Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Afvallen door het luisteren naar informatie via je mp3

Geschreven door Tessa op October 30, 2009

Muziek en geluiden kunnen heel veel voor mensen betekenen. Aan sommige liedjes zit bijvoorbeeld een emotionele waarde, andere quotes of geluiden kunnen je lekker vrolijk maken of juist doen nadenken over bepaalde dingen. Ook op je gewicht kan het luisteren naar je mp3 een positieve invloed hebben. Niet alleen via muziek maar ook naar het luisteren van informatie.

Verschillende experts hebben onderzoek gedaan naar het effect van het luisteren naar een mp3 speler waarop advies gegeven wordt op het gebied van voeding en beweging. Ze geloven dat dit helpt bij het afvallen, maar dan moet er wel naar een bepaald soort informatie worden geluisterd.

Als goed begin zou je kunnen denken aan saaie gezondheidslezingen. Daarnaast is ook bewezen dat informatieve en vermakende informatie over voeding goede effecten hebben op je gewicht.

In de American Journal of Precentive Medicine verscheen een onderzoek waaruit naar voren kwam dat te zware mannen en vrouwen die luisterde naar iets dat met afvallen te maken had voor ongeveer 15 tot 20 minuten gedurende 12 weken, ongeveer 3 kg afvielen.

Mannen en vrouwen die luisterde naar animerende informatie met humor verloren net zoveel gewicht. Daarbij kwam het feit dat ze zich meer aangemoedigd voelden om groente en fruit te eten, meer te bewegen en het gaf ze een groter tevredenheidsgevoel.

De geluiden die aanzetten tot het afvallen, zetten niet direct aan tot bewegen. Meer dan de helft van de testers zat veel achter de computer.

Paul McKenna
Al langer bestaat er een bekende dieetmethode die ook van deze techniek gebruik maakt. Paul McKenna is hiervan de oprichter. Hij is een Britse NLP- en hypnotherapeut. Er zijn cd’s, dvd’s en boeken van hem te krijgen. Een aantal zelfhulptechnieken keren daarin steeds terug. In 'I can make you thin' combineert hij dit met de nieuwste wetenschappelijke inzichten op het gebied van eten, gezondheid en afvallen.

Het is dus geen dieet, maar een aantal oefeningen ter verbetering van je zelfbeeld en zelfvertrouwen en het biedt inzicht in je omgang met eten. De algehele toon is prettig en er is plaats voor een beetje humor. Het is losstaand te gebruiken, maar ook te combineren met bijv. een calorieëndieet.

Welke regels zijn er?
- Herken het verschil tussen echte honger en lekkere trek.
- Bij lekkere trek, doe je een ontspanningsoefening gecombineerd met TFT *)
- Bij echte honger ga je iets eten
- Eet langzaam en ontspannen, eet wat je wilt en geniet er van.
- Stop meteen met eten zodra je vol bent

*) TFT-oefeningen bestaan uit het kloppen op bepaalde plekken op je hoofd, hand en/of bovenlichaam in combinatie met een tekstje dat je zelfvertrouwen versterkt.

Verder bevat de methode informatie, enkele luisteroefeningen met lichte hypnose van circa 25 minuten. De luisteroefeningen bevatten onder andere associatie- en visualisatieopdrachten, waarbij je je voorstelt hoe je er idealiter uit zou zien en hoe je je dan zou voelen, of je stelt je voor dat je in de schoenen staat van iemand die jou heel erg waardeert. Je hoeft er niet bewust naar te luisteren, maar redelijke kennis van het Engels is wel nodig.

Bron: diet-blog.com
October 30, 2009 om 13:18
er bestaat ook een cd rom van patty harpeneu, je eigen hoofdmenu, waardoor je ook beter je afslankpatroon kan aanpassen.
er staan ook oefeningen op,
nu dat ik dit gelezen heb dacht ik er weer aan,
want alle beetjes helpen toch.....

fijn weekend voor allen! :weekend:
:irene3:
November 1, 2009 om 18:41
Grappig dat hier bijna geen reacties op komen. Terwijl het zo functioneel kan zijn. Ik gebruik het zusje van TFT en natuurlijk helpt het niet altijd, want je moet het ook willen gebruiken, maar het heeft mij wel degelijk meer in balans gebracht.
Onbekend
November 9, 2009 om 17:24
ik gebruik al jaren de cd 'de slanke leefwijze' van roy martina. tegenwoordig weer wat minder, maar af en toe pak ik hem weer te voorschijn en merk ik dat het (onbewust) toch helpt.
http://www.tipsbijafvallen.nl/slanke_leefwijze.htm


groetjes angela
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan

Deel dit artikel

LinkedInFacebookGoogle+

Trefwoorden