Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Mannentip van de maand: Aankomen tijdens zwangerschap

Geschreven door Willemijn op July 17, 2009

Iedereen weet wel dat vrouwen altijd een aantal kilo’s aankomen tijdens de zwangerschap. Dit zouden alleen kilo’s moeten zijn die worden veroorzaakt door het kindje en de zwangerschap op zich maar meestal wordt er ook iets teveel gegeten waardoor er achteraf wat extra kilo’s blijven hangen. Dacht jij altijd dat je als man aan het aankomen tijdens de zwangerschap ontkomt? Nou mooi niet! Vaders blijken ook aan te komen tijdens de zwangerschap van hun vrouw, gemiddeld ongeveer 6,35 kilo. Er zijn een aantal redenen waarom dit gebeurt.

-20% van de mannen zegt dat ze grotere porties krijgen voorgeschoteld.
-25% zegt dat ze meer eten om hun partner een beter gevoel te geven over het feit dat ze aankomen.
-41% zegt dat er meer snacks in huis zijn.
-42% zegt dat ze meer tijd besteden aan eten met hun partner om op die manier optimaal te genieten van de zwangerschap en de tijd dat ze nog alleen zijn.

Het slechte nieuws is dat slechts een derde van alle mannen die aankomen tijdens de zwangerschap na afloop samen met zijn vrouw op dieet gaat.

De meest populaire snacks van mannen tijdens de zwangerschap van de vrouw zijn pizza, chocolade, chips en bier.

Wat kun je als man nou doen om te voorkomen dat je aankomt tijdens de zwangerschap van je vrouw?

-Besef dat je vrouw meer energie nodig heeft omdat ze zwanger is. Dat ze meer eet en ook aankomt betekent niet dat jij ook meer moet gaan eten.
-Probeer samen gezond te eten, dat is niet alleen beter voor jullie eigen gezondheid en gewicht maar ook voor het ongeboren kindje. Probeer je vrouw dus ook te overtuigen dat het beter is om gezond te eten in plaats van allerlei vette en/of suikerrijke snacks.
-Ga er samen lekker op uit, maak wandelingen of fietstochten. Ga in ieder geval lekker bewegen. Dat is een stuk gezonder dan samen op de bank met een zak chips of een pak koekjes.
-Het is belangrijk dat jij als aankomende vader het goede voorbeeld geeft aan je vrouw, als jij telkens ongezonde snacks zit te eten komt ze alleen maar in de verleiding dit ook te nemen terwijl dit dus niet zo goed is voor het kindje.
-Probeer jezelf nu al een gezonde leef- en eetstijl aan te leren, dat heeft alleen maar voordelen als het kindje er eenmaal is, die zal je namelijk uiteindelijk ook moeten leren om gezond te eten.

Hebben jullie hier ervaring mee? Dat je bent aangekomen toen je vrouw zwanger was? Of juist dat je man aankwam toen jij zwanger was?

Bron: BBC
Deze pagina is al meer dan vier weken geleden aangemaakt.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan

Deel dit artikel

LinkedInFacebookGoogle+

Trefwoorden