Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Valtaf.nl gaat stoppen! klik hier om erover te lezen.
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Vrouw met maat 42 is het meest gelukkig!

Geschreven door Aniet1986 op January 6, 2009

Tegenwoordig is vooral ‘dun’ zijn hip en veel vrouwen hebben er alles voor over om zich in size zero te kunnen wurmen. De meeste vrouwen doen er in ieder geval alles aan om zich in een kleiner maatje te wurmen dan dat ze eigenlijk hebben. Met als gevolg dat ze er alleen maar dikker uitzien. Toch is gebleken dat vrouwen met maat 42 het gelukkigst zijn, een erg bijzondere uitkomst. Want waarom doet iedereen dan zoveel moeite om dun te worden? Size does matter...dat blijkt wel weer...

Zoals jullie al eerder op de site hebben kunnen lezen is uit recentelijk onderzoek gedaan onder 3000 vrouwen van Special K in Engeland gebleken dat vrouwen met maatje 42 het lekkerste in hun vel zitten en het gelukkigst zijn met hun leven en uiterlijk. Een kwart van deze dames beweert zelfs zeer tevreden te zijn.
Ook opmerkelijk is dat bijna de helft van de vrouwen met maatje 42 zegt dat het niet beter had kunnen gaan met hun carrière. Een derde is tevens zeer tevreden over haar seksleven. Heel bijzonder, want wij dachten dat maatje 38 de ideale maat was om te hebben. Blijkbaar is dit dus niet zo.

Op de tweede plek qua gelukkig zijn komen de dames met maat 40. Zij zijn het meest gelukkig met de vriendschappen in hun leven. Ook gaat bij 45 % van hen de carrière zeer naar wens.
Op de derde plek komen de vrouwen met maatje 36 gevolgd door maat 44 en 38. Wat dus erg opmerkelijk is.

Hieruit blijkt dus dat gewicht wel degelijk invloed heeft op het gelukkig zijn van een vrouw. Vrouwen met een maat groter dan 50 zijn het meest ongelukkig. Ook bleek uit het onderzoek dat maar liefst 48% van alle vrouwen ontevreden is met haar gewicht.

Wat is nou jou ideale maat? En ben jij gelukkig met je gewicht of niet? Wij zijn heel benieuwd wat voor onze deelnemers het ideale gewicht is!

Vul daarom de enquête in!

Bron: telegraaf.nl

Vragenlijst

1. Welke maat heb jij?

2. Hoe gelukkig ben je met je maat?

3. Wat is voor jou de ideale maat?

4. Heb jij wel eens kleding gekocht in een te kleine maat omdat je echt geen maat groter wilde omdat je je dan dik voelde?

