Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Tip: Doe eens wat leuke strandactiviteiten

Geschreven door Sabinevankan op June 18, 2009

Zit jij nou ook het liefste de hele dag op het strand tijdens je vakantie, maar weet je dat dit eigenlijk niet goed is als je aan het afvallen bent? Zorg dan dat je wat activiteiten op het strand doet. Het is natuurlijk heerlijk om op je handdoekje te liggen, maar op het strand kun je ook op een leuke manier aan lichaamsbeweging doen en hier kun je best aardig wat kcal mee verbranden. Hieronder staan verschillende strandactiviteiten met het aantal kcal die je hiermee verbrandt.

- In de zee zwemmen. Zwemmen is goed voor je hart en spieren en het houd je nog lenig ook. Door te zwemmen in de natuur kun je het hele lichaam trainen en je kunt er 6 kcal per kg lichaamsgewicht per uur mee verbranden, maar dan moet je natuurlijk wel stevig doorzwemmen. Als je gaat zwemmen, kies voor jezelf een herkenningspunt, vertrek in het water achter de golven en blijf parallel aan de kustlijn. Zo zorg je ervoor dat je niet door de stroming meegenomen wordt.
- Een potje beachvolleyballen. Vaak hebben ze op het strand een net hangen, hier kun je met een aantal mensen gezellig een potje volleybal spelen. Het is niet alleen leuk om te doen, maar met deze activiteit verbrand je ook nog eens 4 kcal per kg lichaamsgewicht per uur. Dus volgende keer als je naar het strand gaat, ga dan dicht bij een volleybalnet zitten. Dan kun je tussen het zonnen door, ook nog een uurtje bewegen. Houd je nou niet van volleybal? Neem dan je voetbal mee en ga een potje beachvoetballen.
- Samen beachball spelen. Beachball is iets wat je erg vaak ziet op het strand, iedereen heeft wel een of meerdere setjes thuis liggen. Met beachball verbrand je 4 kcal per kg lichaamsgewicht per uur en hiermee kun je dus prima aan wat extra lichaamsbeweging doen. Dus neem het setje mee en daag je partner uit voor een potje beachball. Wat ook leuk is om mee te nemen is een frisbee, dit kun je zowel met groter als met kleiner gezelschap doen.
- Een lange strandwandeling maken. Ga eens een dagje een lekkere lange strandwandeling maken in plaats van op je handdoekje liggen. Je kunt hiermee 3,5 kcal per kg lichaamsgewicht verbranden. Naast een wandeling op het strand kun je er ook voor kiezen om naar het strand toe te lopen. Dan heb je de beweging al gehad voordat je op het strand bent.
- Surfen. Surfen is niet alleen een enorme uitdaging, maar je verbrandt er ook nog een keer 3 kcal per kg lichaamsgewicht per uur mee. Daarnaast is het peddelen en het behouden van je evenwicht goed voor je arm-, buik- en beenspieren.

Dit zijn maar een paar voorbeelden van activiteiten die je kunt doen op het strand, hebben jullie misschien nog andere suggesties voor elkaar? Bewegen heeft naast het verbranden van kcal nog een voordeel, namelijk dat je veel egaler bruin wordt. Het is dus niet alleen goed voor het lichaam, maar geeft je ook de mooiste tint.

Van de redactie
June 18, 2009 om 08:10
van de zomer dans ik elke dag salsa op het strand... wat verbruik je daarmee?
June 18, 2009, gewijzigd door Ishgirl op June 18, 2009 om 19:16
Ik vind strandliggen doodsaai. Ik wil daarom altijd van die speletjes doen, maar zie mijn strandminnende vriend maar eens mee te krijgen pfff. Ja, alleen als er een voetbal is, dan wil ie wel, amar dat kan ik dan weer niet.
:soccer2:
Met beachbal krijgen we trouwens ok áltijd ruzie. Dan vindt hij dat ik de bal niet netjes genoeg nmaar hem toe sla of zo. pff We hebben allebei redelijk hoog getennist, dus dan wil hij graag beter zijn haha.:nummer1:
June 19, 2009 om 00:16
We hebben hier geen strand, met een zee, dichtsbijzijnde is twee uur rijden in italie, maar als ik tijd heb, dan vriest het buiten hahaha
July 1, 2009 om 04:11
Ik ben een keer op surfvakantie :surfen: geweest en ik kan uit eigen ervaring wel vertellen dat dat echt veel zwaarder is dan een strandwandeling. Vooral het telkens weer tegen de stroming inlopen (lijkt me zowiezo zwaarder dan gewoon wandelen) er weer opspringen, erafvallen en weer opnieuw beginnen :D
lijkt me heel goed voor het afvallen.
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan

Deel dit artikel

LinkedInFacebookGoogle+

Trefwoorden