Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Vrouwen vaker dik dan mannen

Geschreven door Willemijn op April 24, 2009

Was het altijd zo dat mannen over het algemeen vaker overgewicht hadden dan vrouwen, in Nederland is dit sinds kort omgekeerd. Uit een Frans onderzoek in vijftien landen blijkt dat vrouwen vaker last hebben van overgewicht dan de mannen.

Nederland is het enige land in West Europa waar dit zo is, in alle andere landen zijn de mannen nog steeds de grootste groep met overgewicht. Al komen de Britse, Griekse en Portugese vrouwen wel redelijk in de buurt van de Hollanders.

Overgewicht speelt in bijna alle landen van Europa een grote rol. In veel landen heeft bijna de helft van de inwoners last van overgewicht. Frankrijk is het enige land waar mannen en vrouwen overwegend een normaal gewicht hebben, dat wil zeggen een BMI van 18,5 tot 24,9.

De Nederlandse mannen daarentegen zijn samen met de Franse mannen de slankste van Europa. Frankrijk heeft daarnaast ook het hoogste percentage vrouwen met ondergewicht.

Opvallend is dat veel vrouwen in Frankrijk helemaal niet vinden dat ze ondergewicht hebben, volgens een van de onderzoekers laat dit alleen maar zien dat de Fransen een ander gewicht ideaal vinden dan in andere landen. Het omgekeerde is het geval in Groot-Brittannië, Spanje en Portugal, hier zien de vrouwen zichzelf als zeer slank terwijl ze dit overduidelijk niet zijn.

Bovenstaande ontwikkeling is best zorgwekkend. Dit betekent namelijk ook dat het percentage van mensen met overgewicht nog steeds stijgt aangezien er niet minder mannen met overgewicht zijn. En overgewicht brengt nog altijd erg veel risico’s voor je gezondheid met zich mee.
Het is daarnaast extra ernstig omdat over het algemeen blijkt dat vrouwen er meer moeite mee hebben om af te vallen en dan op gewicht te blijven dan mannen. Natuurlijk zijn er altijd uitzonderingen op de regel maar over het algemeen genomen is het voor mannen makkelijker om de knop om te zetten en af te vallen dan voor vrouwen. Voor vrouwen blijven er altijd vele verleidingen op de loer liggen waar ze zich gemakkelijk weer aan vergapen. Het oplossen van het overgewicht probleem wordt hier lastiger van. Maar aan de andere kant biedt het ook weer kansen, vrouwen zijn namelijk wel heel leergierig als het op gezonde voeding en afslanken aankomt. Door hier op in te spelen kunnen ook vrouwen goed afvallen.

Maar eh dames, zullen we de mannen eens laten zien wat we waard zijn en deze trend weer keren? Hoezo hebben vrouwen meer last van overgewicht dan mannen? Over een tijdje niet meer hoor!

Van de redactie

Bron: Nu.nl
April 24, 2009 om 04:44
Kijk, that's the spirit! Ik houd wel van een wedstrijdje. En hoewel ik normaal gesproken niet zo van de generalisaties gecharmeerd ben moet ik zeggen dat ik mezelf wel herken in "vergapen aan verleidingen" en "leergierig". Die leergierigheid is precies waardoor ik nu het afvallen leuk begon te vinden.
April 24, 2009 om 12:19
Tsja, het is vast wèl zo dat zich hier meer vrouwen dan mannen aangemeld hebben. Vrouwen zijn nu eenmaal meer met hun gewicht bezig dan mannen.
Ik hoor op een feestje nu nooit eens mannen over "de lijn" praten. Nee, die trekken zich daar gewoon weinig van aan en bieren rustig verder :lachen:
Misschien focussen wij vrouwen ons veel te veel op het afvallen, wedden??

Afschuwelijke foto trouwens zeg, eng gewoon!

Ik voel wel voor een wedstrijdje, maar hoe we dat moeten meten dan???


Groetjes,

:caffelatte:
April 24, 2009 om 14:17
Ik ken juist wel veel mannen die tobben over hun gewicht en hoe ze dat moeten verlagen. Die mannen zijn jong, tussen 25 en 35. Ik denk alleen dat mannen er niet graag over praten. Vrouwen vinden het over het algemeen leuker om te 'klagen' over allerlei dingen. Mannen hebben het eerder over sport of hun werk bijvoorbeeld.

Ik ben van mening dat overgewicht op te lossen is als mensen het weer NORMAAL gaan vinden om te sporten en te bewegen. Nu ben je meteen een sportfreak of gezondheidsfreak als je een paar keer in de week sport (zoals ik). Vroeger, ja vroeger :oma: , was dat allemaal heel normaal. Op de fiets overal heen door weer en wind. In de winter lekker schaatsen in het weekend. En in de zomer buiten fietsen, wandelen, zwemmen, voetbalwedstrijdjes...
April 25, 2009 om 02:27
@caffelatte: we gaan eigenhandig de statistiek proberen te beinvloeden. Nu maken die kilootjes van mij nog niet zo'n verschil, maar het is een begin. En we gaan dikke dames die ons pad kruisen niet bekritiseren (werkt averechts) maar desgevraagd van zeer waardevolle tips voorzien. Doe ik ook al, maar ik gaf ook mannen tips. Daar houd ik nu mee op, want het blijft een wedstrijdje natuurlijk. :satan01: (nee hoor, grapje... voordat de hel losbarst... ;)) En over een jaar staat op nu.nl dat die NL dames het nog niet zo slecht doen.

@ishgirl: ik ben bang dat je gelijk hebt. Ik voel me ook al een hele bink als ik in anderhalf uur ergens heenfiets. Was vroegah waarsch. wel normaler. En sporten doe je tegenwoorden niet uit noodzaak, omdat je geen auto hebt maar wel ergens heenwilt, of om te spelen, maar als onderdeel van een "lifestyle". En daar hoort een duur sportschoolabonnement bij.
April 26, 2009 om 16:11
Ach wat kan ik zeggen als man,

Het is een kwestie van willen en niet van moeten. Ik moest een hoop afvallen. Want dan lig je weer beter in de markt zeggen ze. En als ik ergens een hekel aan heb is het wel moeten. Maar ineens wilde ik afvallen en ben telkens meer gaan bewegen. Daardoor ging het ineens erg snel. En met slanker worden en het lol hebben in meer beweging werkt het als een soort van verslaving. Maar net als velen is het lekker eten en drinken een vijand en ben daarom maar weer tijdig het proces van slank blijven ingedoken. Het registreren van wat je eet en wat je aan beweging hebt is voor mij belangrijk. Maar al die moeite (vinden vele die ik spreek) levert wel resultaat. En niets is leuker om mensen te horen zeggen dat je een leuk figuur hebt en het zichtbaar is met wat je doet. en ik denk dat dit geldt voor mannen en vrouwen.
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan

Deel dit artikel

LinkedInFacebookGoogle+

Trefwoorden