Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Eerste hulp bij vleesverminderen: Eatgreen starterskit!

Geschreven door Freya op August 21, 2009

Een stukje vlees weglaten bij de maaltijd kan een makkelijke manier zijn om aan je lijn te werken, echter je moet deze wel vervangen door andere producten om voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen. Ben je nog niet zo wegwijs in de vleesloze wereld, of wil je je groene keukenkunsten uitbreiden? Dan kan de EatGreen starterskit wellicht iets zij voor jou! Deze kit bevat naast informatieve brochures over de relatie tussen vlees en klimaat, een vegetarische schijf van 5, een exemplaar van het magazine Leven, een houten spatel en natuurlijk een kookboekje met heerlijke vegetarische recepten. Dit alles zit in een hippe en op milieuvriendelijke wijze geproduceerde EatGreen boodschappentas.

Wil je graag een EatGreen Starterskit als (keuken)hulpje? EatGreen geeft er 50 cadeau!

Wat zijn de spelregels?
Meld je aan als EatGreener mét een profielfoto. De actie loopt t/m 31 augustus. De 50 Starterskits zullen worden verloot onder de EatGreeners die zich in deze periode aanmelden, dus meld je nu aan op www.eatgreen.nl.

August 21, 2009 om 04:36
Ik heb hem gisteren ontvangen, superleuke kit!!! Lekkere recepten in het kookboekje ook! :lekker:
August 21, 2009 om 05:36
Oh wat leuk, busy bee!! Maar, ze worden toch verloot na afloop, of niet?
August 21, 2009 om 05:59
Er zijn vaker verlotingen, onder het berichtje wat ik kreeg stond ook:
De actie loopt nog tot en met 31 augustus 2009, dus mobiliseer je vrienden om zich als EatGreener aan te melden met profielfoto. Dan maken zij ook kans op zo’n leuke starterskit!
Succes!
August 21, 2009 om 14:20
Nou ik ben gelijk lid geworden hoor!

Ben benieuwd of ik zo een kit win en zal ook op de site kijken voor lekkere recepten zonder vlees! Ben benieuwd!
August 21, 2009 om 14:26
Heej Herdervriend, deze actie is niet per se voor domme mensen hoor: je kunt de nieuws en mailopties uitvinken (en dus geen spam) en je hoeft niet te betalen om lid te worden. Dus je kunt het altijd proberen, als je geinteresseert bent.

En ook hier: geen haat tegen 'de vleeseter' hoor. Het is een keuze die ik voor mijzelf heb gemaakt, niet een keuze die ik aan anderen wil opdringen (zouden religiefanaten trouwens nog wat van kunnen leren, ook al bedoelen ze het goed)
August 23, 2009 om 06:59
Ik heb me aangemeld, niet als haat tegen vleeseters maar gewoon omdat ik bijna niks van vlees lust, enkel vis en kip gaat nog wel maar niet te vaak. Mijn familie heeft altijd traditioneel gekookt (vleees, aardappelen, groenten) dus ik ben niet zo op de hoogte van waarmee ik het vlees kan vervangen (naar het schijnt zijn vleesvervangers geen volwaardig alternatief voor elke dag). Hopelijk kan ik het gat van mijn onwetendheid dus binnenkort opvullen en mijn eetgewoontes verrijken met nieuwe smaken en combinaties. :)

Groetjes,
Silkje.
August 26, 2009 om 07:37
Ik ook :D
Ik vermoed trouwens dat misschien wel vrijwel iedereen een kit heeft gewonnen, wie weet hebben zich deze maand niet eens 50 nieuwe leden aangemeld ;)

Maar who cares, ik ben blij!
Ik denk dat ik vooral veel ga hebben aan die vegetarische schijf van 5 en het kookboekje.
August 27, 2009 om 09:28
Terug naar school: gezonde lunchbox
Net voor de aanvang van het nieuwe schooljaar, waarschuwt het World Cancer Research Fund ouders om hun kinderen geen hesp of salami mee te geven naar school. Rood vlees en verwerkte vleeswaren (waaronder ook gehakt, americain, soorten worst en hamburgers) verhogen het risico op darmkanker. Omdat darmkanker heel traag ontstaat door een voedingsgerelateerd proces over vele jaren, hebben mensen er alle belang bij vroeg genoeg het risico te beperken.

Kies daarom liever voor een veggie brooddoos: een stuk fruit, een boterham met wortelpréparé en een schijfje komkommer en als dessert een boterham met notenpasta of confituur. Probeer ook eens een boterham met banaan gecombineerd met een ander beleg zoals choco, pindakaas of tahin. Best lekker!
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan

Deel dit artikel

LinkedInFacebookGoogle+

Rubrieken

Trefwoorden