5. Wat vind jij belangrijker, je kleding maat of je gewicht?

6. Gooi jij als je bent afgevallen je kleding met een maatje groter direct weg?

7. Schaam jij je voor je kledingmaat?

8. Zou jij je beter voelen met een maatje kleiner

Je kunt pas meedoen als je ingelogd bent.
January 6, 2009 om 03:37
Vraag me zeer af wat de leeftijd is van de mensen die hebben deelgenomen aan het onderzoek.
Denk dat op latere leeftijd je met maat 42 veel gelukkiger kan zijn dan wanneer je begin 20 bent.
Maar dat kan ook puur een aanname van mijn kant zijn.
Ikzelf merk in iedergeval wel dat mijn gewicht naarmate ik ouder wordt relatiever wordt en dat andere zaken belangrijker meetellen in mijn geluksgevoel.
:dansenvangeluk:
Onbekend
January 6, 2009 om 04:23
toen ik begin 20 was en maatje 36 had moest ik niet denken aan maat 42 hoor haha en nu zou ik willen dat ik die maat had ;)
Idd zeg ik al zo lang ik aan het afvallen ben zodra ik maat 42 heb ongeacht me gewicht stop ik met lijnen en ga ik daar te vrede mee wezen!!
January 6, 2009 om 04:29
Mijn maat 54 is afschuwelijk, maar ik kan me wel heel erg ergeren aan mensen die mt 42-44 hebben en dan zeggen : " Jeetje , ik toch echt gaan afvallen, ik ben veel te zwaar " , Dan praten ze over een kilo of 2/5. Dan denk ik , als ik een dag niet eet dan zijn die 2 kilo eraf, waar praat je over.
Vreselijk overdreven vind ik dat en vooral al er dan mensen bij zijn die, zoals ik , dus echt veel overgewicht hebben. Als je dat dan zegt, dan is het in één keer, "ach meid, nee dat bedoelen we niet zo, jij bent toch mooi zoals je bent". Mensen moeten zich eens realiseren dat het voor dit die "dikkerts" heel kwetsend is.
Ook vind ik , echt heel eerlijk, vrouwen van boven de 50, mooier met een maatje meer. Dan hebben we het er niet over of het wel of niet gezond is, maar over hoe het staat. Echt oude mensen die zo schonkig zijn, sorry maar mooi is anders. Dus toen ik 50 was geworden, had ik zoiets van "nu mag het". Alleen mt.54 vind ik wel iets teveel. Maar als ik eeenmaal op mt.50 zit en ik kan me beter bewegen, dan is het voor mij genoeg. :tian:
January 6, 2009 om 05:08
Hey,
Ik hoop dat ik niemand kwets ermee, want dat is écht niet mijn bedoeling. Maar ik moet maar 5 kg meer afvallen (4 zelfs maar). En ik plan er toch nog drie maand over te doen.
En ik spreek uit ervaring, 5 kg boven de bmi grenzen gaan er makkelijker af dan binnen de bmi grenzen bij mijzelf.
En een dag niet eten past niet in mijn gezonde leefpatroon dat ik mijzelf zo wanhopig probeer aan te leren. Verder begrijpt ook niemand het als ik een glaasje wijn wil overslaan om op mijn gewicht te letten. 'dat is toch nergens voor nodig'. Moet ik eerst terug dik worden dan? In het vervolg zeg ik dat ik zwanger ben nah :P
Maar zoals dus gezegd, ik wil echt niemand aanvallen. Afvallen is voor iedereen moeilijk en ik wens absoluut iedereen er heel veel succes mee.
:toverfeetje:
January 6, 2009 om 05:39
al dat gedoe over maatje dit en maatje dat.
als je klein bent heb je toch sneller een maatje 36 als dat je boven de 1.80 bent! dan is maatje 40 of 42 mooi.
ik vind dat hier weleens wat meer aandacht aan besteed mag worden.
wat is een haalbare maat voor welke lengte.

of denk ik nu te kort door de bocht?
January 6, 2009 om 06:26
Ik ben het eens met dromer 1981. Een maatje 38 is voor sommige lengtes echt overdreven weinig. Dus trek je niets aan van die maten en kijk naar de verhoudingen.
January 6, 2009 om 06:35
Ik heb nog maat 42 gehad, nu is het 40, maar geloof me, ik voelde me daar écht niet goed in, vandaar dat ik zo verwonderd was dat net met die maat, de meeste vrouwen het gelukkigst zijn :-) Ik was wel blij te lezen dat zij wél gelukkig kunnen zijn met die maat...knap voor die vrouwen! Want ik kon/kan het niet!

Zoals Dromer 1981, moet men idd meer gaan kijken naar de maat bij je lengte. Dan enkel de maat te zien!

Ik blijf erbij, je voelt jezelf het beste aan en het beste is nog gewoon dat je je goed voelt in je vel!
NEM ;)

Liefs, :butterfly87:
January 6, 2009 om 06:51
IK heb maat 40/42 en echt wel overgewicht hoor. ( ben heel gelukkig met mijn leven alleen nog niet echt met mijn lichaam na de zwangerschap)Tian het gaat echt niet om een kilo of 2 afvallen bij mij. Maar kan me je frustratie wel voorstellen.. dat heb ik weer bij mensen met maat 36/38 die zeggen dat ze te dik zijn..
Onbekend
January 6, 2009 om 14:12
Volledig mee eens dromer1981.
Je moet overigens niet ook alleen naar de lengte kijken, maar ook naar de bouw van iemand. Een tenger iemand oogt sneller dik dan een breedgebouwd iemand en omgekeerd.
Absoluut niet kort door de bocht dus.

