Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Valtaf.nl gaat stoppen! klik hier om erover te lezen.
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Vakantie: All-inclusive

Geschreven door Sabinevankan op June 24, 2009

In de vakantie gaan er veel mensen naar bestemmingen als Turkije, Tunesië of Egypte. De meeste mensen verblijven in deze landen op basis van all inclusive en dit wordt op deze bestemmingen dan ook bij bijna ieder hotel voor niet teveel geld aangeboden. Meestal worden de maaltijden bij all inclusive resorts aangeboden in de vorm van een buffet en wordt het eten warmgehouden in metalen bakken in een buffetkar. Omdat je zelf kunt opscheppen is de verleiding om veel op te scheppen heel groot. Hierdoor eet je heel gemakkelijk te veel. Doe daarom je voordeel met deze tips:

-Loop na het opscheppen direct weg van het buffet naar je tafel. Zo kom je niet in de verleiding om nog meer op te scheppen.
-Kies een klein bord
-Bedenk van te voren hoe een gezond bord eten eruit ziet en vul je bord dan hier mee
-Bekijk eerst het buffet voordat je een bord gaat vullen en maak dan je (gezonde) keuze
-Hou het in balans, kies of een voorgerecht en een hoofdgerecht of een hoofdgerecht en een dessert
-Iets lekkers en ongezonds nemen mag maar houd het bij één ding

Een ander groot probleem bij buffetten in deze resorts is vaak dat het eten niet warm genoeg is als je het op je bord krijgt. Dat het minder lekker smaakt is dan eigenlijk nog het laatste waar je jezelf druk om moet maken, want het voedsel in lauwwarme temperatuur is namelijk een prima voedingsbodem voor bacteriën. Het gebeurt dan ook nog weleens dat mensen op deze manier een voedselinfectie of voedselvergiftiging oplopen en dit is niet erg leuk als je op vakantie bent.

Voedselinfecties of –vergiftiging oplopen gebeurt natuurlijk niet alleen maar in all inclusive resorts, het kan net zo goed in andere restaurantjes gebeuren. Omdat wij niemand natuurlijk een voedselvergiftiging toewensen op hun welverdiende vakantie hebben wij een aantal aandachtspunten voor jullie, zodat je de kans op een voedselvergiftiging zo klein mogelijk kunt maken voor jezelf.

- Lees voordat je een vakantie boekt in een all inclusive resort wat recensiesites. Op deze sites kunnen mensen vaak laten weten wat ze van de vakantie vonden en hier kun je meestal ook informatie vinden over de kwaliteit van het eten in het resort.
- Let erop dat je eten goed heet is.
- Kijk uit met het eten van kip, het vlees moet echt helemaal gaar zijn. Kip is namelijk een drager van salmonella. Dit geldt overigens ook voor andere soorten vlees, eet liever geen rauw vlees.
- Bestel je drankjes zonder ijsklontjes, dit wordt vaak van gewoon kraanwater gemaakt. Het kraanwater is in deze landen vaak niet drinkbaar.
- Kijk ook uit met het eten van rauwkost, omdat ze de rauwe groente ook vaak wassen met kraanwater.
- Als je uit eten gaat, doe dit dan alleen bij restaurantjes waar het druk is, dit is vaak een goed teken.
- Koop bij tentjes op straat alleen voorverpakt eten, vaak wordt er niet heel hygiënisch omgegaan met eten in deze tentjes.

Als je het eten ergens niet vertrouwt, twijfel niet en eet het dan gewoon niet! Het is erg vervelend als je de rest van de vakantie met een voedselinfectie op bed ligt. Dus bekijk het hotel voordat je op vakantie gaat goed en neem desnoods een iets duurder hotel. Wees in het buitenland gewoon net even wat alerter.
June 24, 2009 om 16:04
Hoi Ik ben vandaag terug gekomen van 11 dagen Egypte ALL INCLUSIVE
De eerste dag heb ik heerlijk gegeten de 2 de dag ging het fout zware buikloop misselijk gewoon doodziek geweest al mijn vakantie dagen.
Nu thuis gekomen is het nog steeds niets pff wc wc wc wc wc
Als het morgen niet over is even naar mij eigen huisarts toe
1 ding weet ik zeker voor mijn geen All INCLUSIVE MEER eten was meestal lauw.
1 voordeel hihi ik ben niet aangekomen.
:zilverroos:
Onbekend
June 24, 2009 om 16:47
ik ben vorige week terug gekomen van all incl Turkije.
Super gewoon, je kon ook gezonde dingen kiezen en ik was maar 1.5 kg bij was echt fier op mezelf, ondertussen al weer 800 gram eraf

