Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Wist je dat (shoarma)

Geschreven door Willemijn op January 25, 2009

Wist je dat.... Je ontzettend veel kcal bespaart als je zelf shoarma maakt van kipfilet in plaats van de kant en klare shoarma van varkensvlees?
1 portie shoarma (100 gram) bevat 293 kcal en 100 gram kipfilet met shoarmakruiden bevat 110 kcal. Voeg er wat fijn gesneden rode paprika aan toe en je shoarma is compleet! Serveer met een shoarma broodje, wat ijsbergsla en rode shoarma saus in plaats van knoflooksaus en je hebt een heerlijke maaltijd.

Zeker de moeite waard om eens te proberen!

Van de redactie
January 25, 2009 om 05:51
Of je maakt zelf de knoflooksaus van een combinatie magere frietsaus en joghurt of magere kwark.
Erg lekker en erg weinig kcal.
January 25, 2009 om 05:53
Hier hetzelfde, knoflooksaus erbij gemaakt met magere kwark, knoflook, zout, peterselie en bieslook is ook een aanrader.
January 25, 2009 om 07:37
Ik gebruik inderdaad ook fritesaus light met een knoflookteentje als saus.
Bij de kip gaat paprika, ui, tomaat en voor de lekker: ananas :lekker:, ben een zoetekauw ;) En veel sla erbij proppen tot het broodje scheurt uiteraard :grinnik:
January 25, 2009 om 08:16
...en ik doe er vaak nog een beetje limoensap doorheen.
January 25, 2009, gewijzigd door Bonwie op January 25, 2009 om 10:25
Ik eet ook vaak kipshoarma....echt erg lekker. Als knoflook saus gebruik ik dan een zakje van duyvis dat ik aanmaak met calva extra light. Bijna geen kcal maar wel heeeeel erg lekker.

@missSauna; ik denk dat je ons buiten jouw geschil met de eigenaren moet houden! Wij hebben er niets mee te maken en, even voor mijzelf sprekend, ik heb hier ook geen behoefte aan! Je stuk is, onduidelijk. En het neerschrijven van zoveel vuilspuiterij, waar of niet dat doet er niet toe, komt op mij niet heel professioneel over!

:bonwie:
January 25, 2009 om 10:36
ik hou niet zo van shoarma, alleen van de shoarmaboer!!!
January 25, 2009 om 11:19
amai misssauna leuke reclame dat je over hun maakt, maar ja dan weten we ook hoe die in mekaar zitten e :-)

shoarma laten marineren zorgt voor een extra smaak dus gewoon een paar uren of dag op voorhand kruiden, vndaar dat die vn winkel/slager lekkerder is :p

:snoepertje20:
January 25, 2009 om 11:38
missauna, wat een gedoe genoot altijd van je colums. sterkte!
January 25, 2009 om 12:11
Rundergehakt met shoarma-kruiden met een ui, champions en paprika, pitabroodje volstoppen met groene salade en alles afmaken met `klodder´ Biogarde-yoghurt met knoflook en bieslook.

Toen mijn dochters nog van die klein opdondertjes waren, was het voor de meiden een feest-maaltijd.

Nu ze de deur uit zijn, maak ik het nooit meer...morgen maar eens maken.
January 25, 2009 om 12:20
shoarma zonder vlees. met alleen groenten. in reepjes gesneden paprika, champignons, komkommer enmeer van wat je in huis hebt, shoarmakruiden erbij. teentje knoflook, lekkere knoflooksaus erover. dit alles in een pittabroodjem net rauwe andijvie onderop.
errug lekker!

January 25, 2009 om 12:34
Die ga ik van de week eens proberen vier

Leuk recept!
Onbekend
January 25, 2009 om 12:47
Kipshoarma is tegenwoordig ook in de supermarkt te krijgen. Dus als je geen zin hebt om zelf vlees te kruiden......

:willeikke:
Onbekend
January 26, 2009 om 03:38
Ik maak bijna altijd mijn eigen shoarma van kipfilet en kruiden. En ik bak dan paprikareepjes, uien en champignons mee.

Ik maak er ook altijd mijn eigen knoflooksaus/zazikisaus bij. Griekse yoghurt met 0 % vet, en daar een paar teentjes knoflook en een halve geraspte (goed uit gelekte) komkommer doorheen mengen. Echt heerlijk!

