Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Valtaf.nl gaat stoppen! klik hier om erover te lezen.
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Crash

Geschreven door QruunSchram op May 31, 2009

Toen wij twee jaar geleden gingen trouwen, hebben mijn vrouw en ik verschillende avonden besteed aan het uitonderhandelen van de aanwezigenlijst. Van mijn kant was alles overigens allang duidelijk, ik deel al jaren mijn vrienden en kennissen in mijn hoofd in in uitnodigingscategorieën. Het trouwgezelschap is een ui, het aantal schillen wordt in overleg bepaald tussen de echtelieden. Voor mijn vrouw was het nieuw. Nou ja, nieuw. Ze had dit moment in haar leven gewoon oneindig voor zich uit geschoven. Mijn vrouw heeft namelijk een oneindig groot netwerk. Als ze een nieuwe inhoud koopt voor haar succes-agenda dan is ze de eerste week druk met het overnemen van alle te vieren feiten in de familiekring van haar vrienden- en kennissenkring. Op zolder staat een kast waarvan 2 laden geheel gevuld zijn met kaartjes. Dure kaartjes en heel dure kaartjes. 2D kaartjes en 3D kaartjes, beplakte kaartjes, grapjeskaartjes. Voor verjaardagen, verhuizingen, kinderen, tweelingen, ziekte en diploma’s, zomaar en succes. Mijn vrouw is een leger uilen uit Harry Potter, de brievenbus op onze straathoek die van Ligusterlaan 4. De onderhandelingen over het aantal uienschillen ontaardde bijna in een veldslag, maar zij won omdat ik toch nog vrij snel toegaf. Niet alleen stelde mijn vrouw de grenzen, maar ze verbond daaraan de voorwaarde dat we ongeveer evenveel mensen zouden uitnodigen. Voor de balans, belangrijk binnen een vers huwelijk. In de dagen die volgden voegde ik daarom steeds vagere namen toe aan de initieel haarscherpe selectie van echte vrienden en een vleugje familie, waarmee ik vastbesloten was mijn trouwdag door te brengen. Op de lijst verschenen mensen die ik in mijn hoofd al vaarwel had gezegd. Ik peuterde oude bekenden onder stenen vandaan en doorliep voor de zoveelste keer de vele collega’s die 15 jaar farma-industrie me hadden opgeleverd. Mijn vrouw bekijkt uiteindelijk mijn lijst. ‘Wie is dat?’ Het moment van kleine glorie nadert, met deze vraag zet ze een deel van haar kennissen op de tocht voor de receptie. ‘Oh, Peter is een oud collega waarmee ik in mijn farma-tijd nog wel eens lunchte. ‘Mmm, en wie is Carla?’ ‘Carla, ach ja, Carlaatje, een vriendin uit wilde tijden waarmee het nooit wat geworden is. Je zal haar zeker mogen en ze is vrijgezel, dus een leuke match voor je vriend Maarten!’
De volgende avonden besteedt zij aan het inkorten van haar eigen lijst. En zo kwam onze genodigdenlijst tot stand middels opbod en afslag, een veiling van zit en staan-plaatsen. Er waren 5 hotelkamers, waarin we beiden gasten uit Engeland plaatsten. De zesde was voor onszelf. Het waren prachtige kamers, de gasten verbleven er 2 dagen en waren verrukt.
Waarom ik dit allemaal vertel? Ik ben door een van de engelse gasten als tegenprestatie uitgenodigd voor haar 40e verjaardag. Die is over 2 weken, vlak boven Londen. En ik pas net niet lekker meer in mijn mosgroene katoenlinnen pak, dat ik op onze trouwdag droeg en dat ik perse aan wil op het feest in Great Chesterford. Ik ben vandaag begonnen met een crash-dieet. Of nee, ik ben vandaag begonnen met een rondje joggen op de hei en bij thuiskomst ben ik direct begonnen met een crash-dieet. Volgende week hoop ik voor het eerst in lange tijd mijn gewicht weer eens aan jullie bekend te maken.

Qruun Schram is schrijver van ‘Man op de Weegschaal’, volgens Paul de Leeuw, de Margriet, KekMama, Infobesitas, HPdeTijd, Elsevier, Sonja Bakker en heel veel lezers een ‘Ongelooflijk leuk boek!’ Zie: www.manopdeweegschaal.nl
May 31, 2009 om 04:55
Ik weet niet hoe krap het pak zit, maar 2 weken is wel erg kort. Evengoed veel succes ermee. Zo te lezen ga je ervoor, goed zo.

:goteam:

:edua:
May 31, 2009 om 12:53
Hoi!

Crash dieet.. Klinkt behoorlijk akelig eigenlijk, als je het woord laat naklinken in je hoofd..
Een crash veroorzaakt over t algemeen een hoop puin, vernielt, richt schade aan..

Voor een positieve impuls, als 'in een korte tijd zoveel mogelijk afvallen om in mijn mooie kleren te passen voor t feestje' lijkt me de benaming: 'spoed-dieet' ofwel 'speed-diet' wat gepaster.. (niet te verwarren met speed-date uiteraard).

Maar ja, de naam wil ook weer niet alles zeggen. Ten slotte heeft de weegschaal het laatste woord in deze.. En jouw goeie pak!

Succes met je crash!

X Bengel

:uhm:
Onbekend
May 31, 2009 om 18:20
Tja, een crashdieet kán voor een korte-termijn succes, maar dit betekent dus dat je sinds je trouwdag weer bent aangekomen...

Stabiliseren lukt niet zo goed?
June 1, 2009 om 16:45
O nee..... Qruun!!!!!
Crashen om even voor een verjaardagsfeestje je pak aan te kunnen...ik duim dat dit goed komt echt waar en als het is gelukt om voor het feestje in je pak te komen heb ik een brede schouder voor je als het weer terug kotm na al dat lekkers op het feestje.

Hou je taai!

ps ik zal vast sorry zeggen voor mijn bot en hardheid ;)
June 1, 2009 om 20:01
tsja wat zal ik nog zeggen. Ik zou alleen willen zeggen, wees een vent en ga nu eens voor de lange termijn.
want ook jij gaat dat kunnen als je maar gelooft in jezelf.
succes
June 2, 2009 om 01:37
Nou, hopelijk gaat het je lukken.
Ik zelf ben ook begonnen met een crash dieet en ben eigenlijk wel benieuwd op wat voor manier jij gaat crashen.

Ik wens je veel succes.
June 2, 2009 om 10:26
Hey,
Je schrijft echt heel leuk :) ik was het verhaal vol spanning aan het lezen, en inneens komt de zin 'waarom vertel ik dit hier', en toen pas realiseerde ik mij dat ik op valtaf zat en dat het artikel tot dan toe totaal niet relevant was :). Maar ik was er mij nog niet bewust van! Leuk verhaal! :).

Wat het laatste stuk betreft, ik zou je aanraden een nieuw pak te kopen (niet te duur want binnenkort kan je je kleinere weer aan).

:toverfeetje:
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan

Deel dit artikel

LinkedInFacebookGoogle+

Rubrieken

Trefwoorden