was echt super mijn vakantie, wel alle dagen 1 ijsje gegeten maar anders super gezond ....
June 24, 2009 om 17:18
Ik zou nooit voor "all in" kiezen ook al is de prijs heel
verlokkelijk.
June 25, 2009 om 02:09
@zilverroos: Ik ben ook flink ziek geweest in Egypte, maar heb na 3 dagen gewoon een lokale dokter laten komen. Met de paardemiddelen van hem was ik er zo weer vanaf :D

En daarna kon ik alles eten :lekker:
Zat niet all inclusive overigens.
Onbekend
June 25, 2009 om 11:24
In de thuissituatie is ook alles all-inclusive en heb je ook de keuze om meer te eten. Waarom zou je op vakantie opeens gaan schransen. Begrijp ik niet. Ik heb ook een all-inclusive geboekt maar ik ga echt niet meer eten omdat dat in de prijs zit of zo. Dat lijkt me nogal een zielige vertoning.
June 26, 2009 om 08:49
ja dat vind ik ook kate70, in onze koelkast zit ook veel, je kan idd ook all inclusive thuis eten, het ligt gewoon aan je houding tov eten, waarom meer eten, als het in de prijs zit? En dan thuis weer veel moeite moeten doen om af te vallen, ... lijkt me dan een tegenvaller :)

Ik ging ook nog all-inclusive naar Turkije en niet ziek geworden, ik denk wel dat ze in een viersterrenhotel, hygiënisch zijn daar!

Een aanrader, Turkije vind ik!
Onbekend
June 27, 2009 om 03:34
@Kate70 en @Gitske: Ik eet thuis afgepaste hoeveelheden, en sommige dingen heb ik gewoon niet in huis, omdat ik die te lekker vind.
In zo'n all-inclusive liggen die dingen er ineens wel, en alles ligt er in eindeloze hoeveelheden. Ik kan daar niet zo goed mee omgaan als jullie. Dat heeft niets met geld te maken, maar met de hoeveelheid en varieteit van het aanbod. Ik ben een "externe eter" of hoe heet dat, en let meer op wat er is dan hoeveel trek ik heb.

Voor ons geen all-inclusives meer; wij gaan liever uit eten in een lokaal restaurant waar je een bepaalde portie eten op je bord krijgt. Meestal is dat ook veel lekkerder en interessanter, want zo'n all-inclusive is vaak nogal middle-of-the-road.
Onbekend
June 27, 2009 om 08:58
Goh herkenbaar Egypte.. wat een drama was het daar ! Geloof dat 50% van de toeristen aan het kotsen was en diarree had. Ik ga er nooit meer heen en dat was niet eens all incl.
Turkije daarentegen is wel erg goed !
En ook heel veel groente !
En veel water drinken. Ene dag wat lekkers, andere dag niet. Zo balans je vanzelf naar het eind en kom je niet aan. (of maar weinig).
Heel stom maar omdat ik al die mensen zag bunkeren, verging mijn eetlust wel. Dat gevreet, doe ff normaal zeg!
En ik vond het ook irritant om je elke keer aan te kleden om in het restaurant te gaan eten. :P

Maar goed, dit jaar geen vakantie voor mij. Had all incl turkije geboekt maar is gecanceld vanwege een sterfgeval. Wel goed voor de lijn, maar wel jammer.

Succes voor degenen die nog gaan! :cocktail:
June 29, 2009 om 15:42
Egypte geen all in gehad, maar wel 2 weken last van buikloop direct na het eten
2 keer turkije geweest, 2 keer all in, en 2 keer prima eten. Niks lauwe hap, maar gewoon lekker warm en veel vers voor je neus klaargemaakt.
Ik kan dan ook geen maat houden, er ligt te veel wat ik thuis niet in huis zou halen omdat ik het veel te lekker vind.

Los daarvan... op vakantie let ik NOOIT op mijn lijn, want dan heb ik geen vakantie.
En eigenlijk kom ik in die 2 weken dat wij weg zijn zelden meer dan een kilo aan. Gewoon omdat alles veel meer tevoet gaat, ik veel meer water drink omdat het warm is, wij veel wandelen en zwemmen in onze vakanties.
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan

Deel dit artikel

LinkedInFacebookGoogle+

Trefwoorden