Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Tip: Verstop je snoep

Geschreven door Willemijn op October 11, 2008

Ben jij ook zo'n snoepkont die moeilijk van snoep kan afblijven als je het in huis hebt?
De meest gehoorde tip is dan: haal het niet in huis, want wat je niet in huis hebt kun je namelijk ook niet eten. Natuurlijk is dit waar, maar wat nou als je een keer visite krijgt en voor hen wel iets lekkers in huis wil halen?

Om te voorkomen dat je zelf alle overgebleven koekjes/chocolaatjes/chips etc. gaat opeten kun je aan je bezoek vragen of ze het product willen verstoppen. Zo weten alleen zij waar het is en kun jij dus minder makkelijk de restjes opsnoepen.
Als je dan toch onverhoopt gaat zoeken zal de zoektocht er toe zal leiden dat je inziet dat het echt belachelijk is waar je mee bezig bent.

Van de redactie
October 11, 2008 om 05:37
Ik zou het nog liever meegeven aan die visite denk ik, heb ik ook wel eens gedaan. Van de andere kant, als het overgebleven is zal het wel niet echt lekker geweest zijn :P
October 11, 2008 om 05:45
Haha, dit heb ik al eens gedaan, maar met mijn vriend. Hij haalt graag candybars enzo in huis (hij mag het ook wel, hij is flinterdun) maar dan kan ik er niet afblijven en hij wou het me ook nooit weigeren als ik zei dat hij me niets moet aanbieden :/ Uiteindelijk heb ik maar gevraagd om ze goed te gaan verstoppen zodanig dat ik ze niet vond. Als je gaat zoeken, dan voel je je echt wel lullig dus dat trucje werkt alvast :p
October 11, 2008, gewijzigd door Bonwie op October 11, 2008 om 06:29
Ik vind het een beetje raar om je visite te gaan vragen het lekkers te verstoppen :uhu: Ik zie het al voor me.

Nee hoor, als ik visite krijg zet ik gewoon iets lekkers op tafel. Ik wil afvallen dus is het aan mij om er gewoon vanaf te blijven. Als dat dan gelukt is ben ik super trots op mezelf. :koningterijk:

:bonwie:
October 11, 2008 om 06:08
Denk niet dat het helpt.
Denk dat het hetzelfde effect heeft als een roker die geen sigaretten meer in huis heeft.
Het hele huis gaat onderste boven, vinden zal je het!
October 11, 2008 om 06:16
Wanneer ik iets in huis haal voor en visite bied ik hen aan
om de restjes mee te nemen zo kom ik niet in de verleiding
van alles daarna op te eten:lady02:
October 11, 2008 om 06:56
Ja..goed idee!!

Die bak Haagen Das ijs zal wel lekker beginnen te lopen op de verstopplek dan :)
October 11, 2008 om 06:57
nee, verstoppen lijkt me echt niet een goede oplossing. Het 'niet snoepen' moet uit jezelf komen. Je moet het kunnen opbrengen om niet te snoepen van snoep dat overblijft. Dit zou je kunnen oefenen.

Gooi snoep gewoon direct weg als je denkt dat je de verleiding niet kunt weerstaan. Het is toch een beetje te kinderachtig om dingen te moeten verstoppen voor jezelf. :verotsjka:
October 11, 2008 om 10:24
Gewoon weggooien!
October 11, 2008 om 10:55
ja, dat werkt dus niet he, en je kids en partner dan, mogen die niet meer snoepen? en je collega's, familie, overal waar je komt heb je toch die verleiding. Soms lukt het me om er vanaf te blijven, soms niet, maar leer ook genieten van een lekkere groentenschotel met dip, of crackers met yoghurt en af en toe gun ik me iets extra, moet toch kunnen, anders ga je inderdaad snaaien hoor.
:fantje001:
October 11, 2008 om 13:09
Ik zou niet aan de visite vragen het te verstoppen, dat gaat wel ver. Wat ik soms wel doe is het op een ongewone plek opbergen, dan vergeet je het makkelijker.
Wat ik soms wel heb, is dat de kinderen het voor me verstoppen. Ik had ooit bezoek over uit Canada, en we zaten gezellig wat te drinken, met chips en nootjes op tafel. Toen zijn we het dorp in gegaan om ze wat dingen te laten zien en toen we terug kwamen waren de chips en de nootjes van tafel verdwenen. Hadden de kinderen weggestopt om mij te sparen.
Ik in mijn beste Engels uitleggen hoe het zat, en zij maar lachen.

Wat ik ook wel eens heb gedaan bij een verjaardag, was bij een bevriende buurvrouw de lekkerste dingen stallen. Dan had ik het bij de hand als ik het nodig had, maar zomaar even een zak chips opentrekken was er dan toch niet bij. Dat werkte ook wel.

October 11, 2008 om 13:57
hehe alsof het niet belachelijk is om je bezoek te vragen om de restjes te verstoppen ;)

Ik zou ervoor kiezen om iets te kopen wat je zelf niet echt kunt waarderen ;) Voor mij zijn dat mergpijpjes. Die zou ik zelfs bij de heftigste snaaiaanval nog niet eten. ;)

:mamavan4:
October 11, 2008 om 14:01
:lachen:

wordt het juist eindelijk leuk! net zo lang zoeken dat je alles gevonden hebt. doet me denken aan pasen. niks zo plezierig als paaseitjes zoeken. of sinterklaascadeautjes, ook zo leuk om die alvast op te sporen.
dat is juist leuk voor het kleine innerlijke viertje!!!!!!!!!!!

