Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Help Claudette in haar trouwjurk!

Geschreven door Willemijn op March 26, 2009

Deelneemster Claudette van de site heeft een probleem, een heel groot probleem. Ze moet namelijk over 6 weken 5 kilo zijn afgevallen om in haar trouwjurk te passen. Nu zul je je afvragen, waarom moet dat? Je kunt toch gewoon een jurk een maatje groter kopen?! Maar bij Claudette is die jurk een maat groter kopen nu juist het probleem. Lees hier haar verhaal en help haar om over 6 weken slank en stralend in haar trouwjurk te passen.

Hallo allemaal, ik ben Claudette, 31 jaar en moeder van een heerlijk zoontje van 13 maanden. Net voor mijn zwangerschap woog ik 65 kilo, ik kwam wat aan maar kon het extra gewicht toeschrijven aan de kleine op komst. Toen ik 5 maanden zwanger was kon ik nauwelijks meer lopen, ik moest stoppen met werken en vervroegd met verlof. Omdat ik verkoopster in een winkel ben kon ik onmogelijk door werken. Ik had namelijk enorme last van bekkeninstabiliteit. De laatste periode van de zwangerschap kon ik helemaal niet meer lopen, waardoor ik dus aan huis gekluisterd was met enorme trek.
Resultaat, 12 kilo aangekomen, ik leek wel een walrus! Na de bevalling heb ik nog lang bij moeten komen van alle ellende en de bekkeninstabiliteit en ik ben dat alles nog steeds niet te boven. Het gaat gelukkig langzaamaan wel beter, en kan ik zowaar al sporten sinds 2 maanden (mijn zoontje is al 13 maanden, reken maar uit hoelang ik niets heb kunnen doen).
Sporten houd bij mij in, 10 minuten crosstrainer en enkele spieroefeningen waarna ik 3 dagen moet bijkomen...maaarrr ik heb wel getraind!
Ik heb in die 13 maanden tijd vaker geprobeerd te lijnen, zelfs doorverwezen naar een dieetiste in verband met mijn bekkenklachten. Gewicht kwijt betekend ook minder druk en dus minder pijn, minder pijn is beter bewegen. Ja zo is het cirkeltje rond. Maar ik verloor geen gewicht en de moed zakte mij in de schoenen. Een tijdje liet ik het maar gaan, en toen vroeg mijn vriend mij ten huwelijk! Heel leuk natuurlijk. Het ging alleen allemaal wat sneller dan ik dacht en toen mijn jurk, hij was besteld maar waar bleef die nou?? Nou die kwam vorige week dus binnen, en hij is gewoon te klein!! Het was de juiste maat maar die viel gewoon te klein. Je zou denken, dat wordt gewoon “even” een nieuwe maat bestellen. Maar kon dit maar, de levertijd van de jurk is namelijk 6 weken en ik trouw over... juist 6 weken.

Mijn stimulans om af te vallen (1 hele maat!) is dus heeeel groot. Ik heb NOG maar 6 weken en moet en zal die jurk aan hebben die dag. Ik zeg wel eens uit een geintje, trouwen zal ik die dag desnoods in spijkerbroek met nette blouse, maar eigenlijk wil ik dat natuurlijk niet.
Ik wil dus 5 kilo afvallen in 6 weken. Dit moet wel te doen zijn en ik denk bij mezelf wel, het is voor een goed doel (al is afvallen natuurlijk altijd voor een goed doel). Ik hoop dat ik het volhoud, want ik hou echt van lekker eten en een rood wijntje..

Mijn plan is als volgt: 1000 kcal per dag en zoveel mogelijk bewegen en sporten. Vandaag weer wegen (ik ben vorige week donderdag begonnen) en ik hoop o zo dat ik een kilo kwijt ben!!

Ik zal jullie wekelijks op de hoogte houden via de site hoe het gaat met afvallen. Gaan jullie mij hierbij helpen??

