Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Nieuwe columnist: Cecillia

Geschreven door Cecillia op April 24, 2009

Hallo allemaal,

Ik ben Cecillia (dit is ook mijn nickname). Ik ben single, woon in Noord-Holland in een koopappartement en wordt dit jaar 30. Ik studeer nog maar heb daarnaast een stressy baan. Ik ben al sinds mijn 15e aan de lijn, zonder succes overigens. Op mijn 15e begon ik met Maaltijd+ (een maaltijdshake zoals Slimfast of Weight Care) en 20+ druppels. Die druppels gingen mij het makkelijkste af want in die tijd kon ik geen pillen slikken. Door de komst van de afslankpillen heb ik in ieder geval geleerd om ook paracetamolletjes door te kunnen slikken (ieder nadeel heeft zijn voordeel).

Zoals gezegd heeft het me allemaal niet geholpen. Toen ik begon had ik hoogstens 5 tot 10 kilo overgewicht, nu is dat al meer dan 40! En die gaan eraf! Dit jaar nog. Ik ben gestopt met diëten en heb het afval-lot in de handen van mensen gelegd die er verstand van hebben. Ik ga naar een diëtiste en naar de sportschool. Die laatste kost me een rib uit mijn lijf (zou dat een kilo schelen?) maar ik geloof er dan ook heilig in dat het gaat werken. Zij bieden namelijk een programma aan dat op lange termijn moet helpen met afvallen. Volgens hen ga ik de eerste 6 maanden niet afvallen (lekker dan ). Maar dat geeft mij dan weer mooi de tijd om te schrijven over hoe het is om dik te zijn.

Daar zullen mijn columns dan ook over gaan. Hoe is het om dik te zijn, wat gaat er door je heen, hoe reageert de omgeving op mensen met overgewicht, is het wel zo erg om dik te zijn of is het juist mooi, de stress van afvallen, het conflict met jezelf en noem nog maar een aantal onderwerpen op. Overigens zijn suggesties altijd welkom!

Ik ben begonnen met het schrijven van een blog: www.ilovemybody.nl en naast de columns op de website zal ik daarmee blijven doorgaan. Op deze website zal ik elke maand een column schrijven, ik ben benieuwd wat je ervan vindt!

Groetjes Cecillia

En dan nu haar eerste column.

Zomers weer: Wat trek ik aan????

Het is weer zover. Eindelijk is het weer zomer! Of nou ja, bijna is het weer zomer. Wat hebben we er lang op moeten wachten he? En tegelijkertijd slaat bij mij de paniek toe! Wat moet ik aan? Volgens mijn planning zou ik alweer maatje 46 aan moeten kunnen maar na de kerst moest ik opeens maat 50 aan. Wauw, zo erg is het nog nooit geweest. Nu, een paar maandjes na oud en nieuw zit ik wel weer ruim in de maat 48 maar ja, zeg nou zelf, dat is toch niet bepaald leuk in een zomerjurkje.

Korte broeken? Die kruipen omhoog waardoor mijn benen langs elkaar schuren (erg pijnlijk na een tijdje). Rokjes? Ook hier schuren benen langs elkaar en ik voel me er erg ongemakkelijk in. Drie kwart broeken, zijn een leuk en goed alternatief. Wat ik wel een beetje raar vind van de kledingfabrikanten zijn de navy-breedtestrepen op t-shirts. Wordt ik optisch lekker dik van.. Ik ga daarom deze zomer maar eens op zoek naar leuke tunieken. Die worden steeds ‘vrouw’ vriendelijker.

En dan de terrasjes… ik griezel er nu al weer van. Niet van de terrasjes zelf hoor, hartstikke gezellig. Wel van de rieten stoelen. Ik pas er net in, echt net, mijn heupen puilen een beetje uit de stoel aan de zijkant van de armleuningen (enorm charmant, maar niet heus). Maar het ergste vind ik nog wel dat er meestal geen kussentjes in die stoelen zitten! Gevolg? Een prachtig motief in je benen als je opstaat. Daar schaam ik me nog het meest voor. En toegegeven, de benen van mindere omvang hebben hetzelfde patroon in hun vel staan maar toch… ik voel dat alle ogen op mij gericht zijn bij het opstaan. En bij het manoeuvreren tussen de tafeltjes door (waarom staan ze ook zo dicht op elkaar) met al je shoppingbags. Pfff. Wat een gedoe. Een tiental sorry’s later sta ik dan eindelijk weer aan de rand van het terras.