Ook lekker met een stuk vers Turks brood ipv gewone pitahbroodjes.
January 26, 2009 om 04:58
Klinkt heerlijk,al die verschillende soorten knoflooksaus, ga ik zeker proberen. Weet iemand waar ik de genoemde Griekse yoghurt met 0% vet kan kopen, bij onze Plus hebben ze alleen volle griekse yoghurt.
Onbekend
January 26, 2009 om 05:09
Bij de Albert Heijn heb je Griekse yoghurt met 0% vet van het merk "total". Die gebruik ik altijd en hij is erg lekker! Ze hebben het in bakjes van 150 gram.
January 26, 2009 om 07:58
Ach, die ene keer in de zoveel tijd dat ik mezelf toestaa om een lekker broodje shoarma of kebab te eten, eet ik lekker een 'echte' Zo heb ik zaterdag na een theatershow van de Heideroosjes genoten van een lekker broodje shoarma met VEEL TE VEEl knoflooksaus. En het was genieten. Tuurlijk, het is zeker niet gezond. En natuurlijk mag ik het eigenlijk niet eten (ook omdat ik eigenlijk geen varkensvlees mag van mijn arts... Oepsie) vanwege de vele calorieen, maar ik geniet liever van een 'slecht' broodje in plaats van alleen te denken dat ik het eigenlijk niet had mogen eten.
Daarentegen zijn alle tips voor 'light' sauzen zeker interessant! Ik ga eens 'crea met sauzen' zijn in de keuken binnenkort!

:bubbelies:
January 26, 2009 om 11:17
Ik vind shoarma niet echt lekker, maar met kip ga ik zeker eens proberen. Mijn vriend vind het wel erg lekker, dus kan ik hem daar eens mee verwennen. Natuurlijk met eigen gemaakte knoflooksaus!
January 26, 2009 om 12:46
Klinkt het heel gek als ik zeg dat ik kip-shoarma gewoon eet met rijst? Zonder de knoflooksaus dan uiteraard;)
Gewoon kipfilet in reepjes, fijngesneden paprika, ui en champignon erbij. Shoarmakruiden erop + theelepeltje olijfolie, en laten 'trekken'. Dat bak ik dan in de wok en eet ik smakelijk op met volle rijst :lekker:.
January 26, 2009, gewijzigd door BigRat op January 26, 2009 om 18:38
Kipshoarma prima. Maar die pitabroodjes dan? Die doen het ook stevig qua calorieën. Is daar nog een alternatief voor?

Edit: "100 gram kipfilet met shoarmakruiden bevat 110 kcal" Als ik dan in de calorietabel 100 gram kipfilet (gebakken) opzoek krijg ik toch een hogere waarde te zien...?
January 26, 2009 om 20:20
@vier
Shoarma zonder vlees? Wat is dan de shoarma? :nono:

January 26, 2009 om 20:23
@BigRat

Misschien komt het omdat het vlees is gebakken, en in bakolie en bakboter zitten natuurlijk ook calorieën. Misschien moet je is kijken onder gegrilde kipfilet, kipshoarma grillen is natuurlijk het allerbeste.
January 27, 2009 om 02:58
Hier ook al jaren aan de kipshoarma, heerlijk! Eet wel liever de varkensvlees versie maar dit is toch ook wel erg lekker. Ik maak zelf de knoflooksaus en de uiensaus en meestal eet ik er ook weight watchers friet bij. (uiensaus: ketchup, loempiasaus, uien even in de mixer en mengen, knoflooksaus: yoghurt, frietsaus light, veel tenen knoflook persen, en peterselie en mengen maar, heerlijk!!)
January 27, 2009 om 05:11
Bedankt voor de vegetarische shoarma (vier) en het recept van de uiensaus (linda1975). Ik ga het vandaag uitproberen, de familie "echte" shoarma en ik de vegetarische versie.
January 27, 2009 om 16:42
Hmm, ik geloof dat ik weet wat we hier morgen eten.....Kipshoarma
:bigsmile::bigsmile:

Bedankt voor alle goede tips voor de saus.
January 28, 2009, gewijzigd door Crea40tiefje op January 28, 2009 om 03:33
Andere crea-light knoflooksaus kun je met o% vet St. Moret maken. deze is wel stevig van substantie maar kun je heel goed loskloppen met magere koffiemelk en dan verwerken.
Bijvoorbeeld in hartige taarten. Lekker mager!
January 28, 2009 om 05:20
mmmmmmmmmm jummie!! leuk idee!
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan

Deel dit artikel

LinkedInFacebookGoogle+