Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Afslanken lukt het beste met persoonlijke assistent

Geschreven door Willemijn op June 18, 2009

Afslanken gaat het beste onder persoonlijke begeleiding. Dit kan onder andere met behulp van een computerkat, zo concludeert Olivier Blanson Henkemans van TU Delft.
Je voert zelf al je gegevens in en je persoonlijke assistent analyseert dit en geeft vervolgens met behulp van animaties feedback en advies. Op die manier wordt je heel bewust van je eigen eetpatroon.

Olivier Blanson Henkemans heeft een experiment gedaan met mensen die wilden afvallen. Zij hielden online een levensstijldagboek bij. De persoonlijke computerkat bleek ervoor te zorgen dat de deelnemers beter het dagboek bijhielden en als gevolg hiervan verloren ze meer kilo’s. De kat beschikt over verschillende gezichtsuitdrukkingen die hij liet zien na het invoeren van de gegevens. Hij kon vrolijk, neutraal of verdrietig kijken.

Er is ook gekeken op welke manier er feedback moet worden gegeven. Moet dit vriendelijk of meer dringend? Dit is natuurlijk afhankelijk van de persoon en ook van de situatie, daarom bestaat er het plan om een persoonlijke assistent te maken die ook kan wisselen van ‘feedbackstijl’.

De persoonlijke assistent is ook heel handig bij mensen met een bepaalde aandoening zoals diabetes, met behulp van de assistent verbeterde ook hun levensstijl.

Op zich is dit natuurlijk niet heel verrassend, als mensen die willen afslanken er vaak aan herinnerd worden om een eetdagboek bij te houden en hier telkens commentaar op krijgen als ze het niet doen ga je vanzelf wel trouw invullen. Als je dan vervolgens advies krijgt wat niet zo positief is, is dit een goede stimulans om het beter te doen, iedereen wil immers horen dat hij of zij goed bezig is niet waar? Het mag dan wel geen verrassende uitkomst zijn, het is wel een goede oplossing voor overgewicht. Omdat je het fijn vanachter de computer kunt doen is de stap om iets aan je overgewicht te gaan doen al iets kleiner. Lang niet iedereen ziet het namelijk zitten om naar een dietist, voedingsdeskundige of weegclub te gaan. Via de computer is natuurlijk makkelijk en lekker anoniem. Dat blijkt ook uit het succes wat wij hier op de website ervaren. Wij proberen hier een beetje jullie computerkat te zijn! En niet te vergeten je buddies, je persoonlijke motivator!

Bron: TU Delft.nl
June 18, 2009 om 07:27
Doe mij ook zo'n kat! Lijkt me super! En tuurlijk wil ik dat ie blij kijkt!!

Gelukkig kijken mn buddys vaak blij :) en motiveren ze me!!

Liefs Gaby
June 18, 2009 om 07:44
geweldig leuk idee!
Ik wil een heeeele blije kat!! en dan niet alleen als ik hem te eten geef zoals bij m'n echt katten ;-)
June 18, 2009 om 08:10
zo'n kat heb ik niet nodig; gewoon op valtaf.nl meedoen vind ik ook goed werken
June 18, 2009 om 09:37
Lijkt me enig , een kattenkop :poes2:. Maar een teckelkoppie :teckel: zou ik nog leuker vinden.
Maar mijn buddy's :groepsknuffel: zijn ook al enig hoor en dat gaat voor mij prima.(+)
:tian:
June 18, 2009, gewijzigd door Lighthouse op June 18, 2009 om 10:47
Mijn katten glimlachen altijd naar me ;) Met :stoerekat: en :stoerekat: in combinatie met mijn buddies moet het helemaal goedkomen. Maar het is een leuk idee.
Op MSN kun je ook van die emoticonachtige dingen (laten) maken die hun gezichtsuitdrukking aanpassen aan wat je typt. Dat is toch wel leuk, hoor, dus ik kan me voorstellen dat het werkt, zeker voor gadgetadepten.

:vuurtoren:
June 18, 2009 om 14:31
ik weet echt niet of ik dat leuk zou vinden.
gewoon het valtaf.nl dieet volgenen proberen af te vallen.
groeten van walcheren.
June 18, 2009 om 16:51
idd
June 18, 2009 om 17:43
ik heb al zo'n msn poppetje, ik hou geen usb poorten meer over!!

deze klappert en verandert van kleur als iemand iets zegt of me een smiley stuurt!!! echt lachen, beteje duur, maar ach, beter dan chocola toch???
June 19, 2009 om 02:20
Ik heb meegedaan aan dat experiment. Mijn ervaringen zijn echter niet zo positief als de onderzoekers willen doen geloven.Het eetdagboek op deze site is veel beter en gemakkelijker te onderhouden en het buddysysteem is veel persoonlijker dan die kat, waarvan je de gezichtsuitdrukking op een gegeven moment helemaal niet meer ziet!
Nee, geef mij maar mijn buddies, die niet alleen afkeurend kunnen reageren (doen ze nauwelijks, overigens), maar juist je kunnen motiveren!
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan

Deel dit artikel

LinkedInFacebookGoogle+

Rubrieken

Trefwoorden