Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Tip: Test je kennis over tussendoortjes

Geschreven door Willemijn op May 5, 2009

Vind jij het ook altijd zo moeilijk om een gezond tussendoortje te kiezen als je geen fruit of groente wilt nemen? Ben je ook altijd bang dat je door het eten van een klein ijsje al aankomt? Kijk dan eens bij de tussendoortjes vergelijker van Ola. Hier kun je in één oogopslag zien hoeveel kcal jouw favoriete tussendoortje bevat. Je kunt er ook zien welk tussendoortje vergelijkbaar is qua kcal. Handig als je ook wel eens wilt variëren.

Wil je wel eens je kennis over tussendoortjes en de hoeveelheid kcal testen? Doe dan het vergelijkingsspel. Je krijgt telkens twee plaatjes van tussendoortjes te zien en moet dan kiezen welk van de twee de meeste kcal bevat. Dit spel kan je goed helpen om bewuster te worden van je eetpatroon.

Klik hier om het spel te spelen.

Om je alvast een beetje te helpen bij het maken van een gezonde keuze hier een overzichtslijstje van een aantal gezonde tussendoortjes.

Rauwkost, alle soorten zonder dressing (100 gram) 14 kcal
Zoute stokje (5 stuks,5gr) 19kcal
Lange vinger ( 1 stuks) 21 kcal
Popcorn naturel (1 handje 10gr) 38kcal
Japanse mix (1 handje 10gr) 42kcal
Raketijsje 42 kcal
Speculaasje 49 kcal
Bastognekoekje 49 kcal
Krentenkoekje ( 1 stuk) 55 kcal
Vers fruit, alle soorten (1 portie, 125 gr) 65 kcal
Evergreen (1 stuk) 70 kcal
Ontbijtkoek (1 plak) 76 kcal
Eierkoek 90 kcal
Liga Milkbreak 100 kcal
Mueslireep 110 kcal
Fruitkick 130 kcal
Snelle Jelle ontbijtkoek 168 kcal
May 5, 2009 om 09:08
ik moest wel lachen om die ola-reclame.

ik denk dat er veel moeders zijn zoals degene die haar kind een 'magere' cracker gaf. die denken alles van calorien te weten, maar in feite niet verder komen dan wat oversimplistische basisregeltjes als 'ijs is slecht' en niet begrijpen dat een liga wel gezond is vanwege de krenten en het volkorenmeel enzo, maar niet direct 'slank' is.
May 5, 2009 om 09:44
Haha, had alles goed met die tussendoortjesvergelijker. Naja, erg moeilijk is ie ook niet. :P
May 5, 2009 om 10:36
nou zon liga milkbreak zit vol met suiker en meel..ook lekker slecht dus..
Onbekend
May 5, 2009 om 13:25
hela, bedankt voor de tip ik heb het lijstje af geprint
May 5, 2009 om 14:11
Ik krijg al onmiddellijk zin in al dat lekkers. Beter die lijst niet te veel bekijken en aan iets anders denken, zoals frieten met mayonaise.
May 6, 2009 om 03:42
Jammer dat er alleen naar de calorien wordt gekeken. Zoals al eerder werd gezegd, minder calorien wil neit zeggen dat het dan ok ineens een gezond tussendoortje is. Zou veel fijner zijn als bij zulkk soort lijstjes ook eens het aantal grammen vet, voedingsvezels en suiker zou staan. Dan kan iedereen er tenminste wat mee.
May 6, 2009 om 05:43
Er stond vandaag een artikel in de krant over die 'tussendoortjesvergelijker' van Ola. Men zegt dat het een zoveelste voorbeeld is van promotie van ongezonde voeding.
"Het is niet omdat iets weinig kcal bevat, dat het ook gezond is."
Daar hebben ze wel een punt, vind ik.
Een stuk peperkoek, mueslireep, sultana, rijstkoek, handvol noten, ... bevat misschien meer kcal, maar ze bevatten ook meer voedingsstoffen en zijn aldus gezonder.
Een ijsje vult ook niet echt vind ik. Het kan wel eens smaken, op een zwoele zomeravond. Maar ik verkies toch een stuk fruit of handvol noten of rozijnen boven een ijsje als tussendoortje!
May 6, 2009 om 19:19
Is het nog iemand anders opgevallen dat het in beide spots de zwaardere dames zijn die met een gezonder (ja echt wel - misschien meer calorieën maar wel voedzamer waardoor je geen tweede meer nodig hebt!!!) tussendoortje aan komen dragen? Ola geeft hiermee de boodschap aan alle mensen die proberen af te vallen dat je TOCH WEL een ijsje mag. Ik vind het echt walgelijk, sorry.
Als het je niet meteen was opgevallen: kijk zelf maar eens, de spots staan op hun eigen site: http://www.tussendoortjesvergelijker.be/
Ik protesteer! Ik vind dat uiteindelijk nog het ergste van de hele campagne. Dat ze zelfs daarnaar hebben gekeken (want geloof maar niet dat dat toeval is, in zo'n spot zoeken ze altijd naar een model waar je meteen 'voeling' mee hebt) Laat jullie dus niet misleiden!
Want het is gewoon echt wel zo dat sommige mensen er niet hoeven naar te kijken - misschien zijn ze helemaal niet gezond maar ze komen niet aan dus maakt het niet uit, en anderen wel. En het zijn net die anderen (wij dus die hier op de site ook zitten) die ze willen aanspreken. Walgelijk! Awoe voor Ola! (voor wie het Leugenpaleis kent) :-)
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan

Deel dit artikel

LinkedInFacebookGoogle+

Trefwoorden