Groetjes Claudette

PS: Mijn nickname op de website is clauskrom
March 26, 2009, gewijzigd door Katje op March 26, 2009 om 05:00
Hoi claudette,

Allereerst gefeliciteerd dat jullie gaan trouwen! Wij zijn vorig jaar 1 juli getrouwd dus weet nog wel hoe het voelt ;) Wij besloten ook 6 weken van tevoren om te trouwen en jurken bestellen ging al niet meer ivm de levertijd... Ik vond dus een supermooie jurk, maar dat was maatje 34 en daar paste ik op dat moment met 59,5 kilo niet in... Ik moest dus ook aan het lijnen slaan en gemotiveerd dat ik was! Ik ben uiteindelijk nog 6 kilo afgevallen. Ik moest en zou in die jurk passen zonder dat ze hem zouden moeten uitleggen. Uiteindelijk hebben ze hem zelfs moeten innemen :grinnik: Wat ik ermee wil zeggen is dat je echt wel die kilo's kunt afvallen, je hebt nóg 6 weken. Normaalgesproken vind ik 1000 kcals echt te weinig, maar omdat jij niet veel kunt sporten zou ik het als uitzondering inderdaad zo aanpakken. Dus heel veel succes met je kilo's!

liefs,
katje
March 26, 2009 om 05:23
ik weet het zeker, het gaat je lukken, want wie heeft een grotere motivatie dan jij?
Ga ervoor, en met de hulp van de mensen hier, zal het lukken. we trekken je wel over de streep hoor.
Ik weet zeker dat jij er super gaat uitzien in je jurk.
succes, en hou vol, je gaat straks een stralende bruid zijn.
March 26, 2009 om 05:25
Lieve Claudette,

Natúúrlijk gaat het jou lukken om de 5 kg af te vallen voor je trouwdag!!! :youcandoit: dat weet ik zeker. Je hebt gewoon de beste reden van de wereld en een goeie stok achter de deur is het halve werk. En....zeg nou zelf, wat is 6 weken op een mensenleven, niets toch. Daarna kan je je weer (even) laten gaan en genieten van je overwinning!!!.
Ik zal je steunen in je dagboekje tot aan de grote dag hoor!!

:kaatje71:
March 26, 2009 om 05:34
Hi Claudette,

Is er geen vorm van bewegen waarbij je minder last hebt van je lichamelijke ongemakken, bv zwemmen??

Ff geen wijntje, dat helpt enorm (bij mij tenminste.) Heb de alcohol even achterwege gelaten
en ben 7 kilo kwijt in 4 weken......

Heel veel succes gewenst.
Plak een foto van je jurk op de koelkast, misschien helpt dat...
March 26, 2009 om 05:46
Hallo,

Het lijkt mij gewoon niet zo'n goed idee om 5 kg in zes weken te willen verliezen. En al helemaal niet met 1000cal. Zo raak je die spieren die je zo hard nodig hebt juist kwijt.
Ik zou je dus willen aanraden met de trouwjurken firma te onderhandelen om toch een groter maatje te krijgen, en daarna rustig door te werken aan een gezond eetpatroon om zo je kilo's kwijt te spelen.

Wat je ook doet, ik wens je in ieder geval een prachtige trouwdag toe :)

:toverfeetje:
March 26, 2009 om 06:07
Hoi Claudette,

Wat een ontzettend mooie uitdaging! Ga er helemaal voor! Dit is de ultieme motivatie lijkt me zo! Succes ermee!

