Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Eet pruimen

Geschreven door Willemijn op June 6, 2009

Je hoort regelmatig over het zogenaamde superfruit zoals de acaibes, granaatappel, framboos en de bosbes. Deze soorten zijn goed voor je gezondheid vanwege het grote gehalte antioxidanten. Echter de meeste soorten met veel antioxidanten zijn niet de soorten die je dagelijks eet, de framboos en de bosbes zou nog kunnen maar vanwege de hoge prijs is dat voor de meesten niet te betalen.

Maar er is goed nieuws, niet alleen deze dure fruitsoorten bevatten veel antioxidanten, ook pruimen zijn echte gezondheidsbommetjes. Vanaf juni weer volop verkrijgbaar en qua prijs een stuk voordeliger.

Antioxidanten zijn stofjes die schadelijke stoffen in je lichaam opruimen. En dat is handig want veel schadelijke stoffen kan er voor zorgen dat je huid veroudert en het verhoogt ook het risico op kanker. Schadelijke stoffen krijg je onder andere binnen door uitlaatgassen, uv-straling en sigarettenrook. Bij pruimen zitten de antioxidanten voornamelijk in de schil, het is daarom belangrijk dat je ook de schil op eet.

Pruimen zijn niet alleen goed vanwege de grote hoeveelheden antioxidanten, ze bevatten ook heel veel vezels. Hierdoor vullen ze goed en zorgen ook voor een goede darmwerking. Pruimen staan erom bekend enigszins laxerend te werken, ze worden niet voor niets aangeraden als je last van je darmen hebt.

Het is dus best een goed idee om eens wat vaker pruimen te eten. Het is ook nog een handige fruitsoort om mee te nemen omdat je niet hoeft te schillen. Naast dat je pruimen gewoon lekker kunt op eten zijn ze ook erg geschikt om jam of compote mee te maken, smaken ze erg goed bij pittige kazen of gevogelte en ze combineren goed met appelmoes.
June 6, 2009 om 07:05
Njammie
Onbekend
June 6, 2009 om 10:29
Ik heb ze vandaag gekocht, naar aanleiding van dit artikel :D
June 6, 2009 om 10:33
Pruimen zijn inderdaad heerlijk (net als verse abrikozen trouwens). Maar voor wie graag frambozen eet: bij mij in de supermarkt hebben ze die ook uit de vriezer, een hele bak voor 2 euro. Dat is best betaalbaar en minstens net zo lekker als verse!
June 6, 2009 om 15:15
Heerlijk inderdaad :D Bedankt voor de yoghurttip! Warm zijn ze ook lekker in yoghurt denk ik :)

Nectarine's, perzikken en abrikozen zijn ook erg lekker en ook weer volop verkrijgbaar :D

PS: kan iemand mij vertellen hoe je kunt zien dat pruimen rijp zijn? Zijn ze dan donkerder paars dan de niet-rijpe?
Onbekend
June 6, 2009 om 15:42
@Annebeth1986,

Rijpe pruimen zijn zachter dan onrijpe die hard zijn.
Maar fruit kun je beter niet opwarmen...

@mirm72,

Goede tip! Zo koop ik ook diverse soorten diepvries-fruit, want die zijn aanmerkelijk goedkoper dan de 'verse' en prima te gebruiken in allerlei gerechten.
June 6, 2009 om 16:51
Nou,ik heb ze deze middag maar snel in huis gehaald .
Lekkeeeeeeeeeeeeer :bigsmile:
June 7, 2009 om 18:22
@Barkie: dank je wel voor de tips :) Dus het maakt niet uit welke kleur ze zijn, als ze maar zacht zijn?

Hoezo kun je fruit beter niet warm maken? Ik kom regelmatig recepten tegen waarbij fruit bereid moet worden met een wartmebron (bijvoorbeeld gegrilde ananas e.d.)

Groetjes :)
June 8, 2009 om 18:54
Ik ben dol op de reine claude, die groene, die zijn zoet :P en verder eet ik heel graag die kleine blauwe met een gele binnenkant.. dat de pit zowat los zit, ik kan toch niet op de naam komen! grrr
Trouwens, ik ben dol op fruit, een paar kiwi's een peer, sinaasappel, appels, momenteel zijn de groene weer erg lekker hmm verse ananas...mjam! eigenlijk moest lijnen niet zo'n straf zijn toch??
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan

Deel dit artikel

LinkedInFacebookGoogle+

Trefwoorden