Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Valtaf.nl gaat stoppen! klik hier om erover te lezen.
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Fit met WiiFit?

Geschreven door Aniet1986 op January 6, 2009

Natuurlijk gaan we met z’n allen het nieuwe jaar goed in! Vooral bewegen is hierbij belangrijk. Dit kan op allerlei verschillende manieren. De een gaat lekker hardlopen, de ander gaat naar de sportschool en weer een ander sport door middel van de Wii of WiiFit van Nintendo. Word je hier eigenlijk werkelijk wel fit van? Of kun je er beter voor kiezen om een half uurtje lekker te joggen?

Om mensen wat bewuster te laten zijn van hun fysieke conditie heeft Nintende de WiiFit speciaal ontworpen. Dit is natuurlijk ideaal aangezien je niet naar buiten hoeft. Ook is het een leuke bezigheid om te ‘sporten’ op het balance board. Hierdoor is de stap om het te gaan doen heel klein. WiiFit bevat 40 oefeningen. Toch zijn wij wel erg benieuwd naar wat het eigenlijk oplevert.

Daarom heeft de Consumentenbond een lijst opgesteld met een vergelijking van de activiteiten die mogelijk zijn met de WiiFit en andere manieren van bewegen.

Activiteit* Verbranding per halfuur
WiiFit-balansoefeningen 81 à 90 kcal
WiiFit-hoelahoep 168 kcal
WiiFit-boksen 168 kcal
WiiFit-joggen 168 kcal
Stevig wandelen 125 kcal
Stevig doorfietsen 175 kcal
Joggen 225 kcal
Aerobics 350 kcal

*Deze getallen zijn op basis van een gewicht van 70 kg en 30 minuten bewegen.

Hieruit blijkt dat je eigenlijk toch veel beter gewoon kunt gaan bewegen. Het verbranden gaat dan wel wat sneller. Maar niet getreurd. WiiFit is hartstikke leuk om te doen en maakt het je makkelijk om in ieder geval wat aan beweging te doen. Het beste kun je het dus afwisselen met lekker buiten bewegen. En wij zijn er van overtuigd dat alle kleine beetje helpen, dus ga ervoor in 2009, zorg ervoor dat je Fit wordt, met of zonder WiiFit!

In Amerika is nog een groot onderzoek bezig over het spelen met Wii Fit en de resultaten die je hiermee kunt behalen voor je fitheid. Onderzoeker Scot Owens van de Universiteit van Mississippi begon afgelopen herfst met zijn onderzoek. Hij houdt hierbij acht families in de gaten. De eerste drie maanden wordt bekeken hoe fit de families zijn met een Wii Fit in huis en de andere drie maanden zullen ze het zonder de computer moeten doen.

Wij zullen deze man op de voet volgen want we willen natuurlijk alles weten over de resultaten die hij boekt met zijn onderzoek. Natuurlijk houden we jullie hiervan op de hoogte!

Bron: kassa.vara.nl


January 6, 2009 om 05:32
Tja, als je alleen doet wat het BESTE moet zijn?
Ik denk dat een ieder dat voor zichzelf het best kan afwegen.
De Wiifit lijkt mij erg leuk. Maar op de sportschool voel ik mij denk ik meer gestimuleerd, door de begeleiding en sociale kontakten.
Mim
January 6, 2009 om 07:04
"Hieruit blijkt dat je eigenlijk toch veel beter gewoon kunt gaan bewegen"

Dit vind ik een aparte conclusie, want als je moet kiezen tussen een half uur stevig wandelen of een half uur boksen op de wii dan kan je dus beter een half uur boksen.

Bovendien heb ik altijd mijn vraagtekens bij zulk soort onderzoeken, de ene die staat enorm fanatiek te boksen en de andere staat gewoon precies keurig te doen wat van hem/haar gevraagd wordt dus ik vraag me altijd af hoe dat onderzocht wordt, want waarom zou joggen met de wii minder kalorien verbranden dan joggen in de vrije natuur, joggen is joggen lijkt me?

Nou goed ik ben superblij met mijn wii en ben dus ook megafanatiek altijd daar.. voor mij is het een uitkomst aangezien ik te lange spieren heb en heel veel dingen niet kan doen daardoor (joggen op straat verzwik ik bij een verkeerd steentje mijn enkels.. bij de sportschool gaan mijn knieen en ellebogen eraan.. tja dan maar de wii ;) )

Maar dat is ieder voor zich wat ie fijner vind, maar vind de conclusie dat je beter iets anders kan doen dan de wii een beetje erg kort door de bocht ;)
January 6, 2009 om 07:53
De Wii is gewoon superleuk! En dat je er calorieën bij verbrand is gewoon mooi meegenomen! :-)

Ik heb de Wii Fit en sta er regelmatig op! vooral het boksen en de balansspellen vind ik leuk! Steppen is ook top!

kus! :jen11:
January 6, 2009 om 09:18
Ik heb hem ook en ben het voor een deel met het onderzoek eens. Het zet voor verbranding weinig zoden aan de dijk. Maar de spieroefening hebben wel degelijk nut. En als je, zoals ik, een slecht evenwicht hebt, is de Wii een uitkomst. En het is natuurlijk ook gewoon leuk.
January 7, 2009, gewijzigd door Dirkiedik op January 7, 2009 om 05:31
Hmm, interessant artikel, zo weet ik tenminste of ik goed bezig ben (in mijn ogen is dat een 'ja').

Ik ben wel blij met Wii Fit. Ik ging al nooit naar de sportschool omdat ik dat dus veel te saai vind.
Buiten sporten, gewoon hardlopen zeg maar vind ik dan al leuker, maar erg vermakelijk is dat ook niet, en je bent afhankelijk van het weer. Niet deze kou in te hoeven is helemaal een uitkomst (buiten dat elk ijs onder mij uit zou breken, kan ik überhaupt niet schaatsen).
En ik vind de hoeveelheid verbranding in een half uur prima, ik val er mee van af...
January 7, 2009 om 10:14
Er wordt altijd gesproken over ....Kcal bij een gewicht van 70 KG.
Hoe weet ik nu wat ik dan verbrand met mijn 140Kg?

Is daar een berekening voor ofzo?

:ladymurtceps:
January 7, 2009 om 16:17
tja wat is het beste?? Voor iemand die een hekel heeft aan het huis uit gaan om naar de sportschool te gaan, maar zich wel ertoe kan zetten om regelmatig een halfuurtje op de wii fit bezig te zijn, lijkt me dat dan toch het beste.

Wel in het bezit van een wii, maar niet van de Fit. Wel hebben we onlangs de familytrainer gekregen. Erg leuk waar je ook behoorlijk mee in de weer kan zijn (touwtje springen. boomstamspringen, sprintjetrekken, etc). Zoonlief (6) wint nog altijd van mama, maar dat gaat een keer goedkomen ;)
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan

Deel dit artikel

LinkedInFacebookGoogle+

Rubrieken

Trefwoorden