:blinkiebill:
March 26, 2009 om 06:12
het is mij ooit niet gelukt en mijn jurk moest een maat worden uitgelegd. zodra er stress bij te pas komt kom ik alleen nog maar aan.
Ik denk dat je als het je lukt op droog brood en water moet gaan. en dan gaat het je zeker lukken . of je kooppt zo calorieen pakket met shakes en soepen. dan leukt het vast ook wel. maar daarna moet je zo snel mogelijk weer normaal eten..........
March 26, 2009 om 06:14
Zo gemotiveerd en alles prominent op de site zetten: Dat moet gaan lukken. Er zijn nu zoveel mensen die je gaan volgen.
Zet 'm op, veel succes.
March 26, 2009 om 06:23
Heel erg veel succes en ga ervoor!
6 weken zijn zo om en je trouwt als het goed is maar 1x, dus dan moet je dat natuurlijk wel in die jurk doen.

Als je denkt dat 1000 kcal voor jou werkt moet je dat doen.
Anders misschien een koolhydraatarm dieet zoals South Beach.
Veel eiwitten, goede vetten (uit vis bijv) en weinig koolhydraten.

:herinneren:
March 26, 2009 om 06:42
He Claudette!!

Wat een uitdaging!
Maar als je die fantastische jurk van je ziet hangen dan weet ik zeker dat je er voor gaat en zes weken bijna niet zal zondigen!!

Ik heb er het volste vertrouwen in!! YOU CAN DO IT!!

YOU GO GIRL!!

Enuhh we willen natuurlijk wel foto's zien he van het resultaat!!

:gabus:

March 26, 2009 om 06:45
Hallo-tjes,

Wat bij mij altijd erg help is water, water, en nog eens water drinken.
Hou je dus aan je 1000kcal, en drink liters water!
Ik weet zeker dat het je lukt!

PS ik trouw 15 mei as, we zitten dus in hetzelfde schuitje :dag::dagmickey:

Groetjes
Jonneke x
March 26, 2009 om 07:26
Hai Meid,

DIT GAAT JE LUKKEN. ALS JE ECHT WILT.
Ik heb ooit ook 1000 kcal gedaan en viel bijna 2 kg per week af. Alleen later werd het 1 kg per week.
En je hebt nu een echte stok achter de deur. Goed eten en niet snoepen, vooral geen wijn maar water. Dat moet je er dan voor over hebben. Ik hoop dat je een hele fijne dag zult hebben en :herinneren:

Groet :wasdr::youcandoit:
Onbekend
March 26, 2009 om 07:34
Ik wens je heel veel succes met het lijnen!! Met zo'n motivatie kun je gewoon niet falen. Het lukt je wel. Ik zou inderdaad mij ook houden aan 1000kcal en zoveel mogelijk bewegen. En zoals al eerder gezegd is, water drinken.
You can do it!

:liestje:
March 26, 2009 om 08:41
Ben het met Smilingfreaksyl (wauw wat een naam ;)) eens:
als het gaat om de centimeters is een sportschool je beste vriend. Of thuis veel spieroefeningen doen en gaan conditiezwemmen. Moet kunnen.

Veel succes!
March 26, 2009 om 08:47
Hey,

succes met afvallen, bij mij helpt het om heeeeel veel groente te eten, zoveel ik wil. als tussendoortje lekkere salades maken (zonder dressing, alleen maar groente, dan proef je de groente ook heel goed). of soepjes met groenten en misschien een bouillonblokje.
Ik hoop dat het helpt en zet m op!
March 26, 2009 om 09:37
Hihi!
Claudette, wat leuk om je hier te zien! Ik ben ook weer eens een poging aan het wagen..

Ben weer aan het sporten gegaan (2x pw. fitness), maar ik weet dat door jouw bekkenproblemen, dit best moeilijk zal zijn. Maar ik lees dat je wel op de crosstrainer zit: go girl!

Tips?
veel water drinken;
3 hoofdmaaltijden, 3 á 4 tussendoortjes;
beweging inplannen in de dagelijkse dingen (dus traplopen ipv lift, fietsen ipv de auto, etc).

