Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Wist je dat...........

Geschreven door Sabinevankan op April 12, 2009

.....in Australië in 1992 het grootste en zwaarste paasei ter wereld gemaakt werd? De buitenkant van het ei werd gemaakt van chocolade. Het ei was 7 meter hoog en woog 4760 kilo!

Daarmee hebben ze het record van België verbroken. Hier werd namelijk in 1987 een chocolade paasei gemaakt met een hoogte van ruim 6 meter!

Het geven, kleuren en beschilderen van eieren is een eeuwenoude traditie. Het chocolade-ei is in de 18de eeuw als luxevariant op gewone eieren bedacht door Parijse banketbakkers. In het begin maakten ze de chocolade in de mal van een echt ei. Sommige bakkers en chocolatiers deden wedstrijden wie het mooiste ei kon maken. Daardoor werden de chocolade-eieren steeds mooier en lekkerder.

Een paaseitje is lekker, maar eentje van 7 meter hoog is wel even slikken. Hoe lang zou iemand erover doen om een chocolade ei van 7 meter hoog op te eten? En daarnaast, hoeveel kcal zal zo'n ei wel niet bevatten? Laten wij het in ieder geval maar lekker bij af en toe een klein eitje houden.

van de redactie
April 12, 2009 om 08:31
Whoehaa. Ik heb hem even in mijn eetdagboek ingevuld.

Het eitje bevat ruim 25 MILJOEN kcal. Zelfs ik kan daar met mijn beruchte eetbuien niet aan tippen.

Als je als gemiddeld mens 2000 kcal per dag eet, doe je er dus zo'n 35 jaar over om het op te eten, en niet aan te komen. Waarschijnlijk ben je voor die tijd bezweken aan een hartaanval of aan een overdosis endorfine, dus sterf je vroegtijdig, maar wel heel gelukkig waarschijnlijk.
April 13, 2009 om 12:23
maar dan ga je echt niet slanknaarhuis hoor! :bigsmile:
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan

Deel dit artikel

LinkedInFacebookGoogle+