Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Slanke shoarma

Geschreven door Freya op August 25, 2008

Shoarma is lekkere hap die velen associëren met na een paar glazen bier voor de vette trek. Je kunt deze best ombouwen naar een lekkere en slanke maaltijd. Tegenwoordig heb je ook volkoren broodjes te koop en kan je het shoarmavlees zelf maken:

Snijd kipfilet in blokjes en marineer deze met shoarmakruiden, snijd er een paprika en ui doorheen en je hebt heerlijk shoarmavlees. Maak een pittige knoflooksaus waarvan de helft yoghurt bevat, vul je broodje met veel rauwkost en je kan deze makkelijk inpassen in je slanke voedingspatroon!

Tip: De rode saus is vaak slanker dan de volle knoflooksaus. Rode saus kan je maken door een flinke ui te mengen met ketchup, tomatenpuree en een pepertje, je kunt hem zo pittig mogelijk maken als je wilt. Verwarm deze ingredienten kort in de pan en laat hem afkoelen!
August 25, 2008 om 04:36
Goed recept.
Ik maakte het zelf ook al op die manier.
Erg lekker!
August 25, 2008, gewijzigd door Groetje op August 25, 2008 om 05:38
Maak het al jaren van kipfilet volgens recept van weightwatchers, doe er ook nog champignons doorheen, heerlijk.
Onbekend
August 25, 2008 om 05:46
Als je nu echt geen kippevlees lust wat is dan het beste advies??
Wild en gevogelte kom ik echt niet aan heb het zovaak geprobeerd, o.a in marinade in uurtje zetten maar nee krijg het er niet door.
En wil graag weten wat het magerste alternatief is.
Onbekend
August 25, 2008 om 06:51
@Giny,
probeer het eens met tofu in reepjes - dat is behoorlijk mager. Quorn kan natuurlijk ook.

:lutje:
August 25, 2008 om 07:02
Weet iemand waar ze volkoren Pita broodjes verkopen??

Ik heb me al rotgezocht...

Groetjes,
10
Onbekend
August 25, 2008 om 07:03
lutje bedankt voor je reactie zal eens tofu proberen maar Quorn had ik van de week door macaronie en ik lijk wel een vreselijke mietje met vlees dit heb ik er allemaal uitgehaald en vind het echt niet lekker.Varkensvlees lusten we wel maar zitten met cloresterol dus word het afgeraden ik maak zelf wel eens biefreepjes door gerechten maar weet niet als shoarma daarvan smaakt.
Is er ook ervaring met lams of kalfs vlees hoewel ik niet weet hoe dat zit met cloresterol toch eens googlen.
in ieder geval bedankt
Mim
August 25, 2008 om 07:09
Hier is het nog makkelijker, onze supermarkt verkoopt gewoon kippeshoarma, dus dat eten wij hier al een tijd ipv "gewone" shoarma. Al moet ik zeggen dat ik eenbroodje shoarma al lang niet meer heb gehad, ik verwerk het altijd in ovenschotels (bijv met witlof)
Onbekend
August 25, 2008 om 09:34
@ Giny,

Bij ons thuis hebben wij altijd shoarma van lamsvlees, puur omdat ik dat gewoon het lekkerst vind. Mij is altijd verteld dat dit vrij mager is, maar ik weet niet of het klopt, want ik vind er altijd nog vrij veel vet vanaf druipen.
August 25, 2008 om 10:41
goed recept :D
Onbekend
August 25, 2008 om 15:10
Oplossing voor een magere knoflooksaus:

Calvé mayonaise extra light, geperst teentje knoflook erdoor en je hebt een slanke saus voor de shoarma (15 kcal per eetlepel).

August 25, 2008 om 16:40
10epien, volkoren pitabroodjes hebben ze in de natuurvoedingswinkel
August 25, 2008 om 17:29
Weet niet hoe het juist zit met calorieën (en ben te lui om het na te kijken in de calorietabel :grinnik: ), maar ik ben een tijdje bij een diëtist gegaan die zei dat ik lamsvlees ten alle tijde moest vermijden.

Wat ik zelf ook héééél lekker vind: pitabroodje vullen met gegrilde zuiderse groenten (aubergine, courgette, paprika, tomaat, een paar olijfjes,...) en dan eventueel wat magere geraspte kaas erop laten smelten. Heerlijk en ook zeker en vast gezond.
August 26, 2008 om 02:40
Fijn om te weten: bij veel shoarma-zaken kun je ook kiezen voor kalkoen-shoarma. Die is echt lekker: de smaak lijkt meer op vlees dan op kip, maar toch is het magerder dan lamsvlees. Ook kalfsshoarma is een aanrader. Tip: veel islamitische slagers verkopen diverse soorten shoarma om zelf te bakken en anders vaak ook heerlijke shoarmakruiden om zelf aan de slag te gaan: loop er eens binnen en vraag ernaar.
August 27, 2008 om 02:50
Ben zelf ook een kipshoarma fan. Neem zelf gewoon een klein beetje, met zelf gemaakte knoflooksaus op yoghurt/halvanaise basis en dan een grote bak sla erbij :)
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan

Deel dit artikel

LinkedInFacebookGoogle+