Je moet wel uitkijken dat je door die 1000 cal. niet te weinig gaat eten. 't Schoorsteentje moet branden! Ikzelf viel ook niet af, ondanks bezoek aan de diëtist. Maar ik moet gewoon echt gaan sporten en dagelijks bewegen: alleen minder eten is niet voldoende.

Tja, en bij mij lange termijn werk: ik wil graag in augustus in badpak (bikini is nog onverantwoord, haha!).

Meid, heel veel succes! Ik ben hier dus ook te vinden (CRO1980).

Liefs, Caro (uit Waardhuizen, you know!)
March 26, 2009 om 09:39
Claudette, heel veel succes. Ik kan niet op jouw profiel komen, dus doe het maar even zo.
Ik ben nu vier weken bezig met streep je slank en ik ben 3,5 kg kwijt, ook samen met sporten (zie mijn dagboekjes)

Heel veel succes en een mooie trouwdag toegewenst!
March 26, 2009 om 10:13
Hoi Claudette,

Of je het geloven wil of niet, maar ooit kwam ik een week van tevoren er achter dar ik mijn jurk niet paste. 1 week ben ik echt op water en rauwkost gegaan en het is me gelukt om in 1 week van mt.42 naar maat 40 gegaan en ik kon, al zat hij me krap, mijn trouwjurk weer aan. Wat mij altijd heel goed bevalt is kauwgom. Als je weinig eet, dan ga je uit je mond ruiken en dat hef je op door je tanden vaker te poetsen en vergeet je tong niet maar er gingen heel wat kauwgommetjes doorheen. Als je het werkelijk wilt, dan kun je het. Ooit ben ik bij een dokter voor dieten geweest en die zei s'morgens een kopje koffie en daarna niets alleen maar water of aanverwanten. s'avonds dan een biefstukje met rauwkost en je zult zien dat je het dan kunt. Het was wel 20 jaar geleden en de naam van die dokter was dr. de Boer in Hilversum. Dan zit je ca. op 500 cal. per dag. Later , je begrijpt het wel dat ik ben gaan jo-jo en maar oké, het begon allemaal met die trouwjurk van mij en echt , ik kon hem aan. Je kunt het als je het echt wilt.
:tian:
Onbekend
March 26, 2009 om 13:02
TUURLIJK GAAT DAT JE LUKKEN .. KOM OP MEID JE KAN HET SUCCES:allesanders: GR MOXIE
March 26, 2009 om 13:59
Hey, als het jou nit lukt zijn wij toch allemaal kansloos!!???

Natuurlijk gaat je dat lukken, daar twijfel ik geen moment aan. Ben wel heel benieuwd om je te volgen, dus ik kom vaak even buurten, zien hoe het gaat.

Geniet ervan, laat je geen stress aanpraten. Dit komt goed. Geen punt

Miekez

March 26, 2009 om 14:32
Hoi Hoi,

Niet te weinig gaan eten he? Dan hou je het niet vol of erger dan val je flauw tijdens het sporten. Als je gewoon niet snoept, snackt en veel sapjes en frisdrankjes overslaat en daarbij alles wel aanvult met fruit en water heeeeel veel water dan redt je het al makkelijk in 6 weken.

Dus geen zorgen meid, dit gaat je lukken! Discipline is wel vereist! Wij kunnen je steunen, maar jij moet het doen! Heel veel succes dus en laat maar zien dat je wens om in een droomjurk te trouwen groter is dan snoepen en drinken!!!

Je kunt dit echt!!!