Hoe graag ik ook naar het strand of zwembad zou willen, ik doe het niet. Ik zou echt niet weten wat ik aan moet trekken. Oke, voor een strandwandeling lukt dat nog wel maar als ik met vriendinnen op het strand ga liggen dan hou ik altijd een korte broek en t-shirt aan. Wat zij dan weer ‘ongezellig’ vinden. Tuurlijk zijn er genoeg vrouwen die het durven: een badpak aantrekken. Respect! Dat meen ik echt. Want ik durf het niet. Ook al vind ook ik dat ik ben wie ik ben en dat ik best gezien mag worden. Toch lukt het me niet om mezelf in al mijn glorie te tonen.

Ja, lekker hoor dat mooie weer. Vooral handig om elke avond even een rondje te wandelen en zo aan de nodige beweging te komen. Nu nog eens nadenken over wat ik zoal aan kan trekken. Heeft iemand tips?
April 24, 2009 om 10:29
Gezellig, een nieuwe columniste. Leuk.

Wist je dat mannen vrouwen die kleding met een breedtestreep dragen tot 4 kilo lichter schatten? Gek he? terwijl lengte juist zou moeten afkleden.

En dat badpak zou ik gewoon doen. Als dertiger zie je er een stuk beter uit dan 70 jarige oma Tokky die haar cellulitis laat wapperen in haar bikini. Ik denk altijd maar, wat kan het ook allemaal schelen.
Onbekend
April 24, 2009 om 10:44
Leuke en herkenbare column.
En een badpak gewoon lekker aantrekken. Meid waarom zou je maden gaan kweken terwijl ook wij gewoon lekker kunnen genieten van zon, zee en strand.
En er zijn leuke badpakken te koop in een grotere maat.
Ik geniet er tenminste weer van om lekker te gaan zwemmen.
Oke ik voel de blikken wel hoor.. Maar ik ben sterker dan een paar blikken. En laat ze er maar wat af kijken. Graag zelfs haha des te minder hoef ik zelf te doen.
En de stoelen. Tja dat vind ik ook altijd weer een ramp. Waarom de stoelen net niet wat breeder maken? De mens is ook wat breder geworden toch?
Hmmm wij zijn op zoek naar een goede tuinset haha. Mijn man, die 30 kilo lichter is, zakt altijd door de stoelen heen hihi.
Meid geniet van de zomer. De zon op je huid. Laat jezelf zien, je bent het waard.
:juriska:
April 24, 2009 om 13:59
Haaai,

Leuke en herkenbare column heb je geschreven! Ook het strand vind ik zeer herkenbaar (ook toen ik nog 15 kilo lichter was vond ik dit een drama) maar goed ik dacht eigenlijk toen ik het las dat je in korte broek en shirt zou gaan liggen dat je eigenlijk alleen maar nog meer zou opvallen, tenminste het zou mij juist meer opvallen. Ik zou gewoon lekker maling aan het ideaalbeeld van de mens hebben en gewoon lekker gaat liggen in je badpak! Laat je niet uit het veld slaan door de mening van een ander!

Nou ben benieuwd naar je volgende column, succes met de strijd in ieder geval!
April 25, 2009 om 03:48
Heey Cecillia,

Heerlijk, zo herkenbaar! En om nog een tip te geven, ik heb in mijn kast van die half-doorzichtige shirts,(een beetje klamboe achtig) en erg luchtig. Die draag ik altijd graag over mn badpak, je kunt je badpak gewoon zien maar het verhult wel.

Ik durf je alleen niet te zegggen of ze die nog verkopen, ik heb ze toen bij de M&S gekocht.

Oh en die verschrikkelijke terrasjes, vooral op vakantie maken wij er altijd een sport van... Op zoek naar de meest lekker zittende stoelen. En als we die hebben gevonden, kom maar op met de heerlijke cocktails ;)

Suc6 met je strijd en ik ben benieuwd naar je volgende column.
April 25, 2009 om 06:11
Hoi allemaal,

bedankt voor de leuke reacties. Zo'n eerste column is toch altijd weer een beetje eng :shy2:. Maar het bevalt prima.

Bedankt ook voor de tips, ik zal ze zeker gebruiken. Genieten van het mooie weer is voor mij het allerleukste en toch altijd weer bijzonder. Maar toch kan die buik behoorlijk in de weg zitten.

Bedankt allemaal. Volgende maand schrijf ik weer een column, dus blijf lezen! Of volg me op www.ilovemybody.nl

groetjes,
bianca.
April 25, 2009 om 10:12
Hey,

Ik heb nog wel wat kledingtips. Teneerste tunieken als je wat breder op de heupen bent. Als het dan beneden wat breeder uit loopt lijk je veel dunner. Daarnaast altijd kleren nemen die gewoon goed passen ook al moet je daarvoor maat 60 nemen! Als er vetkwabben over een broek uitpuilen is totaal niet charmant. En een maat 60 die gewoon past is wel charmant!

