Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Valtaf.nl gaat stoppen! klik hier om erover te lezen.
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Agenten overtreden wet door overgewicht

Geschreven door Willemijn op September 2, 2008

Britse agenten zijn soms zo zwaar dat ze niet meer dan 1 arrestant in de politiewagen kunnen vervoeren. Door het overgewicht van sommige agenten valt het totale gewicht van de auto samen met de inzittenden buiten de wettelijke richtlijnen.
Bij sommige politieduo’s blijft er nog net 90 kilo over voor een arrestant om nog binnen de wet te blijven. Dit is gebleken uit verschillende tests. Voor eventuele meerdere arrestanten moet er versterking komen. Dit wordt ook mede veroorzaakt door het feit dat er ook altijd computers, camera’s, brandblussers, gevarendriehoeken en vuurwapens mee moeten in de wagen. Dit alles bij elkaar weegt ook aardig wat.
Het teveel aan gewicht in een politiewagen kan problemen opleveren bij de verzekering als er een ongeval gebeurd. De arrestanten kunnen dan zelfs een schadevergoeding eisen.
“Die wettelijke grens is er niet voor niets, dus moet die gerespecteerd worden", aldus Joe Grant, algemeen secretaris van de Schotse politie.

Hoe dik zijn het openbare leven nog meer kan beïnvloeden heb je al eerder kunnen lezen in een bericht over een dikke man die door zijn overgewicht niet in aanmerking kwam voor executie en een dikke vrouw die niet de gevangenis in kon vanwege haar overgewicht. Klik hier om die artikelen nog eens terug te lezen. Vrouw te dik voor cel.
Man te dik voor executie

Bron: Telegraaf.nl
September 2, 2008 om 07:40
Ja en het is ook leuker voor het oog zo een knappe, slanke agent in uniform...
September 2, 2008 om 08:22
Waarom moeten politie agenten een voorbeeld functie hebben naar de mensen toe??
Het zijn geen sociale werkers!!

Daar en tegen mogen die mensen toch ook zelf uit maken wat ze met hun leven doen. De burger en de boef zijn in het voordeel, bij een achtervolging hoef je niet bang te zijn ingerekend te worden.
September 2, 2008 om 10:06
ik vind dat iedere wetshandhaver in shape moet zijn.:stunter: of:situps:
je moet toch wel op zn minst een sprintje kunnen trekken, en anders maar een buro baan gaan zoeken!:nietok:
daarbij vind ik het beroepen waar je tegen op zou moeten kijken:ffloeren: (of voor uitkijken!)
dat geld ook voor bewakers, en penitentiairmedewerkers,etc.:luktniet:sorry
September 2, 2008 om 11:30
hoezo kunnen mensen met overgewicht geen sprintje meer trekken...
beetje rare redenering, als je overgewicht hebt kan je geen goede conditie hebben... Nou ik dus wel ;) en wel meer mensen van deze site.. dus ja..

@liefste wil jij dan alleen geholpen worden door agenten die in shape zijn? denk dat als het echt nodig is je met iedereen genoegen neemt...

Sorry hoor maar om die reactie kan ik me zo kwaad maken, Het is het schoonheidsideaal wat in stand wordt gehouden... :no:
September 2, 2008 om 13:15
Ik ken zelf een heleboel mensen uit de brandweer-wereld. Deze mensen moeten om de zoveel tijd een conditietest afleggen en onder een bepaald gewicht zitten. Is dit niet het geval, dan volgen er sancties zoals niet meer actief deel mogen nemen aan brandbestrijding.

Zoiets moet er ook voor politieagenten zijn. Als ik beroofd wordt, dan wil ik wel dat er een politieagent achter de boef aan kan en niet wordt belemmerd door overgewicht (op welke manier dan ook).
September 2, 2008 om 13:34
ik lees net van iemand van dan hoeft een boef ook niet hard te rennen. Als je erover nadenkt klopt het wel. Of je gaat met z'n 2 iets doen wat niet mag kan je niet de politiewagen in omdat het boven maximaal gewicht zit. Nou ik begrijp er tegenwoordig niks meer van vrouw niet cel in en Man te dik voor executie allemaal door voergewicht :S
September 3, 2008 om 07:48
Neem aan van een wagenparkbeheerder...

Allemaal klets, gewoon hulpveren en dikkere stabilisatorstangen onder de wagens!

Groetjes Arnold
September 3, 2008 om 11:24
sorry, :dathebikweer: ik ben misschien niet duidelijk genoeg geweest "zomervlinder".:thinkpositivealways:
nogmaals::solly:maar, ik heb niet gezegd dat ze geen overgewicht mochten hebben, maar dat ze "in shape" horen te zijn!
een paar maanden geleden liep ik zelf nog halve :joggendmannetje:marathons, en was ik toch 5 :kg01: zwaarder dan ik nu momenteel ben.
ook ik viel toen dus volgens de "BMInorm" in de categorie OVERGEWICHT! :aangekomen:
"overgewicht" en "in SHAPE zijn" blijven wat dat betreft vage termen...dus nog maals :sorry3: voor iedereen die zich hier over aangesproken voelt.
:hugsandkisses::liefs2:van:liefs:te
:kersen:
September 4, 2008 om 20:10
ik zie ook wel een voordeeel van overgewicht. criminelen zullen zich sneller geïntimideerd voelen door een beer van een agent dan door een schriel kereltje.
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan

Deel dit artikel

LinkedInFacebookGoogle+

Rubrieken