Groetjes,
Rieta
March 26, 2009 om 15:30
Je bent nu wel supergemotiveerd denk ik! Het moet kunnen, Ik ben de afgelopen 2 maanden 15 kg afgevallen met Prodimed, en het ging me eigenlijk erg goed af. Heel veel succes!
Onbekend
March 26, 2009 om 16:45
Het is wel veel; 5 kilo in 6 weken.
Maar ik hoop dat je je trouwjurk gaat passen natuurlijk ;)
:succes: en een hele fijne trouwdag!
March 26, 2009 om 16:57
echt gezond lijkt het me niet om zo snel af te vallen, dus na de bruiloft maar wel weer een beetje gezond doen.

verder gewoon veel succes en gefeliciteerd.
March 27, 2009 om 01:35
10 daagse dieet van het ziekenhuis.
Daar val je vijf kilo er mee af.
Gewoon doen maar wel je eigen er aan houden succes.
Geen pilletjes want dat is helemaal niets.
Succes
March 27, 2009 om 04:04
Heel veel succes, Claudette, en het gaat je zeker lukken (zoals alle mensen voor mij al gezegd hebben). Ik ga niet nogmaals zeggen dat het beter is om rustig af te vallen (heb je geen tijd voor), of dat je veel moet sporten (kun je niet vanwege je bekkeninstabiliteit). Ik zeg gewoon: Succes, meid, hoe je het ook precies gaat aanpakken! Kom maar vaak langs voor steun!

:millionme:
March 27, 2009 om 04:11
Wow meid!! Ga ervoor! je hebt een zware taak voor de boeg, maar met al die steun hier, moet het je gaan lukken!!!

JE KUNT HET!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Zoek steun waar je het nodig hebt en je zal stralen op je trouwdag in die hele mooi jurk!

groetjes Logo
March 27, 2009 om 05:32
Of je denkt dat je iets wel kan of niet kan, meestal heb je gelijk.
:thinkpositivealways:

Ga ervoor!!!!

Fijne trouwdag. :bruidspaar:


Groetjes
March 27, 2009 om 06:21
Heey!

Gefeliciteerd dat je gaat trouwen!!! En natuurlijk heeeeeeel veeeeel succes met afvallen! Ik heb er alle vertrouwen in dat het gaat lukken!
Lekker wandelen e.d. met de kleine is sowieso altijd lekker natuurlijk!

xx
March 27, 2009, gewijzigd door Lynnylin op March 27, 2009 om 08:33
Hoi Claudette,

Wat een toestand zeg! Wel een hele goede stok achter de deur om af te vallen. Het is al eerder gezegd maar 1000kcl per dag is wel erg weinig hoor. Het gevaar is dan juist dat alles wat je eet aan komt omdat je lichaam in een ruststand staat. Je kunt er veel beter voor zorgen dat je tussen de 1400-1800kcl eet verdeeld over 6-8 kleine porties. Zo hou je je motor op volle toeren en zal je zien dat je veel meer verbrand. Wel belangrijk om te bewegen. En je hoeft hiervoor echt niet alleen maar naar een sportschool, een kleine verzorgen is ook intensief...:bigsmile:
Als je hierover meer info wilt mag je altijd een bericht sturen.
Ik wens je in ieder geval heeeeeel :veelsucces:
Ik weet zeker dat het je gaat lukken!
Groet Linda

March 27, 2009 om 08:01
Hoi,
Prachtig dat je gaat trouwen. Jammer dat je jurk te klein is.
Natuurlijk ben je supergemotiveerd. Maar dat alleen is niet genoeg.
Ga nu niet als een kip zonder kop sporten. Voor je het weet heb je een blessure of ga je van je graatje op de loopband vanwege te weinig eten.
Laat je adviseren/begeleiden op de sportschool. Leg je probleem/streven uit en maak samen een plan.
Als je dat niet doet en je doen zomaar wat, kan het zijn dat je niet de goede hartslag te pakken hebt en heeft de cardio gewoon geen zin en doe je alles voor nop. Dan is je motivatie snel verdwenen en raak je gefrustreerd.
Maak een sport en eet plan. Klinkt overdreven maar helpt wel. Het is voor jezelf duidelijk. En ga echt naar een goede sportschool voor advies!!!
Succes enne een fijne dag natuurlijk, want ook al zal die jurk een maatje uitgelegd moeten worden....geen mens die het ziet en het scheelt jezelf een hoop stress!
March 27, 2009 om 09:55
:hoi:Claudette,

