Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Vezels, waarom ook alweer?

Geschreven door Afvallen met Anne op April 24, 2009

Als je gaat afvallen is een belangrijk punt om goed op te letten de hoeveelheid vezels. Maar het is best lastig om voldoende hiervan binnen te krijgen. Zeker als je gaat afvallen en gaat besparen op brood en rijst of pasta. Vandaag in dit special care artikel vertellen we je nog even in het kort waarom vezels ook alweer zo goed zijn, waar zitten veel vezels in en waar moet je op letten als je veel vezels eet?

Waar zijn vezels goed voor?

Vezels zijn stoffen in voedingsmiddelen die voor mensen niet of nauwelijks te verteren zijn. Ze doen hun werk voornamelijk in de dikke darm.

Vezels hebben een positief effect op je darmen. Ze zorgen ervoor dat de massa in je darmen soepel blijft en zorgen op die manier voor een goede stoelgang. Ook zorgen vezels voor een groter volume in je darmen, dit zorgt ervoor dat je darmen meer in beweging zijn waardoor je stoelgang sneller wordt.

Daarnaast zijn vezels erg belangrijk als je wilt afvallen of gewoon op je gewicht wilt letten. Ze levere
Sluit een abonnement 'Afvallen met Anne' af om het artikel te lezen en ontvang toegang tot persoonlijke dagmenu's, handige tips en slanke recepten.

Je probeert een pagina op te vragen die alleen toegankelijk is voor abonnees. Helaas wordt dit abonnement thans niet meer aangeboden. Je kunt de pagina dus niet bekijken.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan

Deel dit artikel

LinkedInFacebookGoogle+