Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Valtaf.nl gaat stoppen! klik hier om erover te lezen.
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Recensie: De dieetbijbel

Geschreven door Isabella op January 6, 2009

Het nieuwe jaar is weer begonnen en dat gaat voor heel veel mensen gepaard met 'goede voornemens'. Uit een Belgische enquète bij 2148 mensen blijkt dat ruim 23,7% van die mensen afvallen op de eerste plaats heeft gezet.

Velen weten al wel hoe ze willen afvallen (met welke methode of misschien wel een combinatie van enkele methoden) maar misschien zijn er nog mensen op zoek naar het geschikste dieet voor hen.
De boeken- en tijdschriftenwereld speelt daar natuurlijk graag op in en niet voor niets is januari dé maand bij uitstek om met allerlei dieetadviezen en dieetboeken op de markt te komen.

De dieetbijbel, zo kan iedereen het is één van die boeken. 12 Belgische BV's lieten in hun dieetkaarten kijken en vertellen ons hun tips en valkuilen. Want één ding hadden ze allemaal gemeen: ze vonden zichzelf te zwaar en ze deden er iets aan.

Een greep uit de getuigenissen van de BV's en hun respectievelijke tips:
* Dré Steemans, beter bekend als Felice deed een 'eigen' dieet' nadat hij eerst een diëtiste heeft geconsulteerd. Hij heeft als interessante tip: Ik heb zelfs speciale, langwerpige borden gekocht om mijn eten mooier te kunnen presenteren. Minder op het bord maar wel mooi en smakelijk gepresenteerd
-14 kilo in 6 maanden

* Elke Vanelderen (tv-presentatrice) deed een combinatiedieet (Fit for Life + Montignac) waarschuwt ons dat we ons niet mogen laten meeslepen door het dieet en stop er op tijd mee,( voordat je in anorexia vervalt ). Ze geeft ons ook de raad veel te sporten
-18 kilo in 2 jaren

* Geert Lambert (politicus) onderging een Gastric Bypass en geeft de tip: probeer eerst op andere manieren af te vallen want een operatie mag slechts een redmiddel zijn
- 50 kilo in 6 maanden

* Fred Deburghgraeve (Olympisch-, Europees- en Wereldkampioen zwemmen) deed een bestaand dieet maar paste het volgens eigen normen aan. Zijn tip: 5 keer per dag eten en na 18 uur alleen nog water drinken + goede, realiseerbare doelen stellen en blijven volhouden
- 15 kilo in 6 maanden

* Peter Bulckaen (Max uit Wittekerke) ging met Infraligne aan de slag. Zijn advies is: "denk niet: ik ga een paar weken een turbodieet volgen, snel 10 kilo vermageren en dan weer in oude eetgewoonten vervallen. Dat werkt niet. Wees je bewust waarom je dik bent geworden."
-10 kilo in 10 weken

* Koen Crucke (operazanger) deed een caloriedieet. Zijn ultieme tip is: afvallen moet je onder begeleiding doen. Consulteer voortdurend een arts want aankomen is een aanval op je lichaam maar afvallen ook.
- 50 kilo in 18 maanden

* Eveline Hoste (Miss belgië in 2001) ging met weight wachers aan de slag. Haar advies: Verwen jezelf en ontzeg je ook niet constant alles. Neem overal fruit naartoe voor als je een hongerig gevoel krijgt én sta positief in het leven. Focus op de dingen die je wel mooi aan jezelf vindt
- 8 kilo in 3 maanden

* Daisy Thijs (te zien in Thuis maar ook in musicals zoals Les Misérables en Annie). Zij volgde het proteïnedieet. Haar tip is: "Ook na je dieet kun je af en toe een maaltijd vervangen door een zakje"
- 18 kilo in 14 weken

Betty Owczarek (Betty uit Big Brother) heeft ervaring met allerlei dieetpillen. Haar tip: "ga niet zelf experimenteren met pillen maar loop eens bij een dokter aan."
- 7 kilo in 3 weken

Indien je je gading nog niet gevonden hebt in de voorgestelde diëten van de 12 BV's, stelt het boek ook nog 12 andere manieren voor om af te vallen. Gaande van bekende diëten zoals Atkinsdieet of South Beach dieet en 'why french women don't get fat-dieet maar ook minder bekende of totaal onbekende diëten zoals het chinese dieet of 3-uur dieet of weildieet

De steunpilaren voor het 3-uur dieet (uitvinder is Jorge Cruise, weight loss coach van Tyra Banks) zijn:
* gebruik je ontbijt binnen het uur na het opstaan
* eet daarna om de drie uren een kleine maaltijd
* de laatste maaltijd gebruik je 3 uren voordat je gaat slapen
* ontbijt, lunch en avondmaal bevatten elk ongeveer 400 cal.

Het weildieet, genoemd naar Andrew Weil bestaat voornamelijk uit:
* zoveel mogelijk biologisch geteeld voedsel
* zo weinig mogelijk klaargemaakte voedingswaren
* 6-8 glazen zuiver water drinken
* minstens één aerobische activiteit per dag (zwemmen, fietsen enz)
* transvetten zijn te vermijden

Tot slot vind je in het boek nog 30 nuttige tips om het gevecht met de kilo's aan te gaan. Dit zijn tips die iedereen die al ooit een dieet heeft gevolgd wel weet.


Al bij al is het een informatief boek voor de mensen die nauwelijks iets van vermageren afweten. In het eerste hoofdstuk krijg ook je algemene informatie over 'hoe bereken je je BMI en BMR' en worden er verschillende termen uitgelegd zoals 'ketose' Glycemische index, welke soorten vetten er zijn, hoe je zelf een dieet kan samenstellen enz.

Er is ook veel aandacht besteed aan de layout van het boek, zowel qua kleurenpagina's als smakelijke foto's.
Kortom een mooi en aangenaam boek om te lezen maar het is de titel "dieetbijbel" niet echt waardig.

De Dieetbijbel, 12 BV's geven hun geheimen prijs & en andere manieren om af te vallen
Hans Luyten & Frank Potters
Lampedaire uitgevers
ISBN 978-907959200-5January 6, 2009 om 09:47
Hoi Isa,

Interessante recentie, goed gedaan!
Alleen 1 vraagje.... misschien kom ik er gewoon niet op maar waar staat de afkorting BV's voor?
Het zal misschien iets puur belgisch zijn?

Biebs
January 6, 2009 om 10:02
:hallo:

zoals een BNNER een bekende Nederlander is, is een BVER een Bekende Vlaming.

:groetjes2:
:simonet:
January 6, 2009 om 10:03
Aha....... bedankt voor je uitleg(+)
January 7, 2009 om 03:54
Oh, ik dacht aan een Besloten Vennotschap en snapte link niet...:D:D:D

:nijne:
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan

Deel dit artikel

LinkedInFacebookGoogle+

Rubrieken

Trefwoorden