Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Afslanken door ijskoud voetenbad

Geschreven door Willemijn op August 21, 2009

Een hele tijd geleden hadden we als eens een bericht op de website geplaatst over bruin vet. Dit vet, wat voornamelijk bij baby’s veel voorkomt, zou namelijk helpen bij het afvallen. Dit vet wordt actief als je het koud hebt en er werd toen nog onderzoek gedaan hoe je hier optimaal van kunt profiteren. Nu hebben ze inmiddels ontdekt dat als je 85 gram bruin vet hebt en dit optimaal stimuleert je 400-500 kcal per dag extra kunt verbranden. Op die manier kan het overgewicht voorkomen en/of verminderen. Daarnaast zou de stimulatie van bruin vet ook een belangrijke rol spelen bij het ontwikkelen/tegengaan van diabetes.

Om bruin vet, en dus je verbranding, zoveel mogelijk te stimuleren hebben ze nu een oplossing gevonden, je voeten een flinke tijd in een bak met ijskoud water plaatsen zodat je hele lichaam flink afkoelt. Ook een paar uur doorbrengen in een kamer met een temperatuur van ongeveer 16 graden stimuleert bruin vet. Zodra je weer opwarmt stopt de activiteit van bruin vet. De onderzoekers gaan nu kijken of ze dit effect mogelijk in de vorm van medicijnen op de markt kunnen brengen. Een ander idee van de onderzoekers is om bruin vet uit je lichaam te halen, de hoeveelheid te vergroten en het dan weer terug te plaatsen. Als je 50 tot 100 gram bruin vet in je cellen spuit zou je namelijk ruim 4,5e kilo ‘slecht’ vet meer kunnen verbranden in een jaar tijd.

Gelukkig kun je zelf ook veel doen om je bruine vet te stimuleren, wen jezelf aan een koudere omgeving. Dus zet de kachel een graadje lager, zet de verwarming in de auto uit en breng meer tijd buiten door als het koud is. Een andere optie is om elke dag een bezoekje aan de sauna te brengen en dan flink af te koelen door in een bak ijswater te springen. Of dus je voeten in een ijskoud voetenbad te plaatsen.

Verder is er ook nog goed nieuws voor de vrouwen onder ons, wij vrouwen hebben meer bruin vet dan mannen. Als we dit dus optimaal gebruiken kunnen we nog beter afvallen.

Het begint er toch steeds meer op te lijken dat je met behulp van je eigen vet beter kunt afvallen. Wij vinden het wat te ver gaan om bruin vet te injecteren maar wellicht is een medicijn ooit wel een goede oplossing. Al is het natuurlijk wel eerst aan te raden om het bovenstaande tips te proberen. Zeker het afkoelen met behulp van een voetenbad is natuurlijk goed haalbaar.

Ben jij er wel voor in om dit een tijdje te proberen? Laat het ons weten, we zijn erg benieuwd naar de uitkomsten! Stuur een mail naar info@sofit.nl of laat hieronder een reactie achter.

Bron: Daily Mail
August 21, 2009 om 05:03
:lachen:

Ik krijg dan toch meteen een beeld voor ogen van een dikke dame die een taartje eet en met haar voeten in een ijsbadje zit.

Mij niet gezien.
August 21, 2009 om 05:53
Oooh, dus zo bleef ik vroeger slank: weinig kleding aan, veel buiten (altijd op de fiets naar school) en de kachel die thuis niet te hoog mocht en op school was het al helemaal koud!

En nu: veel kleding aan, weinig buiten en een kachel die zo op 21 graden staat :D (met dit weer niet hoor ;-))

Ik geloof trouwens best dat je (gemakkelijker) afvalt als je de kou opzoekt. Je lichaam verbrandt dan meer, omdat het zich probeert op te warmen.

Maar testen: nee brrrr, veel te koud!

:majabo:
August 21, 2009 om 06:08
Oh, wat erg. Ik kan absoluut niet tegen kou. Sinds ik een jaar heerlijk doorgewarmd ben geweest in Saoedi Arabië, word ik helemaal gek van kou. Brrrrrr.
Misschien toch maar gaan oefenen in de verwarming lager zetten en misschien heel voorzichtig:grinnik: proberen in een koud voetbad te zitten.
August 21, 2009 om 07:02
Das wel heel goed nieuws, en wat zullen mijn collega's happy worden, ik zeur namelijk altijd dat het te koud is opkantoor, maar dat is dus met ingang van vandaag afgelopen ;-)

En wat een goed nieuws voor het milieu en de portemonnee, de kachel lager...