Kledingmaat zegt overigens niet veel/niet alles.
Als je in 3 winkels 3 broeken of 3 shirts past dan heb je grote kans dat je in alle 3 gevallen uitkomt op een andere maat.
January 6, 2009 om 15:20
De periode in mijn leven dat ik het diepst in de put zat en echt doodongelukkig was, woog ik 57 kg. Destijds at ik vooral niet. Later vonden vreetbuien en troostvoer mij en heb ik mijn gewicht meer dan verdubbeld.
Feit is dat ik de laatste jaren op mijn topgewicht gelukkiger ben geweest dan ooit. Vrij van alles dat mijn leven zo zwart kleurde, vrij om mijn leven in te richten zoals ik dat wil!

Ik ken de reacties van mensen: met mijn maat 54 moet ik wel doodongelukkig zijn. Lelijk en gelukkig zijn, dat kan niet. Maar uiterlijk is maar 1 en zo'n oppervlakkig aspect! Ik vind het echt verschikkelijk dat mensen zich ongelukkig gaan voelen, omdat hun uiterlijk niet voldoet aan het ideaalbeeld. Teglijkertijd weet ik hoe lastig het is, om je daar aan te onttrekken. Ook ik voel die druk en voel me door invloeden van buitenaf meer dan eens minder waard, omdat ik er uitzie als een vet varken.

Tuurlijk moet ik mijn ogen niet sluiten voor de gezondheidsrisico's van mijn gewicht. En ja, als jij met een gezond gewicht vindt dat je mooier bent als je twee kilo minder weegt en daar de moeite voor over hebt, hou ik je zeker niet tegen. Andere mensen verklaren mij voor gek dat ik stad en land afzoek voor dat ene mooie kleurtje verf.
Maar als ik iedereen iets mee mag geven: laat je geluk niet verstoren door je gewicht, je maat of je uiterlijk, of uberhaupt de mening van andere mensen. Wacht niet met gelukkig zijn tot je je ideale gewicht hebt. Geniet van de dingen die je wel hebt of kan. Het leven is te mooi om te laten verpesten door dingen die er eigenlijk niet toe doen!

:thinkpositivealways:
Marit

January 6, 2009 om 16:36
ik wilde echt niet reageren.
Maar ik kan dit echt niet langer aanzien/lezen.

Van welk merk willen jullie mijn maat weten?
Willen jullie de maat weten van mijn blousjes, jeans, pantalons?
En van welk model broek dan?
Willen jullie de maat weten van confectiekleding?
Of van labels?
Van Spaanse, Italiaanse, Scandinavische labels/merken?
Van Zara, C&A of H&M?
Van Chanel, Gucci of Prada?


Als je met mode werkt
en je ziet dagelijks alle verschillen
en vooral het geworstel van vrouwen met maten en modellen
en soms het verdriet wat dat met zich meebrengt
dan kun je, net als ik,

alleen maar vol verbazing de vragen van de enquete lezen.(op zn zachts gezegd)

Een onderzoek gehouden op verzoek van een levensmiddelen producent
gehouden in Engeland
waarin " rond de 50%" aangeeft gelukkig te zijn
en 48% niet.....

Ik ga er verder maar niet op in.

Lieve allemaal,

vergeet alsjeblieft het fenomeen maten.
Soms kun je beter een maat groter nemen
Domweg omdat het mooier afkleed
en je er stukken slanker uitziet!

Goede jeans hebben maten die verschillen per model.
Hetzelfde geldt voor shirts, blouses, tuniekjes etc.
Verder zijn er trucs en tips om er slanker/langer/kleiner/voller uit te zien.
En dat heeft alles te maken met JOUW lichaam.

Een goede jeans hoeft echt niet duur te zijn.

Laat ajb je "geluk" niet afhangen van een maat.
Wees gelukkig met jezelf en met je lijf.
In maat 38, 42, 54.


