Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Door kauwgom minder eten

Geschreven door Willemijn op May 5, 2009

Door kauwgom eet je minder ongezonde snacks en snoep. Dit kan op de lange termijn een groot voordeel zijn voor je gewicht.

Dit alles blijkt uit een Amerikaans onderzoek, van de Federation of American Societies for Experimental Biology, waarbij 115 mensen tussen de 18 en 54 jaar elk uur van de dag een kwartier lang op een suikervrij kauwgompje kauwen. Daarna kregen ze een lunch en drie uur later kregen ze verschillende snacks aangeboden. De proefpersonen mochten zelf bepalen hoeveel ze wilden eten. Ditzelfde experiment werd vervolgens herhaald zonder dat de proefpersonen kauwgom aten. Uit deze tests bleek dat de proefpersonen minder aten als ze eerst op kauwgom hadden gekauwd. Van zoute snacks werd gemiddeld 40 kcal minder genomen en van de zoete snacks 60 kcal minder. Ook voelden de proefpersonen zich energiek en minder suf door de kauwgom.

Het lijkt maar een kleine hoeveelheid, 40-60 kcal maar als je lange tijd dagelijks 40-60 kcal extra binnen krijgt kan dit na een jaar zorgen voor een gewichtstoename van 2 tot 3 kilo. Hetzelfde geldt andersom, je kunt door deze vermindering in een jaar tijd 2-3 kilo afvallen. Uiteraard is het dan wel handig dat je kiest voor suikervrije kauwgom.

Dit soort kleine dingen kunnen heel belangrijk zijn bij het afvallen. Je denkt misschien wat kan het nu voor kwaad dat ene snoepje op een dag maar als je dit dagelijks doet kan het uiteindelijk toch gevolgen voor je gewicht hebben. Een ander voorbeeld waar je gemakkelijk op kunt besparen is suiker in je thee of koffie, als je per dag drie kopjes thee of koffie zonder suiker neemt levert dat na een jaar 3 kilo gewichtsvermindering op.

Wie weet een goed idee om je eigen eetpatroon nog eens onder de loep te nemen?

Bron: Leeftijdlozeschoonheid.nl
May 5, 2009 om 04:42
Ik eet nooit kauwgom, maar misschien nu toch wel een idee. Inderdaad in de middag heb ik altijd honger en snaaizin. Dus als ik dan een kauwgom neem...

Het proberen waard in elk geval.

:ladymurtceps:
May 5, 2009 om 04:47
hmmm ik dacht dat het kauwen juist de vorming van speeksel bevorderde, met eetlust tot gevolg
May 5, 2009 om 04:52
ik krijg van kauwgom wel altijd honger eigenlijk,
maar als ik net kauwgom heb gekauwd vind ik bijna niets lekker.
ik zal het uitproberen.
May 5, 2009 om 04:57
Xylitol is toch licht laxerend? Zit vaak in suikervrije kauwgom.
May 5, 2009, gewijzigd door Poging2ditjaar op May 5, 2009 om 05:02
(hey lalalaa) Ja dat dacht ik ook.

Dat het kauwen op zich maar ook het zoetstof in de kauwgom het lichaam het idee geeft dat het iets aan het eten is en daardoor verwacht dat er eten komt. Gevolg is dat het lichaam stoffen aan gaat maken die de spijsvertering in gang zetten. gevolg: honger.

Maar dan zeggen ze ook weer dat je met het kauwen op zich 6 kcal meer verbrand in rust dan zonder op kauwgom te kauwen.

En deze proef hierboven...

Er zijn dus nogal tegenstrijdigheden over.

Al lijkt de proef hierboven wel ok en kan ik me wellicht minder schuldig voelen over het feit dat ik de hele dag kauwgom kauw :bigsmile:
May 5, 2009 om 05:04
ja ik weet ook niet beter dat het juist je eetlust opwekte.
May 5, 2009 om 06:00
ik eet al mijn leven lang kaugom, maar het helpt idd tegen trek in iets lekkers.
heb je een vreetneiging, kauwen maar , het werkt niet altijd, maar vaak wel
May 5, 2009 om 06:30
Zonder kauwgom kan ik niet lijnen. Dat is echt zo en ik heb het echt zo ervaren. Als ik niet lijn, de periode tussen 2 lijn-episodes, dan heb ik geen behoefte aan kauwgom maar stop ik weer met allerlei te eten, dan moet ik kauwgom anders lukt het niet.Het is alleen niet zo goed voor die gewrichten heeft mijn tandarts me verteld, dus waarschijnlijk zijn die van mij voortijdig versleten en ja, wat dan? Dat zien we dan wel weer , geen zorgen voor morgen.
May 5, 2009 om 06:40
Ik heb ook altijd een pakje kauwgom in mijn tas. Als ik dan "honger" heb of snaaizin dan pak ik kauwgom en dan ben ik iig aan het kauwen, Het idee datj ei ets eet en in je mond hebt. Helpt bij dus wel tegen de trek.
May 5, 2009 om 08:32
Elk uur een stukje kauwgum lijkt mij niet goed voor je gezondheid. Was er in het verleden niet een discussie over aspartaam etc? En gaat e.e.a. geen invloed hebben op je stoelgang?
Zo een paar stukjes per dag zal geen kwaad kunnen :) Je hebt ook van die piepkleine minipepermuntjes. Bij lekkere trek daar eentje van nemen en je lust voorlopig niks anders meer van de mentholsmaak :)

May 5, 2009 om 08:43
ik heb het vroeger wel eens geprobeerd, maar ik ging er niet minder van eten en ik vond het uiteindelijk maar vies staan om de hele dag te zitten kauwen.
Onbekend
May 5, 2009 om 13:32
Ik geloofde niet, dat het kauwen op kauwgom, mijn zin in snoep zou verminderen, toch maar een poging gewaagd en ja hoor, ik hoefde niet te snoepen.
Maar...WEET IEMAND EEN MERK KAUWGOM WAT OF NIET AAN JE FRAME PLAKT???:janken:
Groetjes Janneke
May 7, 2009 om 08:08
Het kan best zijn dat kauwgom kauwen helpt bij afvallen, maar probeer maar eens kauwgom te vinden die niet ongezond is. Als je de belachelijk kleine lettertjes al kan lezen.
In bijna alle kauwgom zit xylitol en/of aspartaam en/of cyclamaat. Ieder met z'n eigen bewezen en/of veronderstelde bijwerkingen en gezondheidsrisico's.
Voor een frisse adem gebruik ik Tictac Mint en als kauwgom soms Stimorol Classic met suiker (dus niet de classic zonder suiker).
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan

Deel dit artikel

LinkedInFacebookGoogle+

Rubrieken

Trefwoorden