:yes2::youcandoit:blijf gewoon in jezelf geloven en alles komt goed.


en van harte gefeliciteerd met je huwelijk.:trouwpaar:
March 27, 2009 om 11:46
hey meisje,
eerst en vooral, da gaat u zeker lukken, hier zo een beetje hetzelfde verhaal, ben drie maand geleden bevallen en ik trouw op 4 juli, dus nog 3 maand te gaan, als je dan weet dat ik 27 kilo ben aangekomen snap je dat ik nu ook erg mijn best aant doen om ze allemaal terug kwijt te spelen en ik ben al iets meer dan de helft terug kwijt,maar als je het echt wilt gaat da wel, veel succes op u dag en geniet er van. groetjes
March 27, 2009 om 17:27
:hoihoi:

Leuk dat jullie gaan trouwen en minder leuk dat je die 5 kilo kwijt "moet".
Is het een idee om aan de Prodimed te gaan?
Dat bevalt mij héél goed en je valt er snel en behoorlijk veel van af in korte tijd. Het voordeel is dat je door alleen proteïne en groente te eten je spiermassa houdt.
En verder :sign04:... :sign04:... :sign04: en nog eens :sign04:
Dat kun je ook met bekkeninstabiliteit en je verbrandt er enorme hoeveelheden calorieën mee.

Zo kan het niet anders dan dat het je gaat lukken. :yougogirl:

:groetjes: van Angel

:angel:
March 28, 2009 om 05:27
Hoi claudette,:lente4:

Allereerst gefeliciteerd met je voorgenomen huwelijk zo heet dat officieel toch.
Ik heb het hier al eerder gelezen maar ik kan je ook het prodimed dieet van harte aanbevelen. Dan denk ik dat je waarschijnlijk nog iets meer dan die 5 kilo bent afgevallen.
Succes ermee.

Groetjes Désirée:tulpen:
March 28, 2009 om 05:39
Hoi Claudette,
Wat een uitdaging, hopelijk helpen onze berichtjes je om het vol te houden. Want het gaat je lukken hoor! Die trouwdag wordt sowieso super, maar als je in je jurk past zou dat helemaal geweldig zijn. En... 5 kilo eraf is dus ook nog eens heel goed voor je lijf. Ik heb ook heel lang last gehad van bekkeninstabiliteit en ben op een gegeven moment Pilates gaan doen. Je valt er misschien niet echt van af, maar het hielp mij wel om weer stabieler te worden, en ook strakker in mijn lijf te komen. Bij Pilates is de kunst om bij alle oefeningen je bekken recht te houden, en dat is natuurlijk ideaal als je last hebt van je bekken. Veel oefeningen zijn in het begin wel erg zwaar, maar bijna alle oefeningen hebben simpelere alternatieven, dus als je aangeeft aan de docent dat je last van je bekken hebt, zou je in ieder geval een uur moeten kunnen trainen zonder al te veel pijn.

Heel veel succes en ik duim voor je!!!
March 28, 2009 om 15:27
Je zou het kunnen overwegen om te gaan cambridgen. Dat is een ideaal crash dieet voor dit soort situaties. Wel heel zwaar, maar je valt er snel van af.

Success!! Je bent straks vast een plaatje in je mooie bruidsjurk!
March 29, 2009 om 10:56
Hallo Claudette,

Ik denk als ik in jouw schoenen zou staan dat ik even voor de Prodimed zou gaan. Heb dat een half jaar geleden gedaan en viel 12 kilo af in 5 weken. Het is best lekker eten en omdat het om een bepaalde tijd gaat, ook best uit te houden. Kan je daarna weer gewoon gaan diëten of weight watchers. Heel veel succes.
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan

Deel dit artikel

LinkedInFacebookGoogle+

Rubrieken