Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Lekkere groentecombi's

Geschreven door Freya op July 15, 2009

Dagelijks moeten we 2 ons groente eten om voldoende een goed gevarieerd voedingspatroon te hebben met allerlei voedingsstoffen. Groentes bevatten namelijk veel vezels, vitamines en mineralen die onmisbaar zijn voor ons lichaam om goed te presteren!

Maar groentes zijn of worden niet altijd lekker gevonden en daarom voldoen we lang niet altijd aan deze richtlijn. Maar voor afslankers is groente een perfecte oplossing, je kunt er (bijna) onbeperkt van eten omdat ze weinig calorieen bevatten en ze zijn ook nog een supergezond!

Vandaag daarom een aantal lekkere tips voor verschillende groente combi's. Je hebt dan lekkere en slanke groentes, met een heerlijke smaak. Zeker de moeite waard om eens uit te proberen! De kinderen zullen dit ook erg kunnen waarderen!

Alle combi's zijn per 200 gram.

- Sperziebonen met cherrytomaatjes. Meng door de gekookte sperziebonen in partjes gesneden tomaatjes. 100 gram sperziebonen samen met 100 gram tomaatjes levert 35 kcal.

- Broccoli en bloemkool, 100 gram broccoli en 100 gram bloemkool levert 35 kcal.

- Roerbak 125 gram gekookte peultjes met 75 gram tauge. Dit levert 90 kcal (incl. 1 tl olijfolie)

- Courgette en aubergine. Snijd deze in stukken en grill in de oven met tijm. 200 gram levert 33 kcal.

- Roerbak 100 gram witlof met 100 gram prei met 1 tl olijfolie dit levert 57 kcal.

- Asperges met doperwten en/of tuinbonen. Dit kunnen groene of witte asperges zijn: Dit levert ongeveer 76 kcal.

- Gepofte paprika met uien en knoflook. Meng de gepofte paprika met uienringen, je kunt dit eventueel warm of koud serveren. Dit levert dan bij 125 gram paprika en 75 gram ui: 55 kcal

Deze lijst kan heel lang doorgaan, want je kunt eindeloos varieren met groentes. Probeer ook eens te stomen, roerbakken of te grillen! Heb je nog leuke tips voor je mede-afslankers? Plaats ze hieronder!
July 16, 2009 om 01:28
:hallo:

ik heb eergister brocoli/tomatensoep gemaakt en gister courgette/paprika soep.

Overheerlijk en weinig Kcal.

:groetjes3:
:reiziger:
Onbekend
July 16, 2009 om 02:00
Wat ook lekker is sperzieboontjes, uitje, knoflook en wat yoghurt.
of spinazie, tomaten, pijnboompitten of amandelen, knoflook en wat yoghurt. Kijk uit met Yoghurt, de groentes moeten iets afgekoeld zijn, anders gaat het schiften. Meestal gooi ik pas op het laatst de yogurt bij dan zijn ze genoeg afgekoeld. Het recept is bedoeld als salade, maar persoonlijk vind ik het lauw lekkerder.
En wat ook lekker is, verschillende groentes(paprika, courgettes, ui, klein stukjes voorgekookte aardappelen, met tijm, oregano en rozemarijn op de bbq.(Je gebruikt dan de aluminium wegwerpbakjes, deze zijn perfect, ook voor vlees en vis).
Eet smakelijk.
July 16, 2009 om 02:48
Een salade voor 2:
2 grote stronkjes witlof
halve komkommer
100 gram rozijnen, geweekt.

Snijd de witlof klein en de komkommer in kleine blokjes.
Laat de rozijnen goed uitlekken en doe dit alles door elkaar in een schaal met 50 ml honing-mosterddressing.

Smakelijk eten!
July 16, 2009 om 03:00
Of een lekkere "carbonarasaus" voor bij de tagliatelli:
2 personen


250 gram rundergehakt
1 ui, grof gesneden
1 knoflookteen, fijn gesneden
2 tomaten,( die je zelf lekker vindt)klein snijden
1 zoete paprika, rood, klein snijden
1 klein blikje tomatenpuree
100 ml witte wijn
150 ml runderbouillon van een blokje

Bereiding:
Gehakt rul bakken.
De ui en de knoflook erbij doen en vijf minuten meebakken.
Voeg peper en weinig zout toe.
Doe de tomaat en de paprika erbij en bak nog 3 minuten.
Voeg de witte wijn en de bouillon toe en laat 35 min smoren.
Voeg na 15 minuten het blikje tomatenpuree toe.
Mocht je nog teveel vocht hebben, giet dit dan gewoon af.

Kook 225 gram tagliatelli en serveer de tagliatelli apart van de saus. Doe 15 ml olijfolie door de tagliatelli zodat deze niet gaat kleven.

Hoeveel kcal deze maaltijd heeft, weet ik niet, maar volgens mij valt dit wel mee voor een hoofdmaaltijd.
Overigens leert de ervaring dat niet alles op gaat.

Smakelijk eten!
July 16, 2009 om 05:38
Ik combineer broccoli en bloemkool regelmatig, doperwtjes met worteltjes, peultjes met tougé en rode kool met appel.
Binnenkort ga ik de sperziebonen met tomaatjes uitproberen!
Toch eet ik geen 2 ons groente per dag als ik s avonds groente eet. En dan zijn er nog veel avonden dat ik helemaal geen groente eet, bijvoorbeeld bij macaroni, spaghetti en dat soort gerechten...
July 16, 2009 om 05:58
doe door de sperziebonen met tomaten ook eens een ui. Meekoken met de boontjes of fruiten in een theelepel olijfolie. Mespuntje sambal is ook lekker.
July 16, 2009 om 06:36
Pasta met tomaat, rode paprika, ui, groene olijven, mozzarella, beetje ansjovis en een beetje basilicum. heerlijk!
July 16, 2009 om 06:53
-Courgette en tomaat, in plakken in de oven met een klein beetje geraspte kaas en rozemarijn en eventueel tijm. Heerlijk
-Andijvie en tauge,gewokt. Ook onwijs lekker :D
July 16, 2009 om 11:12
Grappig >> Sperziebonen met cherrytomaatjes <<
En dát is toevallig de combinatie die ik vanavond ga eten :D
Alleen stoom ik de speziebonen en doe er nog een ½ krop sla bij.
July 16, 2009 om 12:20
:hallo:

vreemd om bij pasta geen groente te eten. juist in een pastasaus kan je heel veel groente kwijt

ook in nasi enzo gooi ik een hoop groente.

overigens eet ik rustig 400 gram groente op een dag, kan me er eigenlijk geen voorstelling van maken dat je de 200 gram niet haalt.

:groetjes3:
:reiziger:

July 18, 2009 om 13:21
Door macaroni en spaghetti gaat bij ons minstens een paprika en een ui. Wat ook lekker is in macaroni: cherrytomaatjes.
Ook in nasi en bami kun je heel goed een groentepakket kwijt.
Of maak een beetje appelcompote in de magnetron (stukjes appel, beetje water, suiker of zoetstof en een beetje kaneel). Telt in ieder geval mee voor groente en fruit en is erg lekker. Vooral op pannekoeken en die zijn ook niet vet!
August 3, 2009 om 07:09
Als wij spaghetti of macaroni eten gaan er altijd 2 zakken wokgroenten in. Een Italiaanse en een Hollandse. Heerlijk lekker veel groente erdoor heen!
Ik kook altijd voor een weeshuis, dus de volgende dag warmen we het vaak nog een keertje op.
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan

Deel dit artikel

LinkedInFacebookGoogle+

Trefwoorden