Ook ik zou graag willen weten wat de leeftijden van de ondervraagde dames zijn.
Maar vooral de persoonlijke situatie van de ondervraagden.
Ongeacht hun maat


Sorry,
maar ik moest dit even kwijt
Onbekend
January 7, 2009 om 03:10
Tjee, ik heb wel eens gehoord dat alleen maat 38 overal hetzelfde is, omdat ze daar van uit zouden gaan bij het maken van kleding. Dus dat alle maten daaronder en daarboven, in elke winkel én in elke kledinglijn van elkaar verschillen.
Wel eens een kindershirt van V&D naast een kindershirt van de HEMA gelegd? Daar zit op het oog 2 maten tussen, maar dan is het dezelfde maat.
Ik bedoel maar....
Over het algemeen genomen heb ik maat 42. Maar in de ene broek is dat mét buikpijn en in de andere zonder... De ene blouse maat M knoop ik zo dicht en in de andere M lijk ik Pamela Anderson herself wel...
Dan hebben we nog het fenomeen "lengte", een vrouw van 1.52 met maat 42 ziet er toch geheel anders uit dan een vrouw van 1.82 met maat 42? Goh, dat hadden ze bij Special K zeker over het hoofd gezien?
Kortom wees verstandig, maat, lengte, gewicht, leeftijd, je kúnt NIEMAND vergelijken, reken je BMI uit, en zorg die gezond is. Dát is het enige waaraan je echt precies kunt zien, hoe is mijn gewicht ten opzichte van mijn lengte?

Doe wat goed voelt, dan voel jij je goed.

ester :sylentweet:
January 7, 2009 om 03:12
Er is een verschil tussen ongelukkig zijn en iets liever anders hebben. Er is ook nog de ene dag en de andere dag. Er is ook nog het ene jaar of het andere jaar.
Een paar jaar geleden had ik maat 48, blij was ik er niet mee, maar echt ongelukkig ook niet. Met succes afgevallen, nu maat 38. Ben ik blij mee en zou het niet leuk vinden als ik maat 42 zou hebben. Iets waar ik voorheen dus van droomde. Nu ben ik iemand die 'zeurt' over een paar kilo. Die paar kilo's maken me niet ongelukkig, maar houden me wel alert. Net zoals alle onderzoeken hier. Denk ik er toch over na hoe ik over zulk soort zaken denk. En dan kom ik toch weer uit bij het begin: de ene dag is de andere dag nog niet.
January 7, 2009 om 04:21
Ja, ik ben gelukkig gelukkig!
Tuurlijk heb ik mijn momenten dat ik me niet of minder gelukkig voel, maar dat zal op jaarbasis zeg maar nog geen 5% van mijn leven zijn en dan nog is het minder gelukkg zijn niet altijd afhankelijk van mijn gewicht. Ik heb meestal een lekker opgeruimd en vrolijk humeur, maar dat neemt niet weg dat ik ook wel eens een :-P dag heb zonder echte reden, ik voel me dan gewoon BLUB.
Wat de maat betreft, ja ik zou gelukkiger zijn met wat maatjes minder vanwege de prestatie die ik zelf geleverd heb. Trots ben ik dan en dat geeft mij ook een gevoel van gelukkig zijn. Om precies te zijn ik heb nu maat 48 en zou graag maat 40 willen hebben om de reden die SIS22 hierboven heeft geschreven; elk merk en winkel heeft zo zijn maten en ik leef in de illusie dat ik met maat 40 altijd kan slaggen in een winkel waar ik iets leuk zie. Als maat 40 daar niet past loop ik desnoods met maat 44 de winkel uit!!
Dus bij mij gaat het er meer om dat ik lekker kan kopen wat ik wil (zo lang de voorraad strekt zullen we maar zeggen)
January 7, 2009 om 08:37
sis22 en Suikerhartje,
Halleluja !! Van jullie reaktie word ik nou blij, jullie slaan de spijker op zijn kop ! Meer heb ik er niet aan toe te voegen. Ik zou het eigenlijk moeten uitprinten en nog eens moeten lezen als ik mij dik voel. Thanks ! Jits
January 7, 2009, gewijzigd door Chachacha op January 7, 2009 om 09:46
Huh,waar zijn de reacties gebleven die hier van de week stonden?

