Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Witte thee helpt bij afvallen

Geschreven door Willemijn op May 4, 2009

Witte thee vermindert de aanmaak en groei van vetcellen en verhoogt de afbraak van vet uit deze cellen. Hierdoor kan het afvallen vergemakkelijken en er voor zorgen dat je minder snel aankomt.

Het is al langer bekend dat plantenextracten effect kunnen hebben op de vetcellen. Omdat er steeds meer mensen komen met overgewicht besloten onderzoekers van het tijdschrift Nutrition&Metabolism te kijken naar het effect van witte thee op de vertering, opname en opslag van vet in het lichaam.

Menselijke vetcellen werden bewerkt met een witte thee extract en er werd gekeken naar het effect hiervan op de aanmaak en afbraak van vet(cellen). Het bleek dat de groei van vetcellen, ook wel de aanmaak van vetmassa, werd verminderd zonder dat de cel werd aangetast. Daarnaast zorgde de witte thee er ook voor dat er meer vetafbraak plaats vond in de vetcellen.

Witte thee extracten zijn dus ideaal als het gaat om het terugdringen van overgewicht. Helaas is het nog niet bekend of het drinken van witte thee op zich ook dit effect geeft. Hier wordt waarschijnlijk nog wel verder onderzoek naar gedaan. Toch zou het wel een handige oplossing zijn om overgewicht terug te dringen, het is voor veel mensen een dagelijkse gewoonte om thee te drinken, het zou toch mooi zijn als je door het drinken van witte thee gemakkelijker afvalt en ook niet meer zo snel aankomt. We houden jullie in ieder geval op de hoogte over dit onderwerp.

Je hoort natuurlijk vaker dat bepaalde theesoorten, zoals groene thee, een positief effect hebben op overgewicht. Ben je wel eens benieuwd welke theesoorten welk effect hebben? Houd dan de site in de gaten want binnenkort verschijnt er een speciaal artikel over thee en afslanken.

Bron: Nutrition&Metabolism
AUM
May 4, 2009 om 09:00
Mijn nicht is ook dankzij groene thee best een hoop afgevallen. Zij dronk dat best heel erg veel.

Uiteraard samen met een gezonde :steppen: :brocolli: levenstijl er naast
May 4, 2009 om 10:56
Volgens mijn dietiste mag ik maar 2 koppen groene thee per dag en is het beter witte thee te drinken.
Weet iemand hier meer van??
May 4, 2009, gewijzigd door Vuurkonijn op May 4, 2009 om 12:32
ik drink al jaren meerdere koppen groene thee(en soms ook witte thee) per dag, merk er echt niks van.. helaas :(
May 4, 2009 om 12:53
@Hippo1979

Het is een dietiste die ik via de huisarts heb toegewezen gekregen.
Ze had het over bepaalde stoffen in groene thee die niet zo goed voor je zijn .. zal volgende keer nog eens vragen welke stoffen ze bedoelt.
May 4, 2009 om 13:17
Ook bij mij heeft groene thee tot nu toe geen resultaat. Toch maar overstappen op de witte dan???!
May 4, 2009 om 16:19
ook ik gebruikte groene thee capsules, met nul resultaat.
May 4, 2009 om 17:22
Drinken heeft een gunstig effect op de stofwisseling. Water drinken ook. Verwacht alleen geen wonderen. Het helpt namelijk maar een beetje. Witte, groene en zwarte thee zijn allen van dezelfde theeplant. Het verschil ontstaat door de leeftijd van de bladeren en de manier van drogen.

Witte thee bevat de jongste bladeren en wordt op lage temperatuur gedroogd. Hierdoor bevat het meeste antioxidanten. Het is daarmee gezonder dan groene thee. Om af te vallen hoef je geen wonderen te verwachten van thee. Voor een gunstig effect op je gezondheid wordt een minimum van 4 koppen per dag geadviseerd. Losse thee uit de toko is trouwens heel anders dan de zakjes die je in de supermarkt kunt kopen. De thee wordt heel erg bitter als je deze te lang laat trekken of met te heet water zet.
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan

Deel dit artikel

LinkedInFacebookGoogle+

Trefwoorden