voor de lijn geen goed idee!
kan ik beter het overgebleven spul meegeven.:D dat doet mijn schoonmoeder ook altijd. dan zitten wij ermee :S
October 12, 2008 om 03:28
Nou ja zeg, wat een raar idee om je bezoek hiermee te belasten Ik zou zeggen "met beleid inkopen"
October 12, 2008 om 05:30
alleen voor de visite kopen wat je zelf niet lekker vind :)
October 12, 2008 om 06:09
Mijn valkuil is drop en kaas, koekjes die heb ik al een tijdje in de verpakking zitten en dat blijft het ook.
October 12, 2008 om 06:41
Wat een raar advies. Je kunt genoeg lekkers kopen dat in afzonderlijke kleinverpakkingen (van bijv.2 stuks) wordt verkocht. Zie de reactie an BeauRose. Erger nog het idee om het in de vuilnisbak te dumpen, hoe decadent kun je zijn!!
October 12, 2008 om 06:49
Nou van chips blijft bij ons meestal niet veel over, gewoonweg omdat ik niet veel in huis haal. En wat er inderdaad overblijft gooi ik vaak weg, zodat we het niet op kunnen eten. Koekjes gaan in de koektrommel en meestal nemen we 's avonds gewoon een koekje bij de koffie. Je hoeft natuurlijk ook niet alles uit je leven te bannen. Maar ik herken het wel van Jantine33; ik ga ook meestal de kasten na als ik echt weer serieus ga lijnen en dan gooi ik inderdaad meestal weg wat ik niet meer wil eten.
October 12, 2008 om 07:22
:haha: leuk idee.
Maar ik zou het dan alleen vragen aan visite die ik echt goed ken, en zij mij.
En ... aangezien ik nogal wanordelijk ben, zou het meteen een goede optie zijn om de 'verkeerd gelegde' dingen meteen op te ruimen en wie weet wat voor lekkers je dan nog tegenkomt ;)

Dus visite, weest creatief !!!

:haha:

groetjes,

:isabella:
October 12, 2008 om 11:07
Ik heb deze verjaardag eindelijk eens niet voor een heel weeshuis inkopen gedaan maar gewoon minder gekocht, nu heb ik haast niet over ook fijn!
October 12, 2008 om 13:04
Ik geef het mee, of ik gooi het weg na afloop. :)
Het laten verstoppen vind ik wel heel erg ver gaan.
(En sowieso, na een flinke tijd vind je ineens een beschimmelde cake achterin een kastje ofzo ;).. niet zo fris. )

October 12, 2008 om 13:43
Waarom zo moeilijk doen. Ik zie me echt niet aan vrienden vragen om bij mij de snoep te verstoppen. Zij zouden hier niet eens aan meewerken, het is toch mijn eigen veratwoordelijkheid. Ik eet iedere zondag een appelbol of Bossche bol en voor de rest is er niks verboden. Ik ga sinds een paar weken naar Weight Watchers en daar hebben ze geen verboden voedingsmiddelen. je bepaalt zelf wat je eet als je het aantal points maar niet overschrijdt.Ik ben zelf volwassen genoeg om de meest gezondste keuzes te maken, hiervan mag je ook veel meer eten zodat je geen honger hebt. En het vooruitzicht van die wekelijkse appel-of bosschebol geeft me voldoende motivatie om de rest van de week gezond en voldoende te eten.Als je niet gemotiveerd bent zul je ook niks afvallen.Dus jezelf voor de gek houden door zaken te verstoppen lijkt me geen goede methode.
October 12, 2008 om 13:58
snoep gaat nog wel, en (kleine) restjes gooi ik meteen weg. Maar als ik een feestje heb gehad en eten overheb, dan bel ik gewoon vrienden om te vragen of ze zin hebben in enkele afhaal-maaltijden. Ben ik er meteen van af, en zit ik het niet zonde te vinden om het weg te gooien...
En voor mijn ventje en kids is er vanalles in huis, maar vooral die dingen waar ik wel af kan blijven. Ik moet het mezelf ook weer niet onmogelijk moeilijk maken hé. Dus: hopen speculaasjes, ijsjes, koeken allerlei, chocolade... maar o jee: geen zure beertjes en consorten, of pralines. Zo kunnen zij snoepen en ik het volhouden.
October 12, 2008 om 16:39
Hellup, slecht nieuws! Jullie noemen zoveel lekker dingen op, ik ga gewoon zitten kw.. ;)
Weggooien doe ik wel, verstoppen in de vuilnisbak ja, met iets smerigs erover heen. Anders vis ik het er nog uit ook.
Het lijkt me wel wat om mijn suikerspiegel weer een beetje rustig te krijgen.
October 12, 2008 om 17:39
Ik vind dit juist een schitterend idee :). Mijn bezoek zou in ieder geval blij zijn, dan kregen ze tenminste iets te eten. Nu heb ik niets. Achja er is nog nooit iemand doodgevallen van de honger bij mij :).
October 13, 2008 om 05:13
haha, Ik heb iets dergelijks wel eens geprobeerd met een huisgenoot wat ontaarde in een hilarische zoekactie. Die zoekactie werd uiteindelijk echt een sport. Werkt voor mij dus niet. Verder wil ik nog even kwijt dat ik de opmerking van Fruitflip een beetje naar (en heel erg demotiverend) vind. Als ik niet voor de verleiding zou zweiken zou ik niet hoeven afvallen en als ik niet mijn best zou doen om af te vallen (en de verleiding probeer te vermijden en indien dat niet lukt zo goed mogelijk te weerstaan (lukt niet altijd)) zou ik nu een bmi van 35 + hebben... wel degelijk zinvol dat ik er op probeer te leten. Het lijkt me dat dit voor veel meer mensen hier geld.
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan

Deel dit artikel

LinkedInFacebookGoogle+

Trefwoorden