopen jaren bijna verdubbeld. Ook worden er steeds vaker meisjes van 12 jaar en jonger behandeld. Het positieve nieuws is dat het totale aantal gevallen met een eetstoornis is niet gestegen. Vooral de verbeterde voorlichting en behandeling zullen ervoor zorgen dat meisje eerder hulp gaan zoeken dan vroeger.

Op onze website komen jullie soms ook meiden tegen die een eetstoornis hebben en daar ook heel eerlijk over zijn. Er is veel gedacht hoe we dit probleem kunnen aanpakken, maar hebben in het verleden besloten dit toe te staan omdat via deze website ze eventueel toch hulp kunnen krijgen met hun probleem. We hebben wel een belangrijk onderscheid gemaakt: Pro-ana is zeker niet toegestaan op de website! Heb je een idee dat iemand op de website hier zich schuldig aan maakt? Laat het dan weten op info@sofit.nl.

Bron:Gezondheid.be

Voor wie meer informatie wilt over deze ziekte of hulp zoekt? Kijk dan eens op de website van SABN.
August 18, 2008 om 05:17
Of voor de Belgen onder ons. Zij kunnen altijd terecht bij de Belgische vereniging voor anorexia en boulimia. www.anbn.be

groetjes,

Isabella
August 18, 2008 om 09:39
Erg herkenbaar.

Ik begon al met afvallen toen ik twaalf was. Toen nog niet geheel bewust maar nu sta ik op het punt waar ik niet zonder de weegschaal, laxeermiddelen of erger nog, zonder die controle kan.

Het is jammer, want het beinvloed je hele jeugd en uiteindelijk baal je ervan want je had zo'n leuke jeugd kunnen hebben als je maar niet was begonnen met die eerste gedachte 'ik moet afvallen'.

Liefs, Cynthia
August 18, 2008 om 12:24
Ook ik was al heel jong aan het lijnen, met 10 jaar. Mijn tante, waar ik een paar keer per jaar logeerde, vond mijn te zwaar en zette mij op dieet. Daardoor heb ik altijd het idee gehad te zwaar te zijn, ook toen ik het nog niet was. Ik heb in mijn tienerjaren een eetstoornis ontwikkeld, vreedbuien gevolgd door extreem lijnen en laxeermiddelen gebruiken. Het gekke is, ik heb het pas toen in in de 30 was als een eetstoornis herkend. Gevolg van dit verkeerde eetgedrag is wel dat ik nu 107 kilo weeg. Het inzicht dat ik een eetstoornis had heeft me enorm geholpen de eetbuien onder controle te krijgen. Inmiddels ben ik zover dat ik door verantwoord te eten en te sporten wil proberen mijn gewicht omlaag te brengen. Het zal een lange weg zijn, maar nu durf ik deze uitdaging aan te gaan zonder angst weer in het alles-of-niets-eten terug te vallen.
Voor iedereen met een eetstoornis, schaam je er niet voor, probeer hulp te vinden. Een eetstoornis kan echt een groot deel van je leven verknallen.

Saskia1A
August 18, 2008 om 12:49
Klopt idd , ik ben ook begonnen met 11 al.
Maar met 12 pas echt streng.
Het begon met niet meer snoepen
maar geeindigd bij proana...
August 18, 2008 om 13:55
Inderdaad een erg vervelende opmerking van je Lovely.
Ik heb zelf ook anorexia , en loop er al jaren mee te kloten. Binnekort al 10 jaar. Dus vertel jij mij maar hoe makkelijk je dat onder de vingers krijgt.

Welke eetstoornis je dan ook hebt , ze zijn allemaal moeilijk onder controle te krijgen.
Of het nu met minderen van eten is of eten erbij voegen is en alle bijkomende aspecten.

Ik heb net als FCJanine ook op het 'randje' van gezeten , en tientallen opnames achter de rug gehad.
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan

Deel dit artikel

LinkedInFacebookGoogle+

Rubrieken