Al met al heb ik dus geluk dat ik niet dikker ben, dankzij het bruine vet blijf ik dus altijd in een gezonde BMI... dat ik zelf dan nu ff niet tevreden ben ligt er misschien ook wel aan dat het zomer is :-) Ik ben heel benieuwd naar de uitslag. Ik denk dat ik niet de juiste persoon ben om te testen.. zelf nu heb ik koude voeten...

Groetjes,
Conny
August 21, 2009 om 08:17
als je met je voeten in het bad zit kun je in ieder geval niet naar de koelkast lopen!
August 21, 2009 om 08:57
Goeie tip met dit weer :staycool:
August 21, 2009 om 11:54
Ik moet echt weer naar school :O. 16 km per dag fietsen, 'veel' hersenactiviteit, trappen lopen én mezelf onderkoelen door zonder jas te fietsen :P. Geniaal!

Wat ook goed is, is om een sauna te nemen en daarna in een wak te springen... jammer genoeg leven we niet in Finland xD.
August 21, 2009 om 12:56
Aoibhinn,
Juist goed dat we niet in Finland leven. Hoeven we dat wak ook niet te hakken :)
August 21, 2009 om 16:23
Heel interessant, ik had geen idee! Het is ook heel fijn dat dit mensen gaat helpen! :) Maar gelukkig is het niet zo dat hoe warmer het gemiddeld is in een bepaalde locatie hoe zwaarder de mensen zijn, dus er is ook hoop met warm weer! Manieren voor vet verlies die voor mij goed werken met warm weer: krachttraining + cardio, eten voor vet verlies (ongeveer 30% eiwitten, 25-30% vet, 40-45% koolhydraten per dag - goed water bij drinken), veel voedingsvezels (30 tot 35 gram per dag - goed water bij drinken), en "empty" calories zoveel mogenlijk omzijlen (snoep, koek, chips, soda, etc). Ik doe dat persoonlijk liever dan met m'n voeten in ijskoud water te gaan zitten, brrr. Maar ik ben dan ook een echte koukleum en hou niet van kou. Fijn dat er allelei manieren zijn, voor ieder wat wils!

:veelsucces: iedereen!
August 22, 2009, gewijzigd door Lusi op August 22, 2009 om 07:31
Heb even wat verder zitten neuzen,
en kwam iets tegen over dat een koud bad na het trainen, het herstel van de spieren zou bevorderen, doordat de spieren samentrekken en al het afval de spieren zou verlaten (zoiets was het..).
wel vreemd, dat er altijd wordt gezegd dat de spieren warm moeten blijven, maar dan bestaat er wel weer zoiets als een cooling down.

Zou super zijn als dit mijn lasten met het hardlopen vermindert en als je er dan ook nog extra kcal mee verbrandt, dat is dan voor mij niet het belangrijkste, maar wel leuk meegenomen. Ik ga het af en toe na het lopen proberen, heb het net al gedaan: Lopen, koud bad, warme douche, koud bad (tijdje blijven zitten), het is sowieso goed voor de bloedsomloop. Ik laat het bad ongeveer tot 3/4 van mijn kuiten vollopen, anders veel te veel water nodig.

Groeten,
Lusi

Edit: Haha, ik geloof dat je hier zeker kcal mee zal verbranden, ik heb het nu nog koud :O, lang leve de thermosokken en het fleecevest!

August 22, 2009 om 16:46
Ik denk dat er een verschil zit tussen het koud hebben en je lichaam het koud laten hebben... met je voeten in een ijsbad is koud. Maar de een heeft het sneller koud dan de ander. Zo kan ik het koud hebben als het 22 graden is, met kippenvel op mijn armen, terwijl mijn broer bij 18 graden nog heerlijk in zijn t-shirt rondloopt.

:chaija:
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan

Deel dit artikel

LinkedInFacebookGoogle+

Rubrieken

Trefwoorden