Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Mensen met overgewicht hebben minder vitaminetekort

Geschreven door Freya op May 25, 2009

Mensen met overgewicht horen vaak de nadelen voor de gezondheid die het overgewicht heeft en we weten inmiddels al de gevaren van oa diabetes en hart- en vaatziektes. Maar er is soms ook positief nieuws! Uit onderzoek van Fitforme blijkt dat mensen met overgewicht kleinere tekorten (15%) hebben aan vitamines en mineralen dan mensen met een gezond of ondergewicht.

Dat mensen met ondergewicht sneller een tekort aan vitamines hebben is natuurlijk voor de hand liggend, echter dat dit ook ten op zichte van mensen met een gezond gewicht is, is opvallend te noemen.

Fitforme haalde deze resultaten uit een de voedingstest die al 55.000 mensen invulden. Om de dagelijkse inname van vitamines en mineralen te bepalen, wordt in de voedingstest onder andere navraag gedaan naar de dagelijkse inname van brood, vlees, groenten en zuivel. Naast voeding spelen ook fysieke kenmerken zoals leeftijd, geslacht en bewegingspatroon een belangrijke rol in het bepalen van de behoefte van vitamines en mineralen. Een oorzaak van het gevonden resultaat zou een grotere inname van de diverse soorten voeding door mensen met een hogere BMI kunnen zijn.

Dat mensen met overgewicht over het algemeen meer eten dan iemand met een lager BMI, moet duidelijk zijn. Een positieve kant van dit verhaal is dan wel, dat de extra calorieën blijkbaar gehaald worden uit "gewone" voedingsmiddelen en niet uit de ongezonde snacks en tussendoortjes. Deze bevatten vaak veel ongezonde vetten, die erg slecht voor de gezondheid zijn.

Wil jij ook kijken of je voldoende vitamines en mineralen binnenkrijgt? Klik hier voor de voedingstest!

Bron: Fitforme
May 25, 2009 om 07:54
Vreselijk! jullie maken reclame voor een voedingstest van een vitaminetablettenfabrikant! nogal logisch dat ik na de test een vitaminetekort blijk te hebben: zo kan ik meteen op dezelfde pagina een potje tabletjes aanschaffen!

Verder vertrouw ik de teste ook niet. Bijvoorbeeld: Ik heb een flink rood cijfer bij vitamine b5, een tekort van wel 62 %! En dat terwijl andere adviseuers eggen dat : 'Omdat vitamine B5 in veel voedingsmiddelen voorkomt, treedt een tekort aan vitamine B5 alleen bij ernstige ondervoeding op'.

Zoals vaak bij jullie berichten: dit is geen nieuws maar RECLAME!
May 25, 2009 om 08:35
Hou er altijd rekening mee dat Valtaf ook geld moet/wil verdienen.
Door zulke reclame te maken komt er inkomen. voor elke ingevulde test, of voor elk besteld potje vitaminen komen er weer centen op de bank bij de valtafmakers.

Dus altijd goed blijven opletten, en zeker niet alles voor waar aannemen. Je eigen hersens blijven gebruiken en niet die van een ander uit gemakzucht even lenen.
Valtaf moet ook geld verdienen, want voor niks gaat de zon op.

Wakker blijven!

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan

Deel dit artikel

LinkedInFacebookGoogle+

Rubrieken

Trefwoorden