Daarnaast is het een raar idee, maar dingen die juist groot of opvallend drukke motieven over heen doen. Als je bijv. een wat dikkere buik heb dan zorgen dat daar een motief of zoiets zit. Het lijkt maar, maar mensen kijken naar het motief en niet naar het feit dat er een buikje onder zit.

Als laatste inderdaad breedte strepen. Je wordt er echt dunner door geschat!

Wat ik dus vaak draag aangezien ik nogal een perenvorm heb, zijn tunieken die breed uitlopen op de heupen met breedte strepen. En pas had ik van een vriendin het compliment (of min of meer belediging) gehad dat ze eerst nooit door had hoe breed mijn heupen echt waren. Pas toen we een keer na het sporten beiden gingen douchen had ze zoiets van toen pas zag je dat je toch wel echt heupen had. Dus ze had zoiets van je weet het goed te verbergen met je kleren.

Hopelijk hebben jullie iets aan mijn tips en wie weet komen er nog meer goede tips zo.

Succes iedereen met afvallen en leuke kleren zoeken.

Groetjes Vicky
April 25, 2009 om 13:33
mag ik ook nog een tip geven?
ik weet het na 66 kilo's eraf heb ik jouw probleem niet meer, maar wel gehad in het verleden.
ik zou je willen zeggen...............
trek aan wat je zelf leuk vind, en laat anderen maar kijken.
binnenkort ben jij ook slank. Toch?
April 27, 2009 om 05:48
Ik herken inderdaad je verhaal, alleen ga ik wel naar het strand en als ik een plekje heb gaat mijn badpak uit en blijf ik lekker zitten in mijn zwempak. Teveel lopen is uit den boze ivm het het schuren van de benen, maar ik zit wel en geniet ervan.
Het uitzoeken van je kleren is iedere seizoenswisseling een probleem, ik koop niet zoveel aan het einde van het seizoen, want ik ga toch afvallen en dan moet ik toch weer die oude kleren, in dit geval zomerkleding aan.
:bye:
groetjes diabethje
Onbekend
April 27, 2009 om 10:23
Ik kan op je blog alleen maar een bericht achter laten als je je aanmeld. Nou, voorlopig was ik niet van plan om me weer ergens aan te melden, maar bij deze wil ik laten weten dat ik NU al fan ben van je website!
Wat ben jij dapper en vast beraden! Ik zet je site bij mijn favorieten en zal de komende maanden regelmatig terugkeren. Ik wens je heel veel succes de komende tijd. Het zal niet altijd makkelijk zijn, soms zal het zelfs heel zwaar zijn en er zullen enorme struikelblokken en verleidingen op de weg staan. Maar je staat dus niet alleen, want een heleboel mensen staat achter je!

Ik vind je teksten onzettend leuk om te lezen. Hillarisch herkenbaar. Dat geeft het gevoel niet alleen te zijn. Ik ben ook zo'n volle vrouw met schurende benen en rietafdrukken in mijn dijen.

Succes en zet 'm op!!!
April 27, 2009 om 17:27
goh er zijn nog best heel veel van jullie veel stoerder dan ik! Wauw. Goed hoor.

@Mariekezetdoor: aanmelden op mijn blog is gratis, dus ga gerust je gang. Maar in je favorieten zetten is natuurlijk ook een optie. niet vergeten nog eens terug te komen

en bedankt voor alle kledingtips. grappig om te zien hoe creatief iedereen met de probleemzones omgaat.

groetjes,
cecillia

May 1, 2009 om 09:39
Zo enorm herkenbaar!

Toen ik 14 was ben ik ook aan de maaltijdvervangers gegaan. Inmiddels weeg ik ook 40 kilo zwaarder dan toen en ben 28 jaar. Komende week ga ik op vakantie en weet niet wat ik in mijn koffer moet doen. Heb maar 1 badpak en 1 bikini (maar al dat vet wat eroverheen puilt zie ik toch niet echt zitten ook niet voor de mensen die mij zien). En waar ik helemaal tegenop zie: vliegtuigstoel! Zou ik er nog wel in passen? Vorig jaar juli woog ik nog 6/7 kg lichter en ging het nog maar net. Ik schaam me zo DIEP! En weet het eigenlijk niet meer. Ik wil afvallen maar om gekke reden lijkt het telkens een tijdje te lukken en dan verval ik weer in mijn stomme gedrag en is het hek van de dam. Ik ga je volgen. Misschien is het wel een enorme steun om te zien dat ik niet de enige ben die deze strijd voert... (en kan ik weer motivatie opbrengen om te lijnen/sporten).
gr. smartie
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan

Deel dit artikel

LinkedInFacebookGoogle+

Rubrieken

Trefwoorden