:chachacha:
January 7, 2009 om 12:48
Ik weet niet of ik er gelukkiger van ben geworden, ik ben van een maat 50-52 naar een maat 40-42 gegaan, ja ik ben gezonder, beweeg me vrijer en voel me goed. maar geluk heeft bij mij niets te maken met m'n kleding maat, ik voelde me gelukkig met m'n maatje 50 en ik voel me nu nog steeds gelukkig.

wat ik wel fijn vind is dat ik nu niet na 3 winkels klaar ben met winkelen, ik kan nu in iedere winkel wel wat vinden. toen ik net in maat 40 paste moest alles persee maat 40 zijn, maar als maat 42 nu mooier of lekkerder zit dan koop ik die gewoon, er zit inderdaad nogal verschil in maten mij de m&s en de miss etam kom ik makkelijk in een maat 40, maar in een duurder merken winkel zit maat 42 nog krap.

mensen probeer het geluk in jezelf te vinden, want ik geloof zeker dat als je gelukkig bent je ook makkelijker kunt lijnen, kijk niet als je maat 50 hebt naar maat 40, maar kijk eerst naar maat 48, dan naar maat 46 en zo verder ieder stapje naar beneden geeft zo'n super gevoel en alleen met kleine stapjes, kleine doelen, zul je ooit je grote doel bereiken.

succes allemaal en ook nog de beste wensen voor 2009

:babbie:
January 7, 2009 om 13:39
Beetje jammer dat het voor een afval site waar toch aardig wat mensen op zitten die behoorlijk te zwaar zijn zoals ik, de maten zelfs hier op deze site maar tot maat 46 gaan...

Hoe typerend voor hoe de maatschappij tegen veel te dikke mensen aankijkt. Tot maat 46 is nog bespreekbaar, alles daarboven taboe?

En dat terwijl er hier veel zitten die zoals ik maat 56 hebben gehad of nog hebben.

Erg jammer...
Om dus de taboe te doorbreken. Ik ben blij dat ik vandaag een maat 52 aan kon. Mooi wat nieuws gekocht, en ik zal al blij zijn als ik weer in maat 48-50 pas, maarja dat atwoordt kan ik dus niet invullen hier...

:ladymurtceps:
January 7, 2009, gewijzigd door Rose1987 op January 7, 2009 om 15:21
Ik heb maat 42, al ga ik tegenwoordig toch meer naar de maat 40 door het afvallen (yay:)) en ik snap echt wel dat als je maat 46 of daar boven hebt, je heel erg graag maat 42 zou willen wegen. Echt. Maar ik voel me niet prettig in mijn maat 42. In de meeste 'jonge' winkels zegmaar heb ik maat L tot XL, en ik voel me er niet prettig mee. Dus val ik af, voordat het straks maat 44 is, en dan 46 enz. Wat is daar mis mee? Iedereen moet toch lekker zelf weten in welke maat hij/zij zich prettig voelt?
January 8, 2009 om 11:26
In mijn geval spreek ik over maatje 42-->40 in taillemaat, om mijn blouse in die maat te kunnen dragen zal ik toch echt een borstreductie moeten ondergaan hahaaa.. En mijn geluk is dat mijn cupmaat mijn taille dan weer wel benadrukt in de positieve in. Ja, de norm is slank tot mager, maar.. dat is vooral commercieel. De meeste mensen die ik ontmoet vinden Hollands Welvaren toch idealer en aantrekkelijker (40-42) .
Ik ben van mening dat je, wanner je uitstraalt dat je happy bent, aantrekkelijker bent dan een sikkeneurig maatje 36..

January 9, 2009 om 09:51
....Of happy maatje 48 tegenover sikkeneurig maatje 34.. of happy maatje 36 tegenover sikkeneurig maatje 54.. oftewel, uitstraling is belangrijker dan confectiemaat. Ik hoop dat ik me bij dezen duidelijker heb uitgedrukt.
January 14, 2009 om 03:04
ik zou blij worden van 42 :)
Dat is zeker wel een jaar of 5-6 terug denk ik....
Ik ben gelukkig heel happy met mijzelf en val af omdat het gezonder voor me is, en ik een aantal leuke broeken in de kast heb die ik niet meer pas.
42 klinkt gewoon prima voor mij :)

Groeten,
:aabb:
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan

Deel dit artikel

LinkedInFacebookGoogle+

Trefwoorden