Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Belgische wereldprimeur: De kreeft-en krabburger

Geschreven door Isabella op April 24, 2009

Voor wie eens wat anders wil dan een vettige hamburger en uitgekeken is op de gepaneerde fishburger.

Binnenkort zullen twee nieuwe hamburger variaties op de markt worden gebracht, nl. de kreefthamburger en de krabhamburger.
Deze hamburgers worden gemaakt door de Luikse landbouwkundige voedingsingenieur Christian-Léopold Lorand .

De hamburgers hebben de vorm van een traditionele hamburger met een diameter van 12 cm, een dikte van 4 cm en weegt 200gr.
Volgens de voedingsingenieur zijn ze 100% natuurlijk, dus bevatten ze geen kleurstoffen en/of bewaarmiddelen.

De hamburgers worden bevroren geleverd en kunnen gebakken worden op een plaat, in een traditionele oven of microgolfoven met grillfunctie.
Ze worden geserveerd in een hamburgerbroodje met een kreeftensausje of met een krabvelouté.

 "Deze nieuwe hamburgers werden sinds deze week gepatenteerd", verklaart Christian-Léopold Lorand.
"Door deze hamburgers te ontwerpen, wens ik kreeft en krab voor eenieder en ieders beurs toegankelijk te maken". Er worden momenteel ook onderhandelingen met de Hamburger Giant Mc Donald's gevoerd", vertelt hij er nog bij.

Wie weet staat er binnenkort op het Mac Menu: kreeftenhamburger met frietjes en Coca Cola (light)

(Bron: persbericht)




April 24, 2009 om 11:21
goh, waarom is niemand hier eerder op gekomen?
of is hier geen markt voor?
April 24, 2009 om 11:23
Hmmmm, lekker lijkt me dit!
April 27, 2009 om 11:12
Waarom nu weer een kreeften/krab-burger? Ik vind de Mc Donalds zowiezo een slecht concept. Misschien is het wel mager, maar er gaat alsnog vette saus overheen en bovendien: wat zijn de gevolgen als mensen nu wereldwijd meer kreeften en krabben gaan consumeren? Waarom niet gewoon wat minderen in de vleesinname ipv aanzetten tot overbevissing. Ik weet dat het waarschijnlijk heel zwartr-wit is, maar als ik in een restaurant al die kreeftjes met dichtgeplakte scharen zie wordt ik helemaal naar. Geen enkel vlees is echt goed behandeld, maar de manier waarop schaaldieren in leven gehouden worden en klaargemaakt worden staat mij niet aan.
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan

Deel dit artikel

LinkedInFacebookGoogle+

Trefwoorden